Rim ✈ iz Splita

0
FIRST MINUTE
Od990 KM535 KM
FIRST MINUTE
Od990 KM535 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

764

Izdvajamo

Više polazaka
Datumi : Više polazaka
Italija
Info

RIM

Termini putovanja:
01.08., 20.08., 03.09., 01.10., 22.10., 05.11. i 14.11.2020.

Predviđeni hotel: Hotel 3/4* iz grupacije Raeli hotels (u centru Rima)

Fotografije
Program putovanja

1. dan SPLIT – RIM

Let iz Splita u 15:55 sati te dolazak na aerodrom Fiumicino Roma u 17:10 sati. Na datumu polaska 11.04.2020. let iz Dubrovnika u 16:05 sati te dolazak na aerodrom Fiumicino Roma u 17:15 sati. Po dolasku slijedi organizirani transfer do centra grada gdje ćemo se smjestiti u hotel. Nakon kratkog predaha šetnja s našim voditeljem putovanja po ulicama i trgovima vječnog grada: Piazza de la Republica, Qurinalee, Fontana di Trevi, sve do Španskih stepenica, poznatim kao velikom okupljalištu mladih i početak ulica poznatih po trgovinama visoke mode poput poznate ulice ulice Via Condotti u kojoj se nalaze mnogobrojne trgovine svjetski poznatih dizajnera. Povratak u hotel i noćenje.

2. dan RIM I VATIKAN

Doručak. Odlazak javnim prijevozom do Vatikana, najmanje države na svijetu. Razgled Bazilike sv. Petra, najvažnije od svih kršćanskih crkava, sagrađene u 16. stoljeću na mjestu prijašnje ranokršćanske bazilike, iznad groba sv. Petra, prvog rimskog biskupa i prvog pape. Kraće slobodno vrijeme u bazilici. Po izlasku obilazimo i Trg sv. Petra, jedan od najpoznatijih svjetskih trgova, sa slavnom Berninijevom kolonadom. Nakon razgleda, preko Anđeoske tvrđave (Castel Sant'Angelo) spuštamo se do na Piazza Navone, koju je također projektirao čuveni Bernini na mjestu starog hipodroma. Želite li uživati na prekrasnom trgu punom slikara i uličnih zabavljača, ostat ćete upravo ovdje i taj pogled neće biti besplatan, no odete li malo dalje, prema Campo de Fiori i uvučete li se u ulice koje zrače romantikom, naći ćete restorane s povoljnim cijenama talijanske kuhinje. Slobodno poslijepodne za vlastite programe. Za putnike koji su fakultativno uplatili Vatikanske muzeje, odlazak u muzej (uz doplatu). Svakako predlažemo i posjet kupoli Bazilike. Ako niste u formi, nemojte isprobavati – mnogo stepenica i uzak prolaz obeshrabruju, ali pogled s Bazilike je veličanstven. Odlazak do Circusa Maximussa i Bocca della verita (usta istine) također je vrijedan preporuke. Navečer predlažemo odlazak do četvrti Trastevere i večeru u jednom od brojnih restorana. Noćenje u hotelu.

3. danRIM

Doručak. Polazak na razgled Vječnog grada s voditeljem putovanja, pješke i metroom. Započinjemo crkvama Santa Maria Maggiore i San Pietro in Vincoli gdje se nalazi i Michelangelova skulptura Mojsija kao i grob našeg Julija Klovića, velikog minijaturista i slikara. Razgled nastavljamo šetnjom antičkim Rimom. Preko Domus Auree spuštamo se do Colosseuma ili Flavijevog amfiteatra, koji je nekada mogao primiti i do 50.000 gledatelja. Sagrađen u samo deset godina, Kolosej je i danas jedno od svjetskih čuda koje je vrijedno vidjeti pa onima koji žele razgledati unutrašnjost tog velebnog zdanja preporučujemo da za to odvoje najmanje dva sata u slobodno vrijeme. Osim što su izgladnjivali životinje radi što bolje predstave u borbi s gladijatorima, u doba carstva bile su popularne i bitke brodova – napunili bi bazen amfiteatra vodom kako bi se uživjeli u krvave borbe. Nastavljamo uz Rimski forum, samo središte antičkoga dijela grada, oko kojeg se odvijao gradski život u vrijeme carstva, penjemo se prema Kapitolu, najslavnijem i najvišem od sedam rimskih brežuljaka, sve do Oltara domovine, spomeniku podignutom u čast Viktora Emanuela II., prvog kralja ujedinjene Italije. Obići ćemo i Panteon ili Hram bogova. Ljudi se i danas dive savršeno kružnoj kupoli s okulusom promjera gotovo 9 metara, ali i samom pročelju kojeg krasi 8 monolita sivoga granita dovezenog čak iz Egipta prije 2000 godina. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje u hotelu.

