Prijestolnice Skandinavije ✈ iz Zagreba

0
FIRST MINUTE
Od2,225 KM1,875 KM
FIRST MINUTE
Od2,225 KM1,875 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

840

Izdvajamo

više polazaka
Datumi : više polazaka
Skandinavija
Info

Prijestolnice Skandinavije

24.08.-30.08.2020.
04.10.-10.10.2020.
KOPENHAGEN – OSLO- STOCKHOLM – HELSINKI

VRIJEDNOST VIŠE: uključena buffet večera na brodu 2. dan programa

Mogućnost vezanog leta iz Splita ili Dubrovnika

 

 
Fotografije
Program putovanja

1.danZAGREB - KOPENHAGEN

Sastanak putnika na aerodromu Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska aviona. Prijava na let Croatia Airlinesa iz Zagreba za Kopenhagen na liniji OU 480 u 8:35 sati. Dolazak u Kopenhagen u 10:30 sati. Po dolasku razgled grada autobusom s voditeljem putovanja: lučka četvrt Nyhavn sa starim jedrenjacima – Mala Sirena – Tivoli – Amalienborg – gradska vijećnica – Christiansborg – kraljevska biblioteka – katedrala – parlament – burza – mornarička crkva. Smještaj u hotel. Odlazak s pratiteljem putovanja javnim gradskim prijevozom u živahnu mornaričku četvrt Nyhavn, najzabavniju četvrt u gradu u kojoj je živio i poznati pisac bajki, Hans Christian Andersen. Četvrt je puna živopisnih lokala gdje se može popiti danska rakija aquavit i pojesti poznate danske otvorene sendviče. Kuće šarenih boja i zabate slikovito su smještene uz kanal sa starim jedrenjacima. Moguć posjet zabavnom parku Tivoli, najvećoj tradicionalnoj atrakciji Kopenhagena otvorenom 1843.g. gdje stanovnici Kopenhagena slave sve što mogu slaviti, od rođendana preko svadbi i raznih drugih godišnjica – čak je i kraljica Margareta tu proslavila svoj okrugli šezdeseti rođendan. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan KOPENHAGEN - BROD

Doručak. Slobodno jutro u Kopenhagenu. Predlažemo zajednički odlazak s voditeljem putovanja na vožnju brodom po kanalima. Slobodno vrijeme za kupovinu u najdužoj pješačkoj zoni Europe (Danska je poznata po izvrsnom izboru jantarnog nakita i porculana), Kopenhagen ima ugodne slastičarnice i kafane, tradicionalne riblje restorane, odlične pivnice (Tuborg i Carlsberg danske su pive)… Poslijepodne transfer autobusom iz hotela u luku gdje ćemo se ukrcati na brod kompanije DFDS na liniji Kopenhagen-Oslo (isplovljava u 16:30 sati). Smještaj u dvokrevetne kabine. Na brodu ćete naći mnoge sadržaje, od raznih trgovina, barova i restorana do večernje zabave. Buffet večera (uključena u cijenu). Noćna plovidba.

3. danBROD - OSLO

Doručak na brodu. Predviđeni dolazak u Oslo nešto prije deset sati. Po iskrcaju s broda ukrcaj u autobus i odlazak u panoramski razgled zelene norveške prijestolnice. Razgled norveške metropole, smještene na najsjevernijem dijelu Oslo fjorda, započinjemo jednom od najvećih gradskih atrakcija, parkom skulptura Vigeland smještenom unutar Frogner parka. Iznimna „izložba na otvorenom“ omiljenog norveškog kipara Gustava Vigelanda sastoji se od 212 granitnih i brončanih skulptura te privlači više od milion posjetilaca godišnje. Obilazimo i fascinantnu zgradu Opere, dizajniranu da podsjeća na ledenjak koji pluta na vodi, koja je u kratkom roku postala jednom od najprepoznatljivijih modernih zgrada Skandinavije. Svoju vožnju Oslom završit ćemo iznad grada, kod glasovite skakaonice Holmenkollen otkuda se pruža krasan pogled na brojne otočiće ispred grada. Smještaj u hotel. Odlazak s javnim gradskim prijevozom u središte grada. Preporučujemo šetnju i uživanje u četvrti Tjuvholmen, po poznatom Akker Brygge kod Astrup Fearnley muzeja (djelo glasovitog Renza Piana) s uvidom kako se stanovnici Osla opušteno zabavljaju, moguće i kupaju u Sjevernom moru. Povratak u hotel. Noćenje.

4. danOSLO - STOCKHOLM

Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i putovanje prema Stockholmu, preko područja jezera Malaren. Dolazak u švedsku prijestolnicu u poslijepodnevnim satima, panoramska vožnja središtem „Venecije sjevera“, kako često nazivaju Stockholm. Smještaj u hotel. Večera (uz doplatu). Odlazak s voditeljem putovanja do središta grada, do Östermalma, koji privlači mnoge posjetitelje svojim klubovima, restoranima i diskotekama. Povratak u hotel s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

5.dan STOCKHOLM - BROD

Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom do grada gdje ćemo nastaviti razgled pješački i to starog dijela grada, Gamla Stana, starog grada na otoku, najstarije četvrti Stockholma i jedne od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih četvrti u Evropi. Smješten na otoku Stadsholmenu, nazivaju ga i „Gradom između mostova“. Gamla Stan je poput živahnog muzeja na otvorenom s mnogim znamenitostima, restoranima, kafićima i barovima. U četvrti se nalaze brojne gradske atrakcije, kao što su trg Stortorget na kojem se nalazi muzej Alfreda Nobela, srednjovjekovna katedrala iz 13. st. gdje se 2010. godine održalo kraljevsko vjenčanje, i kraljevska palača, službena rezidencija kraljevske porodice koja je s preko 600 soba jedna od najvećih palača u Evropi. Gamla Stan je turistička atrakcija grada, ali i omiljena četvrt za izlaske i stanovanje, s lijepim trgovinama i ekskluzivnim restoranima. Poslijepodne odlazak u luku i ukrcaj na brod za Helsinki. Krstarenje velikim putničkim brodom s brojnim restoranima, tax-free trgovinama i zabavnim sadržajima uz prekrasan arhipelag 24 000 švedskih otoka prema Finskoj – isplovljavanje iz stockholmske luke spektakularan je i nezaboravan doživljaj! Noćna plovidba.

