Zanzibar ✈ iz Sarajeva

0
PROMO CIJENA
Od3,300 KM2,900 KM
PROMO CIJENA
Od3,300 KM2,900 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

3909

Izdvajamo

Dubai i Maldivi ✈ iz Zagreba

LeMERIDIEN LAV***** Split

Grand hotel Park 4*, Dubrovnik

Dubai ✈ iz Sarajeva

Putevima Mezopotamije, Jugoistočna Turska

28.12.-09.01.2021.
ZANZIBAR
Info

Ostavite zimu iza sebe i provedite Novu godinu na najljepšim plažama Zanzibara u kombinaciji sa ritmom Afrike, preukusnom hranom i divnim ljudima.  Krenite u obilazak farme začina, uživajte u lokalnim jelima i prošetajte kaldrmisanim ulicama glavnog grada Stone Town-a sa raznobojnim pijacama. I naravno, tu su i nezaobilazne najljepše plaže Zanzibara, pogodne za one koji jednostavno žele uživati odmoru na plaži. Nova godinu na Zanzibaru, uz najljepše zalaske sunca, uz plovidbu tradicionalnim „dhow” čamcima, hranjenje kornjača ili slikanje majmune kako skaču sa krošnje na krošnju.

Fotografije

Zanzibar Nova godina iz Sarajeva
28.12.-09.01.2021.

 
Program putovanja

1. DAN

Okupljanje grupe na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu dva sata prije leta. Let iz Sarajeva u 11:25h sa presjedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul u 15:10h po lokalnom vremenu. Konekcija na let.

2. DAN

Dolazak na Zanzibar u 03:45h po lokalnom vremenu. Transfer do smještaja u Jambianiju i uživanje u nevjerovatnom gradu do popodnevnog ulaska u sobe. Zanzibar – ostrvo začina i misterije. Iako je danas dio Tanzanije, Zanzibar je uvijek bio svijet za sebe. Kroz historiju, Zanzibar je prelazio u vlast Persijanaca, Portugalaca i Arapa, upijajući na nevjerovatan način aspekte svih ovih kultura.

3. DAN

Prije podne krećemo na fakultativni izlet – obilazak Stone Towna i istraživanje najzanimljivijih atrakcija – kuća u kojoj je živeo Fredi Merkjuri (Freddie Mercury), male i živahne ulice i trgovi, Stara tvrđava, Palata čuda, muzeji, lokalna pijaca, zvuci, boje i mirisi Afrike! Ime Stone Town na svahiliju znači „Stari grad”. Grad se nalazi na UNESCO-voj listi Svjetske baštine od 2000. godine. Zatim idemo do Prison Islanda ili Ostrva zatvor, koji se nalazi sjeverno od Stone Towna, a dobio je ime po mjestu gdje su se nekada držali zarobljenici i robovi. Danas je to mirno mjesto gdje ćemo uživati u kupanju i druženju sa džinovskim kopnenim kornjačama koje su prenesene na ovo mjesto u 19. vijeku sa Sejšela. Neke od kornjača stare su preko 100 godina, a mi ćemo imati prilike da ih hranimo i mazimo. Dan završavamo posjetom Nakupenda plaži, koja zapravo predstavlja pješčani sprud u sred okeana. Uživamo na vrućem pijesku i plivamo u tirkiznoj vodi tanzanijske obale. Povratak u smještaj.

4. DAN

Dan rezervisan za upoznavanje sa prirodnim ljepotama ovog nevjerovatnog ostrva. Započinjemo ga izletom – posmatranje delfina. Ove ture su postale veoma popularne među turistima, a prednost naše je to što ćemo imati prilike da ih vidimo u svom prirodnom staništu, vesele i slobodne. Nakon ove avanture odlazimo u Pađe (Paje), koje je jedno od najpoznatijih mjesta u svijetu za kajtsurf (kite surf). Čeka nas druženje uz koktele, nevjerovatnu hranu, sunčanje, ljuljanje u ležaljkama. Povratak u smještaj.

