Pariz, Nova godina ✈ iz Sarajeva

0
Cijena
Od999 KM899 KM
Cijena
Od999 KM899 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

552
28.12.2021
Sarajevo
Pariz
Info

PARIZ – NOVA GODINA / avion
4 NOĆENJA
28.12.2021. – 01.01.2022.

 

Fotografije
Program putovanja

1. danSarajevo - Pariz

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Let za Paris na redovnoj liniji avio kompanije WIZZ air u 17:10 h. Po slijetanju u Pariz u 19:40h, slijedi transfer do hotela. Prijava u hotel i noćenje.

2. dan Pariz

Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni obilazak Pariza sa vodičem na našem jeziku: Trocadero, Jelizejska polja, Ajfelov toranj, trg Concorde, muzej Louvre, Bastilja, trg Republike, Luksemburski vrt, Sorbona, brdo Montmartre, zatim ćemo obići crkvu Svetog srca, te obilazak starog djela grada, poznatog po umjetničkoj koloniji. Nastavak izleta šetnjom do Mulen Ruža, pa metroom do Notre Dame. Slobodno vrijeme u latinskoj cetvrti. Nakon slobodnog vremena, slijedi odlazak do Ayfelovog tornja i penjanje na isti. Povratak u hotel i noćenje.

3. danLouvre

Doručak. Fakultativni odlazak u muzej «LOUVRE» (najveći svjetski muzej, sa neprocjenjivim kolekcijama i remek djelima drevnih kultura i najpoznatijih umjetnika svih vremena… Mona Lisa, Veronesa, Kanini svatovi, Zlatni salon Napoleona III…). Povratak u hotel. Slobodno vriijeme.

4. danVersailles

Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska u MUZEJ Versailles. Obilazak bivšeg dvorca francuskih kraljeva i jednog od najpoznatijih svjetskih muzeja. Individualno razgledanje dvorca Louisa XIV, savršenog primjera francuskog baroka. Povratak u Pariz, slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti… Noćenje.

5. danPariz -Sarajevo

Poslije doručka odjava iz hotelskih soba. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom u 12:30. Do polaska na aerodrom, preporucujemo da posjetite shopping centar u blizini hotela ili da prosetate do velike kapije. Povratak u hotel i transfer na aerodrom. Let na relaciji Pariz – Sarajevo u 15:45. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u 18:05.

CIJENA ARANŽMANA: 
PRVIH 10 REZERVACIJA – 899 KM
REDOVNA CIJENA – 999 KM

Dodatne info

 

Cijena uključuje:
Povratne avio karte na relaciji Sarajevo – Paris Beauvais – Sarajevo, sa pripadajucim taksama. Avio kompanija WIZZ AIR
Ručna prtljaga do 10 kg
Transfer od aerodroma hotela i obratno – privatni
Hotelski smjestaj u Parizu na bazi 4 nočenja sa doručkom u hotelu sa 3*
Organizaciju putovanja
Predstavnik agencije

Cijena ne uključuje
PZO – 10 KM / 20 KM – za osobe od 60 do 7 godina – sa pokrićem COVIDa
Fakultativni izleti i ulaznice
Individualni troskovi
Boravišnu taxu, 2€ po osobi po danu
Karte za javni prevoz u Parizu
Doplata za jednokrevetnu sobu – 200 KM

 

Informacije u vezi COVID-19 protokola, a vezane za ulazak u Republiku Francusku:

1. Državljani Bosne i Hercegovine stariji od 12 godina koji su vakcinisani protiv COVID-19, odnosno koji su primili jednu od vakcina protiv virusa COVID-19 koje je odobrila Europska agencija za lijekove (Agence européenne du médicament, EMA) – Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson mogu bez ograničenja putovati u Francusku Republiku uz predočavanje odgovarajuće potvrde ovakcinisanju, tzv. covid-pasoš koja sadrži digitalni kod:
2 sedmice nakon primanja druge doze za dvofazne vakcine (Pfizer, Moderna, AstraZeneca);
4 edmice nakon primanja jedne doze vakcine (Johnson&Johnson);
Trenutno je BiH u narandzastoj zoni, te putovanja sa PCR / Antigenim testom nisu dozvoljena.
Od početka Augusta na snazi je obaveza predočavanja tzv. zdravstvene propusnice pri ulasku na javna mjesta za sve punoljetne osobe.
Zdravstvena propusnice uključuje:
digitalni kod/ potvrda o cijepljenju; ili
negativan rezultat PCR ili antigenskog testiranja ne stariji od 72 sata; ili
pozitivni rezultat PCR testiranja koji potvrđuje oporavak od COVID-19, star najmanje 11 dana, a ne stariji od 6 mjeseci.

Zdravstvenu propusnice potrebno je predočiti pri ulasku na mjesta održavanja sastanka, konferencija; pri ulasku u koncertne dvorane, kina, muzeje, pozorišta, sva mjesta održavanja kulturnih događanja (uključujući koncerte koji se održavaju u crkvama); u biblioteke; pri ulasku u hotele, kafane, terase kafana, restorane, restorane trgovačkih centara; pri ulasku na festivale i u klubove; pri ulasku na sajmove sa više od 30 štandova; zatvorene i natkrivene sportske dvorane; kasina i mjesta za zabavu, zabavne parkove, cirkuse; zoološke vrtove; brodove i jedrilice na kojima se spava; pri ulasku u bolnice, domove za starije kao i nemoćne osobe, te sve medicinske i društvene ustanove.

Više na linku: https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus/pass-sanitaire

I dalje je na snazi obaveza nošenja zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima, te u cjelokupnom javnom gradskom i međugradskom prijevozu. Kazne za kršenje propisanih mjera zaštite od širenja zarazne bolesti COVID-19 iznose od 135 € do 3750 € u slučajevima ponavljanja. U slučaju potrebe testiranja, odnosno provođenja PCR i antigenskog testa tokom boravka u Francuskoj, troškove testiranja snosi putnik. Do polaska na putovanje moguće su promjene u vezi odredbi vezanih za COVID-19 protokol.

Cijene gradskog prijevoza:
Podzemna željeznica omogućava brz obilazak cijelog Pariza.
Informativne cijene karata:
Jednokratna karta stoji cca 1,90 eur (za 2 zone)
1-dnevna karta stoji cca 9 eur (za 2 zone)
Karnet od 10 karata stoji cca 16,90 eur (za 2 zone)

 

šifra aranžmana: 000M007