6.dan BROD – HELSINKI

Doručak na brodu. Uplovljavanje u luku Helsinkija u ranim jutarnjim satima, ukrcaj u autobus i odlazak u panoramski obilazak glavnog i najvećeg grada Finske, koji se nalazi na samom jugu države. Osnovan tek 1550. godine, Helsinki je jedna od najmlađih prijestolnica Evrope i svojim neobičnim šarmom i mješavinom moderne i secesijske arhitekture osvaja na prvu. Tijekom obilaska vidjet ćemo glasoviti spomenik Jeanu Sibeliusu smješten u istoimenom parku, autora Eila Hiltunena, izrađen od 600 šupljih čeličnih cijevi koje predstavljaju orgulje; poznatu crkvu u stijeni Temppeliaukion, čije vanjske zidove čini prirodna kamena stijena; kongresnu i koncertnu dvoranu Finlandia slavnog arhitekta Alvara Aalta, zgradu Nacionalnog muzeja i Parlamenta, veličanstvenu pravoslavnu katedralu Uspenski građenu od crvene opeke, Trg senata kojim dominira luteranska katedrala, itd. Smještaj u hotel u ranim poslijepodnevnim satima. Odlazak s voditeljem putovanja u središte grada. Predlažemo kratku vožnju brodom do otoka Suomenlinna (doplata za kartu za brod na licu mjesta), naseljenu pomorsku tvrđavu koja se proteže na šest otoka spojenih mostovima u Baltičkom moru, udaljenu 15-ak minuta vožnje trajektom od Helsinkija. Sagradili su je Šveđani polovicom 18. st. u svrhu obrane od Ruskog carstva, a njeno ime na finskom znači “finska tvrđava/zamak”. Od 1991. godine uvrštena je na listu UNESCO-ove svjetske baštine kao jedinstveni primjer vojne arhitekture tog vremena, a istovremeno je i najveća pomorska tvrđava na svijetu. Slobodan ostatak dana i večer. Noćenje.

7. danHELSINKI – ZAGREB

Doručak. Odjava iz soba i transfer do aerodroma Helsinkija. Prijava na let OU4487 za Zagreb, najavljeni let u 12:25 sati, dolazak u Zagreb u 14:05 sati.

Cijena aranžmana po osobi:
Polazak
7 dana/6 noćenja
24.8.-30.8.
-garantirani polazak
4.10.-10.10.
Cijena paketa aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi/kabini
2.225 KM
FM* 2.115 KM
1.980 KM
FM* 1.875 KM
Doplata za jednokrevetnu sobu
750 KM
670 KM
Doplata po osobi za unutrašnju kabinu na višim spratovima
200 KM
105 KM
Doplata po osobi za vanjsku kabinu
375 KM
240 KM

Aerodromske takse su uključene u cijenu!

Soba/kabina s pomoćnim ležajem na upit!

Doplata za polupansion (dan 1, 3, 4, 5 i 6): 375 KM

Doplata po osobi za polaske iz Splita ili Dubrovnika : 125 KM (raspoloživost i potvrda  letova na upit; individualna prijava na let na aerodromu do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)

Dodatne info

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
avio prijevoz Zagreb-Kopenhagen-Helsinki-Zagreb, aerodromske takse, smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom: 1 noćenje u Kopenhagenu u hotelu 3* u središtu grada, 1 noćenje u hotelu 4* na području Osla, 1 noćenje u hotelu 4* na području Stockholma i 1 noćenje u hotelu 4* u širem središtu Helsinkija; 2 noćenja u dvokrevetnim unutrašnjim kabinama kategorije C (na nižim spratovima broda) na brodu na liniji Kopenhagen-Oslo s uključenom buffet večerom i na liniji Stockholm-Helsinki s uključenim buffet doručkom, voditelja putovanja, transfer od aerodroma u Kopenhagenu s uključenim panoramskim razgledom grada, transfer u luku u Kopenhagenu, panoramski razgled Osla po dolasku, panoramski razgled Stockholma, panoramski razgled Helsinkija, autobus visoke turističke klase tijekom cijele ture, transfer do aerodroma Vantaa u Helsinkiju, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 
ulaznice za kulturno-istorijske spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!), napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, fakultativne sadržaje.

CIJENE ULAZNICA (prema stanju u oktobru 2019. g.): Tivoli  130-140 DKK, Carlsberg Glyptotek 115 DKK, vožnja brodom u Kopenhagenu cca. 130 DKK; Nacionalna galerija 120 NOK (djeca besplatno); Fram muzej 130 NOK; Kon-Tiki muzej 120 NOK (zajedno oba muzeja 220 NOK); Holmenkollen Ski muzej 130 NOK; Abba muzej 250 SEK, Vasa muzej 150 SEK (ispod 18 g. gratis); brodska vožnja do Suomenlinne cca. 10 €, Ateneum 17 €