Zanzibar ✈ iz Sarajeva

0
PROMO CIJENA
Od2,050 KM2,250 KM
PROMO CIJENA
Od2,050 KM2,250 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

3367

Izdvajamo

Arancini Residence – Vodice

Lafodia Sea Resort – Lopud

Terme Tuhelj – hotel Well

Hotel Slavija, Budva

IBEROSTAR BELLEVUE – Budva, Bečići

08.07.-17.07. i 11.09.-20.09.2021.
TANZANIJA
Info

Zanzibar, ostrvo koje se nalazi u Indijskom oceanu na 20-50 kilometara od kopna. Poznato je u svijetu po začinima, nevjerovatnim dugim plažama sa bijelim pijeskom, dugom tradicijom… Dani će nam biti ispunjeni kupanjem, obilaskom plaža, druženjem sa lokalnom djecom, magičnim zalascima sunca…

Fotografije

Zanzibar – avionom iz Sarajeva 

Polasci: 
8. 7. – 17. 7.2021. 
11. 9. – 20. 9.2021. 
10 dana – 7 noći
Program putovanja

1. DAN

Okupljanje grupe na međunarodnom aerodromu u Sarajevu dva sata prije leta. Let iz Sarajeva za Istanbul u 14:15h. Dolazak u Istanbul u 17:10h po lokalnom vremenu. Konekcija na let. Let za Zanzibar u 19:45h.

2. DAN

Dolazak na Zanzibar u 03:05h. Transfer do smještaja u Džambijaniju (Jambiani) i uživanje u nevjerovatnom mjestu do popodnevnog ulaska u sobe. Zanzibar – ostrvo začina i misterije. Iako je danas dio Tanzanije, Zanzibar je uvijek bio svijet za sebe. Kroz istoriju, Zanzibar je prelazio u vlast Persijanaca, Portugalaca i Arapa, upijajući na nevjerovatan način aspekte svih ovih kultura.

3. DAN

Prije podne krećemo na fakultativni izlet – obilazak Stone Towna i istraživanje najzanimljivijih atrakcija – kuća u kojoj je živeo Fredi Merkjuri (Freddie Mercury), male i živahne ulice i trgovi, Stara tvrđava, Palata čuda, muzeji, lokalna pijaca, zvuci, boje i mirisi Afrike! Ime Stone Town na svahiliju znači „Stari grad”. Grad se nalazi na UNESCO-voj listi Svjetske baštine od 2000. godine. Zatim idemo do Prison Islanda ili Ostrva zatvor, koji se nalazi sjeverno od Stone Towna, a dobio je ime po mjestu gdje su se nekada držali zarobljenici i robovi. Danas je to mirno mjesto gdje ćemo uživati u kupanju i druženju sa džinovskim kopnenim kornjačama koje su prenesene na ovo mjesto u 19. vijeku sa Sejšela. Neke od kornjača stare su preko 100 godina, a mi ćemo imati prilike da ih hranimo i mazimo. Dan završavamo posjetom Nakupenda plaži, koja zapravo predstavlja pješčani sprud u sred okeana. Uživamo na vrućem pijesku i plivamo u tirkiznoj vodi tanzanijske obale. Povratak u smještaj.

4. DAN

Dan rezervisan za upoznavanje sa prirodnim ljepotama ovog nevjerovatnog ostrva. Započinjemo ga odlaskom na fakultativni izlet uJozani šumu, koja predstavlja nacionalni park i gdje ćemo imati prilike da vidimo crvene Kolobus majmune, koji se jedino mogu naći na Zanzibaru. Dan ispunjen uživanjem u zelenilu tropske šume i šume mangrova. Poslije obilaska Jozani šume odlazimo u Pađe (Paje), koje je jedno od najpoznatijih mjesta u svijetu za kajtsurf (kite surf). Druženje uz koktele, nevjerovatnu hranu, sunčanje, ljuljanje u ležaljkama, a imat ćemo priliku i da vidimo delfine u njihovom prirodnom staništu. Povratak u smještaj.