5. DAN

Fakultativni izlet – dan za Blue safari – posjećujemo najljepše plaže ostrva i idemo na ronjenje. Imat ćemo prilike da se vozimo tradicionalnim zanzibarskim jedrilicama koje su sasvim posebne i karakteristične za ovaj dio svijeta. Obilazimo pješčane sprudove koji se gube pod naletom najlepšeg tirkiznog mora – igranje sa plimom i osekom. Uživanje u ukusima Zanzibara – jastozi, morski plodovi, kokos, mango i drugo tropsko voće. Povratak u smještaj.

6. DAN

Dan započinjemo posjetom ,,farme” začina gdje ćemo uživati u mirisima i ukusima po kojima je ovo ostrvo čuveno – vanila, šafran, karanfilić, cimet. Ostatak dana koristimo za uživanje u čarima tropskog ostrva i najljepšoj plaži – Kendvi (Kendwa) na kojoj nema toliko izražene plime i oseke, pa je moguće kupanje tokom cijelog dana! Sunčanje, masaže, voće i morski plodovi. Večernji izlazak u provod u neki od beach barova.

7. DAN

Relaksirajući dan, stvoren za potpuno uživanje u okeanu, koktelima i zanzibarskoj hrani. Dan započinjemo izletom – plivanjem u Plavoj laguni (Blue lagoon) dok nam društvo prave različite vrste riba i morskih zvijezda. Nastavljamo do svjetski poznatog, a ujedno i najpoznatijeg restorana na Zanzibaru – The Rock. Stara ribarska stijena od 2010. godine predstavlja nezaobilazno mjesto na koje dolaze svi posjetioci Zanzibara. Najljepša chill zona zapadnog dela Mičamija (Michamwi). Nakon ručka i nezaobilaznog fotografisanja na „Stijeni” nastavljamo ka jednom od mnogih zanzibarskih beach barova – Kae funka. Čitavo popodne uživamo u kupanju i ispijanju dobro poznatih zanzibarskih koktela na samoj obali. Uz zvukove afričke muzike željno iščekujemo zalazak sunca u Dongveu (Dongwe), koji je posebno lijep na zanzibarskoj obali. Povratak u smještaj u večernjim satima.

8. DAN

Dan za opuštanje i kupanje u bistroj, tirkiznoj vodi na nekoj od preijlepih plaža Zanzibara. Sunčanje, masaže, voće i morski plodovi. Mogućnost odlaska u lokalnu osnovnu školu. Večernji izlazak u provod u neki od beach barova.

9. -11. DAN

Slobodno vrijeme za uživanje u čarima tropskog ostrva i njegove najljepše plaže na kojoj nema toliko izražene plime i oseke, pa je moguće kupanje tokom cijelog dana! Sunčanje, masaže, voće i morski plodovi. Večernji izlazak u provod u neki od beach barova.

12. DAN

Posljednji dan nam ostaje da dokupimo još koji suvenir, popijemo još neki koktel i pripremanje za put. Opraštamo se od ovog magičnog ostrva. Kasni izlazak iz smještaja i transfer do aerodroma

Regularna cijena 3.300 KM


First minute cijena Važi za sve prijave do 28.11.2021. godine 3100 KM


Promo cijena Važi za prijavu prva 4 putnika! 2900 KM

Dodatne info

Smještaj: Sunrise Villas Jambiani 

Prevoz
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Sarajevo – Istanbul, u ekonomskoj klasi
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Istanbul – Zanzibar, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smještaja
 • Transfer od smještaja do aerodroma
 • Aviokarta sa svim taksama na relaciji Zanzibar- Istanbul, u ekonomskoj klasi
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Istanbul – Sarajevo, u ekonomskoj klasi
 

Hrana

10 × Kontinentalni doručak

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Polica osiguranja od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji prilikom prijave)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Viza za Tanzaniju (50 USD)
 • PCR test prije polaska (ne stariji od 72h)