Napomena: na nekim terminima, moguća je zamjena 2. i 3. dana programa. Zamjena dana ovisi o slobodnim terminima u Vatikanskim muzejima ili o tome da li dan predviđen za Vatikan pada u nedjelju, kada ne rade Vatikanski muzeji. Sadržaj programa ostaje isti, a konačan raspored po danima (zamjena 2. i 3. dana), kao i termin ulaska u Vatikanske muzeje ćete dobiti u završnom pismu.
Na datumu polaska 11.04.2020.posjet Vatikanskim muzejima nije moguć zbog radnog vremena muzeja.

4. danRIM – SPLIT

Doručak i odjava iz hotela. Prtljagu ostavljamo na recepciji hotela do transfera za aerodrom. Slobodno prijepodne. Idealno vrijeme za kratku kaficu na nekom od gradskih trgova, shopping ili posjet prekrasnom parku Ville Borghese. Povratak u hotel na transfer do aerodroma oko 13 sati. Usput razgled crkvi San Giovanni Laterano, rimske prvostolnice i crkve San Paulo Fuori le Mura. Let u 18:00 sati, dolazak u Split, u 19:15 sati.

Cijena aranžmana po osobi:
Datum polaska 
First minute
cijena po osobi 
Redovna cijena
po osobi
 
01.08.-04.08.2020.
725 KM
775 KM
20.08.-23.08.2020.
725 KM
775 KM
03.09.-06.09.2020.
855 KM
910 KM
01.10.-04.10.2020.
775 KM
830 KM
22.10.-25.10.2020.
670 KM 
725 KM
05.11.-08.11.2020.
535 KM
590 KM
14.11.-17.11.2020.
535 KM
590 KM

Aerodromske takse: 320 KM

Dodatne info

Cijena uključuje:

 • avio prijevoz u ekonomskoj klasi na relaciji Split – Rim – Split
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transfer aerodrom – hotel – aerodrom
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* (dvokrevetne/trokrevetne sobe) u centru Rima
 • razgledavanja prema programu
 • slušalice za razgled grada
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu i organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:

 • aerodromske takse 320 KM (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana)
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, vlastite troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • ulaznicu za Vatikanske muzeje (uključuje najam slušalica) i rezervaciju termina s lokalnim vođenjem na hrvatskom jeziku – 95 KM po osobi – potrebno je uplatiti pri rezervaciji aranžmana
 • boravišnu taksu od 4-6 eur po osobi po danu, tačna obavijest u završnom pismu
 • ulaznicu za Koloseum i Forum Romanum 12 eur – vrijeme za posjetu je barem 2 sata; savjet; nemojte raditi rezervaciju unaprijed, nego pitajte u agenciji nakon što dobijete završno pismo ili se posavjetujte sa voditeljem putovanja na licu mjesta
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 160 – 215 KM po osobi ovisno o datumu polaska – obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi,
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, ukoliko ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje

Po Rimu ćemo koristiti gradski prijevoz; metro i autobus. Računajte da ćete potrošiti za tri dana nekih 10 eur po osobi za gradski prijevoz. Cijena metroa u jednom smjeru je 1,5 eur. Termin ulaska u Vatikanske muzeje bit će objavljen u završnom pismu. Zadržavamo pravo izmjene programa u slučaju promjene rezervacije termina, stanja u prometu ili nekog praznika u Italiji. Na nekim polascima, zbog slobodnog termina u Vatikanskim muzejima, moguća je zamjena 2. i 3. dana programa..