5. DAN

Fakultativni izlet – dan za Blue safari – posjećujemo najljepše plaže ostrva i idemo na ronjenje. Imat ćemo prilike da se vozimo tradicionalnim zanzibarskim jedrilicama koje su sasvim posebne i karakteristične za ovaj dio svijeta. Obilazimo pješčane sprudove koji se gube pod naletom najlepšeg tirkiznog mora – igranje sa plimom i osekom. Uživanje u ukusima Zanzibara – jastozi, morski plodovi, kokos, mango i drugo tropsko voće. Povratak u smještaj.

6. DAN

Dan započinjemo posjetom ,,farme” začina gdje ćemo uživati u mirisima i ukusima po kojima je ovo ostrvo čuveno – vanila, šafran, karanfilić, cimet.Ostatak dana koristimo za uživanje u čarima tropskog ostrva i najljepšoj plaži – Kendvi (Kendwa) na kojoj nema toliko izražene plime i oseke, pa je moguće kupanje tokom cijelog dana! Sunčanje, masaže, voće i morski plodovi. Večernji izlazak u provod u neki od beach barova.

7. DAN

Relaksirajući dan, stvoren za potpuno uživanje u okeanu, koktelima i zanzibarskoj hrani. Dan započinjemo plivanjem uPlavoj laguni (Blue lagoon) dok nam društvo prave različite vrste riba i morskih zvijezda. Nastavljamo do svjetski poznatog, a ujedno i najpoznatijeg restorana na Zanzibaru – The Rock. Stara ribarska stijena od 2010. godine predstavlja nezaobilazno mjesto na koje dolaze svi posjetioci Zanzibara. Najljepša chill zona zapadnog dijela Mičamija (Michamwi). Nakon ručka i nezaobilaznog fotografisanja na „Stijeni” nastavljamo ka jednom od mnogih zanzibarskih beach barova – Kae funka. Čitavo popodne uživamo u kupanju i ispijanju dobro poznatih zanzibarskih koktela na samoj obali. Uz zvukove afričke muzike željno iščekujemo zalazak sunca u Dongveu (Dongwe), koji je posebno lijep na zanzibarskoj obali. Povratak u smještaj u večernjim satima.

8. DAN

Slobodan dan za uživanje i potpuni odmor uz šum oceana, relaksirajuću muziku i hladan koktel.

9. DAN

Posljednji dan nam ostaje da dokupimo još koji suvenir, popijemo još neki koktel i pripreme za put. Smeštaj napuštamo u kasnim večernjim satima. Transfer do aerodroma.
Opraštamo se od magične Afrike.

10. DAN

Let sa Zanzibara u 04:05h sa presijedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul u 12:55h po lokalnom vremenu. Konekcija na let. Let za Sarajevo u 19:55h. Dolazak u Sarajevo u 20:05h. Kraj putovanja!

polazak: 08.07.2021.
Regularna cijena 2.250 KM
Promo cijena: 2.050 KM – Važi za prijave do 06.05.2021. g.
polazak: 11.09. 2021.
Regularna cijena: 2.250 KM 
Promo cijena 2.050 KM – važi za prijave do 11.07.2021.g.  
 

 

 

Dodatne info

CIJENA UKLJUČUJE:

Kompletna organizacija i usluge predstavnika agencije na destinaciji
Smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi 7 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak) u guesthouseu / budget hotelu (prema lokalnoj kategorizaciji) u Jambijaniju
Povratna avio-karta sa svim taksama na relaciji Sarajevo–Zanzibar–Sarajevo, u ekonomskoj klasi sa 30 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga
Svi transferi od aerodroma do smještaja, od smještaja do aerodroma i između gradova prema planu i programu puta

CIJENA NE UKLJUČUJE:
Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
Polica osiguranja od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji prilikom prijave)
Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
Viza za Tanzaniju (50 USD)
Uslovi plaćanja: Prilikom prijavljivanja plaća se 400 KM, a ostatak sume plaća se u agenciji najkasnije 45 dana pred put.

 

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbjede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put