Pariz 🚌 iz Sarajeva

0
FIRST MINUTE
Od369 KM339 KM
FIRST MINUTE
Od369 KM339 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

750

Izdvajamo

više polazaka
Datumi : više polazaka
Francuska
Info

PARIZ sa posjetom Minhenu i Salzburgu

12.01., 09.02., 06.03., 03.04., 21.06. i 19.07.2020.

Pariz – grad svjetlosti, mode, francuske revolucije, istorije i kulture… Pominjanje njegovog imena u cijelom svijetu nikoga ne ostavlja ravnodušnim. One koji su boravili u ovom gradu ljubavi, vežu nezaboravna sjećanja i prelijepi trenuci provedeni u romantičnim šetnjama pored Sene, širokim pariskim bulevarima ili najljepšom avenijom na svijetu Jelisejska polja…

Fotografije
Program putovanja

1. dan SARAJEVO-ZENICA-DOBOJ-BANJA LUKA

Polazak iz Sarajeva u 15.00 sati ispred Zemaljskog muzeja (Zenica u 16.15h, Doboj u 17.45h, Banja Luka u 20.00h). Vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputne pauze prema potrebi grupe.

2. dan MINHEN

Dolazak u Minhen u jutarnjim satima. Obilazak grada: Karlsplac, Crkva Svetog Mihaila, Frauenkirhe, Stara i Nova vijećnica, Hitlerova pivnica Hofbrojhaus, Rezidencija bavarskih kraljeva, Hofgarten, Engleska bašta. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i shopping. Polazak za Pariz u večernjim satima. Noćna vožnja do Pariza sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

3. danPARIZ

Po dolasku u Pariz (prijepodnevni sati), obilazak grada: Opera, trg Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Ajfelova kula, Latinski kvart, Panteon, Notr Dam… Smještaj u hotel u poslijepodnevnim satima. U večernjim satima fakultativni odlazak u boemsku četvrt Montmartre i posjeta famoznoj crkvi Sacre Coeur. U neposrednoj blizini je i Pigalle, mjesto koje najviše obilježavaju brojni cabareti kao što je Moulin Rouge i njegove Can-Can plesačice. Povratak u hotel. NOĆENJE.

4.danPARIZ – LUVR – AJFELOV TORANJ

Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja, šoping i fakultativna posjeta muzeju Luvr sa svojim neprocjenjivim zbirkama umjetničkih djela zbog kojih se svrstava u red najbogatijih na svijetu. U poslijepodnevnim satima fakultativna posjeta Ajfelovom tornju. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Jednosatna plovidba brodom po Seini uz najpoznatije spomenike i mostove upotpuniti će dojam „grada svjetlosti“ (uz doplatu). Slobodno vrijeme. NOĆENJE.

5.danPARIZ – VERSAJ – PARIZ

Doručak. Preporučujemo prijepodnevni posjet dvorcu Versailles (izlet uz doplatu za minimum 15 prijavljenih putnika). Kada je Luj XIV. odlučio da središtem njegova dvora postane Versailles, pojavila se potreba da se poveća postojeći dvorac koji je sagradio njegov otac i koji je jedva bio nešto više nego lovačka kuća, a Luj XIV. okupio je tadašnje najuglednije umjetnike i stručnjake da osmisle novu kraljevsku palaču. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. NOĆENJE.

6.danPARIZ – DIZNILEND

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme za individualna razgledanja do večernjih sati kada je predviđen polazak za BiH a mi vam preporučujemo fakultativnu posjetu Diznilendu – najpoznatijem zabavnom parku u Evropi! Noćna vožnja prema Salzburgu.

7.danSALZBURG - BIH

Dolazak u Salzburg u prijepodnevnim satima. Obilazak Mocartovog grada: Mirabel palata, Mocartova rezidencija, Hotel Zaher, Mocartova kuća, katedrala, tvrđava Hohensalcburg sa najljepšim pogledom na grad i rijeku Salcah. Šoping, šetnja, uživanje u romantičnom gradu. Polazak za BiH u večernjim satima. Noćna vožnja do BiH preko Slovenije i Hrvatske sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

8.danBANJA LUKA – DOBOJ – ZENICA – SARAJEVO

Dolazak na odredište u prijepodnevnim satima. Kraj programa.

Cijena aranžmana po osobi:
First minute: 339 KM
Redovna cijena: 369 KM
(first minute ponuda vrijedi do popune mjesta)

 

 
Dodatne info

U cijenu aranžmana uključeno:
– Prijevoz modernim turističkim autobusom
– Smještaj u hotelu sa 2/3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Parizu
– Obilazak Minhena i Salzburga u pratnji stručnog turističkog vodiča
– Troškovi organizacije putovanja

U cijenu aranžmana nije uključeno:
– Fakultativni izleti
– Putno zdravstveno osiguranje
– Individualni troškovi

FAKULTATIVNI IZLETI
Panoramski obilazak grada – 15 EUR (obavezna doplata), Versaj – 40 EUR, Krstarenje Senom 15 EUR, Diznilend 80 EUR, Ajfelov toranj – 25 EUR, Muzej Luvr – 45 EUR, Montmartre – 15 EUR

PRIJAVE I UPLATE ZA FAKULTATIVNE IZLETE VERSAJ, DIZNILEND, LUVR I I AJFEL SU OBAVEZNE PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA ZBOG OGRANIČENOG BROJA MJESTA.

NAPOMENE ZA PUTOVANJE “PARIZ”
● Rok za prijavljivanje je najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje ili do popune mjesta.
● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smještaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.