Šri Lanka ✈ iz Zagreba

0
FIRST MINUTE
Od3,005 KM2,900 KM
FIRST MINUTE
Od3,005 KM2,900 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

1108
01.01. 08.01.
Zagreb
Šri Lanka
Info

ŠRI LANKA SA SVIM IZLETIMA I ODMOR NA PLAŽI
9 dana / 6 noćenja
GARANTIRANI POLAZAK
01.01. – 09.01.2022.
08.01. – 16.01.202

Fotografije
Program putovanja

1. dan ZAGREB – DOHA

Sastanak putnika na aerodromu u Zagrebu dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje za Dohu u 15:50 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 23:05 sati.

2. dan DOHA - COLOMBO

Nastavak putovanja za Colombo u 02:00. Dolazak na aerodrom Bandaranayke International Colombo u 09:20 sati gdje će nas dočekati domaćin i vozač. Vožnja otprilike sat vremena u smjeru Colomba. Po dolasku smještaj u hotel (early check-in), doručak (u cijeni aranžmana), kraći odmor. Oko 13 sati nastavljamo panoramski razgled glavnog grada Šri Lanke, komercijalno područje Forta, nazvanog po staroj utvrdi koju su posjedovali Portugalci i Nizozemci. Odlazak prema Pette, najpoznatijem bazaru. Posjetit ćemo i hinduistički i budistički hram te džamiju Jumi Ul Alfar Jumma. Obilazak nizozemske crkve Wolfendhal, sudova Hulftsdorp Law, kroz rezidencijalno područje Cinnamon Gardens, te završavamo na Trgu nezavisnosti i Međunarodnoj konferencijskoj dvorani Bandaranayake Memorial. Vrijeme trajanja razgleda: 2 sata. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. danCOLOMBO – PINNAWALA (MILLENIUM) – DAMBULLA – SIGIRIYA

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do utočišta slonova u Pinnawalla, (ulaznica i ručak uključeni u cijenu). Razgled posjeda u pratnji stručnog vodiča. Cilj utočišta je potpuno zaustavljanje jahanja slonova i očuvanje te životinjske vrste. Razgled cca. 2 sata. Ručak. Nastavljamo prema gradu Dambulla, gdje se nalazi napoznatiji i najočuvaniji hram u pećini (ulaznica uključena). Stijena se proteže 160 m nad okolnim ravnicama. Postoji više od 80 dokumentiranih spilja u okolici. Glavne atrakcije nalaze se u pet spilja koje sadrže kipove i slike. Ove slike i kipovi odnose se na Gautama Buddhu i njegov život. Postoji ukupno 153 kipa Bude, tri kipa kraljeva Šri Lanke i četiri kipa bogova i božica. Potonji uključuju Višnua i Ganešu. Murali pokrivaju površinu od 2.100 četvornih kilometara (23.000 četvornih metara). Slike na zidovima spilja uključuju iskušenje demona Mara i Buddhinu prvu propovijed, razgled otprilike sat vremena. Odlazak prema hotelu. Smještaj. Večera. Noćenje.

4.danSIGIRIYA – KANDY

Rano ustajanje te odlazak na Sigiriya Rock ili Lavlji kamen kako ga svi zovu, zbog ogromnog lava koji je nekoć stajao na ulazu u tvrđavu. Mi ćemo se popeti na vrh i prijeći preko tisuću stepenica, a prije samog penjanja proći ćemo pokraj zadivljujućih vrtova. Bit će naporno, ali prizor na vrhu je toliko impresivan da nećete požaliti, riječ je o jednoj od najvećih atrakcija Šri Lanke. Kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira i odlazak prema hotelu. Oni koji se ne osjećaju spremno za penjanje, mogu ostati spavati u hotelu. Doručak. Spremanje stvari, osvježenje nakon jutarnjeg napora. Vožnja sat i pol do Matale, tj. vrta začinskog bilja, poznatijeg kao Spice Garden. Posjet vrtu uz lokalnog vodiča te mogućnost kupnje najboljih začina. Nastavljamo prema gradu Kandy. Posjet hramu Tooth Relic. Budistima na Šri Lanki i diljem svijeta, Kandy je jedno od najsvetijih mjesta jer je dom Dalada Maligawa, tj. hram u kojem se čuva zub Lorda Buddhe. Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

5.danKANDY – NUWARA ELIYA

Doručak. Odjava iz hotela, te oko 8:30 odlazak prema željezničkoj stanici, odakle kreće vožnja vozom (2.razred, karta uključena u cijenu) do Nuwara Eliya. Vožnja traje cca. 3-4 sata. Prekrasna priroda i očaravajuće zelenilo ostavit će vas bez daha i bez obzira što vlak nije klimatiziran, vjetar kroz otvoren prozor dovoljno će vas rashladiti i opustiti. Po dolasku kraći razgled Nuwara Eliya. Slobodno vrijeme te odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

6. danNUWARA ELIYA - KALUTARA

Doručak. Nakon 5 sati vožnje stižemo u Kalutaru na pravi odmor. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje. Po želji popodne možete otići na izlet (uz doplatu) do grada Galle i posjetiti kornjače. Galle je bila glavna luka prije 100 godina, a danas i dalje prima turističke brodove. Prošetajte oko svjetionika i luke ili posjetite stari grad gdje možete vidjeti tradicionalne čipkarice i rezbare i kupiti neke od najljepših suvenira od školjki na svijetu. Na putu natrag u hotel posjetit ćete mrijestilište kornjača u Kosgodi, gdje možete vidjeti nekoliko vrsta kornjači, posebno vrstu hawksbill, koje su najugroženije. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7. danKALUTARA (beach stay)

Doručak. Dan za odmor. Večera u hotelu. Noćenje.

8. danKALUTARA - COLOMBO

Doručak. Dan za odmor. Večera. Kasna odjava (u cijeni aranžmana) iz hotela te odlazak oko 23:00 sata prema Colombu, zračnoj luci.

9. danCOLOMBO - DOHA - ZAGREB

Prijava na let za Dohu u 04:25. Dolazak u Dohu u 07:10 sati po lokalnom vremenu. Polet aviona za Zagreb u 08:10 sati. Dolazak u Zagreb u 12:00 sat

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 01.01.
FIRST MINUTE 3220 KM / Redovna cijena 3300 KM

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 08.01.
FIRST MINUTE 2900 KM / Redovna cijena 3005 KM 

 

aerodromske takse i naknade uključene u cijenu
Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 15 / Maksimalan broj putnika: 40

Dodatne info

Cijena uključuje:

6 noćenja u hotelima 4* prema programu na bazi usluge polupansiona (doručak i večera),
avio karta na relaciji Zagreb – Doha – Colombo – Doha – Zagreb, ekonomska klasa
aerodromske takse 
dodatno doručak po dolasku u Colombo
ranu prijavu u hotel po dolasku u Colombo
večeru zadnji dan u hotelu, prije odlaska na let – total 7 večera u hotelu,
kasni check out prije odlaska
uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
ulaznice za: utočište slonova s ručkom, Sigeriya Rock, Dambulla hram, hram u Kandy, karta za vlak na relaciji Kandy-Nuwara Eliya
prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom ili mini-busom prema programu
lokalnog vodiča
voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
vizu za Šri Lanku, najbolje napraviti unaprijed preko interneta, 35 usd, www.eta.gov.lk, djeca do 12 godina ne plaćaju
doplatu za jednokrevetnu sobu 2.790 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
doplatu za izlet u Galle i posjet kornjačama, 160 kn po osobi (obavezna najava pri rezervaciji aranžmana)
napojnice vozačima i vodičima, 30 usd po putniku za sve napojnice
putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.
Negativan PCR test prije polaska na put.

Popusti i doplate:
Popust za dijete; djeca od 5-11 godina, popust po osobi 1.000 kn na svako dijete (2 djece + 2 odraslih)
Popust za dijete (05-11 godina) u trokrevetnoj sobi i pratnji 2 odrasle osobe iznosi 250 KM
trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Informacije o avio prijevozniku: Qatar Airways
QR 218 01JAN ZAG DOHA 15:50 23:05
QR 664 02JAN DOHA CMB 02:00 09:20
QR 669 09JAN CMB DOHA 04:25 07:10
QR 217 09JAN DOHA ZAG 08:10 12:00

QR 218 08JAN ZAG DOHA 15:50 23:05
QR 664 09JAN DOHA CMB 02:00 09:20
QR 669 16JAN CMB DOHA 04:25 07:10
QR 217 16JAN DOHA ZAG 08:10 12:00

VAŽNE INFORMACIJE
Vremena polazaka aviona u programu navedena su prema redu letenja Qatar Airways objavljenom u 2021. godini i podložna su promjeni.
aerodromske takse podložne su promjenama i konačan iznos taksi potvrđuje se na dan izdavanja avio karte.
Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

ŠRI LANKA – Dragulj Indijskog oceana, Šri Lanka, otočna je država u južnoj Aziji koja zauzima otok Šri Lanku (u prošlosti poznatiji kao Cejlon) te nekoliko manjih otočića u Indijskom oceanu, jugoistočno od Indijskog poluotoka.U ljepotama ovog otoka uživao je poznati moreplovac i pustolov Marco Polo, koji je o njemu pisao u srednjem vijeku.Službeni naziv ove otočne države je Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka, a u njoj živi preko 21 milijun stanovnika. Dvije najveće zajednice čine Singalezi, koji su većinom Budisti (75 posto) i Tamili čija je religija tradicionalno
Hinduizam (18 posto). Na otoku živi i značajna sunitska muslimanska zajednica, njih 7 posto, čiji pripadnici govore tamilskim jezikom. Šri Lanka je bogata impresivnim vodenim slapovima, a najveći dio zemlje zauzimaju nizine i brežuljkasta područja. Planine ćete vidjeti samo u unutrašnjosti otoka, a njihov najviši vrh je Pidurutalagalom i visok je 2.524 metra. Diljem zemlje ima ukupno 103 vodena slapa, od kojih je najpoznatiji i najveći Bambarakanda Falls s visinom od 240 metara.
Glavni grad Šri Lanke je Colombo koji je smješten na zapadnoj obali otoka, a u njemu živi više od dva milijuna stanovnika. Naziv Colombo uveli su Portugalci početkom 16. stoljeća, a vjeruje se da je ono došlo od naziva Kolon thota što znači “luka na rijeci Kelani”. Colombo je ujedno i najveći grad Šri Lanke te poslovno i ekonomsko središte koje se razvija ubrzanim ritmom i neprestano mijenja svoju vizuru.
Najmodernije građevine i neboderi uobičajena su pojava u Colombu, a u nekim dijelovima grada zateći ćete očuvanu tradicionalnu arhitekturu. Uz brojne hinduističke i budističke hramove, svakako posjetite Pettah bazar gdje je cjenkanje gotovo obavezno. Hramove i palače u prošlosti su gradili svećenici i ratnici, kao zalog bogovima za njihovu naklonost.
Kada ste u Šri Lanki, vrijedi posjetiti i gradić Nuwara Eliya, kojeg još nazivaju i “Mala Engleska” zbog traga koji je ovdje ostavila britanska vladavina. Posebno je zanimljiva tamošnja tvornica čaja, a možete razgledati i u Spice Gardenu, poznatom po najraznovrsnijim začinima.