Rim “vječni grad”✈ iz Splita

0
FIRST MINUTE
Od805 KM645 KM
FIRST MINUTE
Od805 KM645 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

312
Više polazaka
Italija
Info

RIM – Vječni grad

Datum putovanja:
2.11.,
23.11.
7.12.

Maskota Rima je vučica, a po legendi je baš ta vučica othranila Rema i Romula, osnivače glavnog grada Italije, koji je postao glavni tek 1870. godine poslije Firenze.
Želite li bar na tren ući u srž iznimne kulturne baštine Rima, Italije te katoličke tradicije prošećite hodnicima Vatikanskih muzeja i Sikstinske kapele u prisustvu Michelangelovih remek dijela.
Nakon toga dobro će doći odmor u nekoj od bezbroj osteria, pizzeria ili trattoria u šarmantnom Trastevere-u na obali Tibera.
Rim je ipak „Vječni grad“ !

Fotografije
Program putovanja

1. dan SPLIT-RIM

Sastanak putnika na splitskom aerodromu u 14.00 sati. Po dolasku u 17.10 sati, obavljanje graničnih formalnosti te prijevoz do hotela.Prijava i smještaj. Nakon kraćeg odmora, odlazak u šetnju Rimom javnim prijevozom u pratnji voditelja putovanja: piazza della Republica, via Nazionale, Quirinal, Fontana di Trevi dio su onoga što ćete posjetiti, nastavljamo do piazza di Spagnia, jednog od najljepših gradskih trgova i popularno mjesto okupljanja. Krase ga Berninijeva fontana, jedno od najpoznatijih otvorenih stubišta na svijetu (137 stepenica), obelisk i crkva na brežuljku. Slobodno vrijeme za večeru u nekom od okolnih restorana te povratak u hotel. Noćenje.

2. dan RIM

Doručak i odlazak u šetnju antičkim dijelom grada uz: Koloseum, najveći amfiteatar ikad izgrađen u Rimskom Carstvu, jedan od najpoznatijih i najfotografiranijih spomenika, bez kojeg se Rim ne bi bio Rim; Forum Romanum, nekoć glavni trg oko kojeg se odvijao društveni život antičkog grada; Kapitolij, najpoznatiji rimski brežuljak s trgom čiji je izgled dizajnirao slavni Michelangelo; Piazza Venezia, trg na kojem se nalazi Oltar domovine s Grobom neznanom vojniku i spomenikom Vittoriju Emanueleu, prvom kralju ujedinjene Italije. U poslijepodnevnim satima predlažemo posjet šarmantnoj srednjovjekovnoj četvrti Trastevere, s labirintom malih uličica, trgova, barova i restorana, u kojoj se okupljaju mladi umjetnici. Noćenje.

3. danRIM

Nakon doručka odlazimo do Vatikana, sjedišta poglavara katoličke crkve i najmanje države na svijetu. Svakako predlažemo posjet Vatikanskim muzejima ( doplata kod prijave), skup muzeja u kojima se nalazi najvrednija zbirka umjetnina na svijetu. Sikstinska kapela sa slavnim Michelangelovim freskama jedan je dio tih muzeja. Nastavljamo s razgledom čuvene bazilika sv. Petra, najveće crkve na svijetu i glavne crkve katoličkog svijeta. Krase je mnoge znamenitosti, no među najpoznatijima su Michelangelova Pietà, grob svetog Petra i veličanstvena kupola s čijeg se vrha pruža veličanstven pogled na sve strane vječnog grada. U nastavku, šetnja uz tvrđavu Sant’Angelo, nekadašnji mauzolej rimskog cara Hadrijana preko istoimenog mosta na rijeci Tiber prema Pantheonu, hramu svih bogova i trgu Navona s fontanama među kojema se najviše ističe Fontana četiriju rijeka, barokno djelo kipara Berninia iz 17. stoljeća. Ovaj živahni trg okružen je restoranima i kafićima pa predlažemo kratki predah. Noćenje.

4.danRIM - SPLIT

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne progame do transfera na aerodrom, prtljagu ostavljamo na recepciji hotela. Na putu do aerodroma razgled crkvi San Giovanni in Laterano (katedrala grada Rima), rimske prvostolnice, katakombi San Calisto i crkve San Paulo Fuori le Mura, jedna od najimpozantnijih crkava u Rimu. Prijava na let za Split na liniji Croatia Airlinesa OU 381 u 18.00

Polazak:
02.11.; 23.11.
07.12.
Ultra first minute
695 KM
645 KM
First minute
750 KM
695 KM
Redovna cijena
805 KM
750 KM
Aerodromske takse: 293 KM
Dodatne info

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz avionom prema programu (ekonomska klasa);
 • Prijevoz autobusom aerodrom-hotel-aerodrom
 • Smještaj u Rimu u hotelu Regio 3* ili hotelu Archimede 4*  u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom;
 • Razglede prema programu;
 • Slušalice za razgled grada
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: 
aerdromske takse 293 KM (podložno promjeni), doplatu za jednokrevetnu sobu od 185 KM, obaveznu doplatu na licu mjesta za boravišnu pristojbu u iznosu od 4 € / 6 € po osobi i noćenju, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, karte javnog  gradskog  prijevoza, doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom, lične troškove, napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje i putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativna ponuda po osobi (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):

 • Vatikanski muzeji & Sikstinska kapela: 95 KM (uključuje najam slušalica i rezervaciju termina, prijava moguća samo prilikom rezervacije putovanja)

Popusti na pomoćnom ležaju:

 • Dijete 2-11,99 godina: 80 KM
 • Informativne cijene individualnih ulaznica po osobi :

  • Koloseum, Forum Romanum i Palatino 12 €
  • Kupola bazilike sv. Petra 8 € liftom, 6 € stubištem
  • Katakombe San Calisto 8 €
  • Javni gradski prijevoz u Rimu: 1. vožnja metroom ili 100 min na svim linijama autobusa (mogućnost  presjedanja 1,50 €  ● jednodnevna karta (24h) za neograničene vožnje metroom, autobusom ili tramvajem na području grada 7 €