Rusija ✈ iz Sarajeva

0
Cijena
Od1,449 KM
Cijena
Od1,449 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

1030

Izdvajamo

Drvenik – Hotel Bella Vista

Pelješac

03.10.2020.
Datumi : 03.10.-10.10.2020.
Rusija
Info

RUSIJA

Sankt Peterburg & Moskva

03.10.-10.10.2020.

Rusija – površinom najveća država zauzima oko 11,5% zemaljskog kopna, a po broju stanovnika je deveta na svijetu. Ovo ogromno prostranstvo mahom prekriveno snijegom i ledom je prepuno tajni i priča spremnih da Vam ispriča u jednom dahu!  Sankt Peterburg – prijestolnica carske Rusije od 18 vj. I grad koje je sagrađen po želji Ruskog cara Petra Velikog danas se smatra jednim od najljepših gradova svijeta. Ogroman broj vodenih kanala na delti rijeke Neve čini ovaj grad Venecijom sjevera, a bijele noći u ovom gradu dugo nećete zaboraviti. Moskva – veličanstvena, prekrasna, ogromna, očaravajuća, zadivljujuća su samo neki od epiteta kojim se ovaj grad sa ponosom diči. Glavni grad Rusije očarava već na prvi pogled. Sva poznata zdanja su masivna i impresivna, a sa impozantnom arhitekturom i impresivnim fasadama Moskva djeluje autoritativno i nadasve moćno. Obasjana zlatnim kupolama sa pravoslavnih svetinja, koje se nalaze na gotovo svakom koraku i savremenim neonskim reklamama, Moskva se razmeće svojom bogatom ljepotom i sudarom starog, tradicionalnog i novog, modernog.

Fotografije
Program putovanja

1.danSARAJEVO – SANKT PETERBURG

Sastanak grupe na aerodromu u Sarajevu u 06.00h. Let avio kompanije Austrian Airlines za Beč u 07:40h (let OS 760) sa slijetanjem na aerodrom u Beču u 08:55h. Polijetanje za Sankt Peterburg u 10:00h (let OS 611). Slijetanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 13:30h. Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje

2. dan SANKT PETERBURG

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevsky prospekt, Kazanjsky sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik (bez ulaska u objekte). Nakon toga izlet: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan SANKT PETERBURG

Doručak. Nakon doručka izlet u Pavlovsk, poklon kraljice Ekatarine Velike svome sinu Pavlu I krajem XVIII vijeka. Ova ljetnja carska rezidencija je jedna od najbolje očuvanih carskih palata u kojoj ima najviše originalnih predmeta pažljivo sačuvanih od ratnih razaranja. Prelijepi park površine 600 hektara bio je osmišljen po uzoru na klasične engleske vrtove. Nakon toga posjeta: Puškin-Carsko Selo, ljetnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umjetničkih predmeta od poludragog kamenja, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan SANKT PETERBURG

Nakon doručka izlet u Ermitaž: obilazak jednog od najvećih muzeja na svijetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocjenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž rijeke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek djela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevjekovne evropske umjetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan SANKT PETERBURG – MOSKVA

Doručak. Transfer do željezničke stanice. Putovanje za Moskvu u 09.20h modernim vozom Sapsan. Po dolasku u Moskvu sa željezničke stanice krećemo na panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet “Lomonosov”, Poklonaja gora (Park Pobede) – (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vreme. Nakon toga odlazak u Moskovski metro, jedan od najljepših i najstarijih metroa na svijetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasljeđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Povratak u hotel. Noćenje.

6.danMOSKVA

Doručak. Nakon doručka izlet u Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umjetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Nakon toga posjeta Muzeju Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i predstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vreme. Noćenje.

7.danMOSKVA

Doručak. Izlet u Kremlj, najstariji dio Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umjetničkoj ljepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i posjeta Patrijaršijskoj palati. Slobodno vrijeme. Vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa rijeke na noćnu Moskvu, jedan od najljepše osvijetljenih gradova na svijetu. Slobodn vrijeme. Noćenje.

8.danMOSKVA - SARAJEVO

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme do transfera. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Austrian Airlines za Beč u 14:35h (let OS 602). Dolazak u Beč u 16:30h. Polijetanje za Sarajevo u 20:25h (let OS 759). Slijetanje na aerodrom u Sarajevu u 21:30h. Kraj programa.

 Cijena aranžmana po osobi:

1449 KM

Aerodromske takse su uključene u cijenu

 
Dodatne info

U cijenu je uključeno:
– Avio prijevoz na svim relacijama letovima kompanije Austrian Airlines: 03.10.2020 – Sarajevo-Sankt Peterburg; 10.10.2020 – Moskva-Sarajevo;
– Prevoz vozom Sapsan na relaciji Sankt Peterburg – Moskva 07.10.2020,
– Aerodromske takse,
– 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* Oktjabrskaja u Sankt Peterburgu (ili sličnom),
– 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* Izmailovo Delta u Moskvi (ili sličnom),
-Transfere prema programu,
– Gratis razgledanje Moskve i Sankt Peterburga,
– Usluge stručnog vodiča i lokalnih vodiča tokom putovanja i boravka u Rusiji i kompletna organizacija putovanja.

U cijenu nije uključeno:

-Fakultativni izleti u Sankt Peterburgu:
Puškin (Carsko selo) 55 EUR/110 KM*
Pavlovsk 45EUR/90 KM,
Ermitaž 45 EUR/90 KM,
Petropavlovska tvrđava 30 EUR/60 KM,
Vožnja rijekom Nevom i kanalima 30 EUR/60 KM
– Fakultativni izleti u Moskvi:
Obilazak Moskovskog metroa 10 EUR,
Sergijev Posad (bivši Zagorsk) 45 EUR,
Krstarenje rijekom Moskvom 40 EUR,
Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata) 45 EUR, *
Muzej Panorama Borodinske bitke 35 EUR,
– PZ osiguranje 16 KM,
– Eventualne boravišne takse koja se plaćaju na recepciji hotela na licu mjesta,
– Doplata za polupansion (6 ili 7 večera) 160 KM ili 180 KM,
– Doplata za jednokrevetnu sobu 260 KM.
*U cijenu izleta uračunat je: vodič, slušalice, prijevoz i ulaznice na lokalitete!

NAPOMENE:
*Prijavljivanje i plaćanje izleta Puškin Carsko selo i Kremlj obavezno je prilikom uplate aranžmana ili
najkasnije do 11.09.2020. Prijavljivanje na licu mjesta, kao i nekoliko dana prije polaska, neće biti
moguće. Preporučujemo uplatu izleta prilikom uplate aranžmana!
*Smještaj treće odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi, na dopunskom ležaju isključivo na upit
(dopunski ležajevi su nestandardni i nepodobni za osobe krupnije građe)