TOSKANA i Cinque Terre 🚌🚢 iz Splita

0
FIRST MINUTE
Od745 KM695 KM
FIRST MINUTE
Od745 KM695 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

52

Izdvajamo

Rim 🚢 iz Splita

Kapadokija – kružna tura ✈ iz Sarajeva

Rim ✈ iz Splita

24.10.2019.
Datumi : 24.10.2019.
Italija
Info

TOSKANA i Cinque Terre

Slikovita Toskana, jedna od najpoznatijih talijanskih pokrajina čudesan je spoj pitomog krajobraza i fascinantne kulturno-povijesne baštine. Vinogradi prekrivaju brežuljke, srednjovjekovni gradići krune uzvisine, muzeji, palače i crkve uljepšavaju gradove poput Firence, Siene i Pise. Slavna prošlost koja je iznjedrila velikane renesanse ponos je ovog kraja, baš kao i najbolja talijanska vina koja se ovdje proizvode.
Termin:
24.10.2019.
Fotografije
Program putovanja

1. dan SPLIT – ANCONA

Sastanak putnika za putovanje u Toskanu iz Splita na istočnoj strani gata sv Duje (uz kafanu koja je na istočnoj strani zgrade trajektne luke) u 18:15 sati. Upoznavanje s vodičem putovanja i provjera broja Vašeg sjedala u autobusu (sjedala su numerirana po datumu uplate rezervacije). Ukrcaj prtljage u autobus. Vodič će Vam dati praktične informacije korisne za prvi dio putovanja. Obavljamo granične formalnosti. Na recepciji broda preuzimamo ključeve brodskih kabina. Smještaj i noćna plovidba.

2. dan SIENA – SAN GIMIGNANO

Putovanje u Toskanu započinjemo vožnjom preko Apenina do Toskane i grada Siene. Ovo je rodni grad sv. Katarine sienske, zaštitnice Italije, grad prepun arhitektonske ljepote: Piazza del Campo, Palazzo Pubblico, Palazzo Piccolomini, Loggia della Mercanzia, Duomo, S. Domenico. Nakon zajedničke šetnje u pratnji lokalnog vodiča slobodno vrijeme. Slijedi kratka vožnja do San Gimignana. Smješten je na brežuljkui bio iseljeno nakon Srednjeg vijeka. U svakom zlu i nešto dobro: izvorna arhitektura je ostala potpuno sačuvana. Danas, prolazeći gradska vrata ulazimo u vremeplov. Grad obiluje tornjevima koji su pripadali palačama bogatih obitelji, a posebno su zanimljive Collegiata, Piazza della Cisterna, Via S. Matteo. Nakon šetnje, fotografiranja i kušanja izvrsnog sladoleda krećemo prema hotelu. Smještaj u sobe. Noćenje.

3. danFIRENCA

Doručak. Naše putovanje u Toskanu danas započinjemo u 8:30 sati. Odlazimo vozom za Firencu (karte na licu mjesta uz asistenciju našeg vodiča). Ovo je grad koji je premostio srednjovjekovlje i ustoličio suvremeni svjetonazor. Velikani renesanse ovdje su gromoblasno progovorili kroz svoje kipove, slike, pisanu riječ i razne izume. Slična energija još vibrira gradskim ulicama, trgovima i palačama. Obilazimo u pratnji lokalnog vodiča: S. Croce, Palazzo Vecchio, Galeria degli Uffizi, Via de’ Calcaiuoli, Duomo, Battistero, Palazzo Medici Ricardi, S. Lorenzo, S. Maria Novella, Palazzo Strozzi, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti. Slobodno vrijeme tijekom kojeg preporučamo posjet kupoli Katedrale, ulazak u Palazzo Vecchio, razgled Galeria degli Uffizi. Sadržaja je puno i nikome u Firenci nije dosadno. Povratak u hotel. Noćenje.

4.danPISA – CINQUE TERRE

Doručak i odjava iz hotela. Naše putovanje Toskana iz Splita danas započinjemo u 8:00 sati. Jednosatna vožna do obližnje Pise. Nekada slavna luka, danas je meka za turiste zbog nestvarne ljepote urbane cjeline Campo dei Miracoli: obilazimo Katedralu, Krstionicu, Camposanto i Kosi toranj. Nakon jednosatnog obilaska i kratke stanke za kupnju suvenira nastavljamo autocestom prema Ligurskoj obali. Cinque Terre je nacionalni park koji sjedinjava prekrasnu prirodu i kulturnu baštinu na Ligurskoj obali. Ovaj rajski komadić Italije je pod zaštitom UNESCO-a. Sastoji se od pet gradića na vrlo strmoj, ali slikovitoj obali. Vozimo se vlakom od mjesta do mjesta (po par minuta vožnje), fotografiramo, šetamo i obilazimo. Manarola je poznata po proizvodnji vina. Vernazza je ribarsko mjesto prekrasnih kučica u toplim i živim bojama u kojemu nailazimo na odlične restorane. Na kraju rute je Monterosso koji ima najljepše plaže od svih gradića Cinque Terre. Napuštamo Ligursku obalu i vozimo autocestom prema hotelu. Smještaj u sobe i noćenje.

5.danPADOVA – SPLIT

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema pokrajini Veneto. Dolazak u Padovu očekujemo oko 10:30 sati. Obilazimo grad: Prato della Valle, najširi talijanski trg s vodenim kanalima, mostićima i prekrasnim kipovima. Zatim odlazimo do Bazilike Svetog Antuna Padovanskog uz koju je i klaustar. Razgled bazilike i slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Povratak u autobus i nastavak vožnje. Dolazak na polaznu postaju oko ponoći. Putovanje Toskana iz Splita završava!!

695 KM (first minute)*
*cijena vrijedi za one koji uplatu vrše u cijelosti najkasnije 30 dana prije polaska
745 KM (redovna cijena)

 

Dodatne info

Cijena uključuje:
Prijevoz brodom na relaciji Split-Ancona (unutrašnje dvokrevetne kabine s wc-om uključene u cijenu), smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja s doručkom (Montecatini Terme i Reggio Emilia), pratitelja skupine tijekom putovanja, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, troškove organizacije putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja ne uključuje:
Usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, smještaj u jednokrevetnoj sobi i kabini (doplata iznosi 265 KM), ulaznice za muzeje, galerije i sadržaje koje posjećujemo (uplata na licu mjesta), karte za voz, ulaznice za Nacionalne parkove, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage tijekom prijevoza i osiguranje od rizika otkaza 33 KM / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje).

Napomene za putovanje:

Molimo vodite računa kako se boravišna taksa plaća u talijanskim hotelima isključivo na recepciji. Očekivani dodatni troškovi tijekom putovanja Toskana iz Splita (takse, vozovi, ulaznice) su oko 45 € po osobi.
putovanje se realizira za najmanje 30 prijavljenih putnika, a najviše za 65 prijavljenih putnika po autobusu.
agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska.