Rim 🚢 iz Splita

0
FIRST MINUTE
Od715 KM670 KM
FIRST MINUTE
Od715 KM670 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

967

Izdvajamo

22.10.2020.
Datumi : 22.10.-26.10.2020.
Italija
Info

Rim

22.10.2020.
Rim je vječni grad kojeg bi svako trebao barem jednom posjetiti! Središte velikog Carstva i katoličke crkve, grad nevjerojatne važnosti i obilja umjetnina, antičkih ostataka i najznačajnijih crkava svijeta. U Rimu se oblikovao današnji svijet, ovdje je Zapad dobio svoj oblik i sadržaj, a kada Rimu dodamo Vatikan, te polazak brodom, dobivamo putovanje kojem je teško odoljeti.

Vrijednost više: Brodske kabine uključene u cijenu

Fotografije
Program putovanja

1.danSPLIT – ANCONA

Sastanak sudionika putovanja u trajektnoj luci Split u 18:15 sati. Upoznavanje s vodičem putovanja, ukrcaj krupne prtljage u autobus i podjela karata za brod. Zajedno pristupamo graničnoj kontroli i zatim na recepciji broda preuzimamo ključeve od kabina. Smještaj i noćenje tokom plovidbe.

2. dan ANCONA – RIM

Po iskrcaju s broda obavljamo granične formalnosti i krećemo autocestom prema Rimu. Neposredno prije ulaska u Rim zaustavljamo u Tivoliju za obilazak Ville Adriane. Ovo je krasno očuvani kompleks od oko 30 građevina i na površini od 100 ha kojeg je podigao car Hadrijan. Tijekom gradnje (2. stoljeće) kombinirani su elementi arhitekture Egipta, Grčke i Rima. Nakon obilaska nastavljamo putovanje prema Rimu. Smještaj u hotel. Kraći odmor. Večernja šetnja gradom: Bazilika Santa Maria Maggiore, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi. Slobodan ostatak večeri. Noćenje.

3. danVATIKAN & RIM

Doručak. Naše putovanje u Rim iz Splita danas započinjemo ranijim doručkom i odlaskom do Vatikana, najmanje države svijeta, u kojoj je sjedište Svete stolice i time Rimokatoličke crkve. Najprije ćemo obići Vatikanske muzeje, nepreglednu zbirku umjetnina (Rafaelove stanze, Sikstinska kapela, Leonardov sv. Jerolim, Laokontova skupina – samo su neka od djela koja ovdje možete razgledati; ulaznicu pribavljamo na licu mjesta). Obilazimo Baziliku svetog Petra, imamo vremena za spuštanje u kriptu ili uspon na slavnu kupolu. Nakon obilaska odlazimo javnim prijevozom do Rimske katedrale, Sveti Ivan Lateranski. Obilazimo ovo zdanje, razgledavamo Scalle Sante i Krstionicu. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan ANTIČKI RIM

Doručak i odjava iz hotelskih soba. Deponiramo prtljagu u autobus. Odlazimo javnim prijevozom (najbrži način zbog zakrčenosti rimskih ulica gustim prometom) do Koloseuma, impresivnog amfiteatra u srcu Rima. Slijedi razgled antičkih ostataka grada: Kapitolij, Rimski forumi, Trajanov stup. Uz Koloseum nalazi se i crkva San Pietro in Vincoli u kojoj je Michelangelov Mojsije. Nakon obilaska rimskog foruma šetamo do crkve Il Gesu, središnjice jezuitskog reda. Zatim odlazimo do rimskog hrama svih bogova: Pantheona, jedne od najvećih kupola na svijetu podignute 126.g. Uz ovo veličanstveno zdanje nalazi se i jedina gotička crkva Rima, Santa Maria sopra Minerva, trg Piazza Navonna i crkva San Luigi dei Francesi sa slavnim slikama Caravaggia (prikazi iz života sv. Mateja). Oko 17 sati odlazimo prema ukrcajnom mjestu i ulazimo u naš autobus. Noćna vožnja autocestom prema Hrvatskoj.

5.danSPLIT

Dolazak u Split u jutarnjim satima. Naše putovanje u Rim iz Splita završava.

Cijena aranžmana po osobi:
First minute: 670 KM
Redovna cijena: 715 KM

 

Dodatne info

Cijena uključuje:

Prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama navedenim u programu putovanja, obavezne troškove ZTL za autobus u Rimu, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja s doručkom u Rimu, jednu veliku putnu torbu u prtljažniku autobusa i jednu manju putnu torbu u kabini autobusa, pratitelja skupine tijekom putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti.

Cijena ne uključuje:

Skretanja s rute, boravišnu taksu u Rimu (nekoliko eura po osobi i po noćenju, a moguća je isključiva uplata na recepciji hotela, gotovinom prilikom preuzimanja ključeva), troškove javnog prijevoza ako ga koristimo u Rimu, smještaj u jednokrevetnoj sobi i kabini (doplata iznosi 240 KM), troškove ulaznica za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana, usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje)