Oman ✈ iz Sarajeva

0
FIRST MINUTE
Od3,080 KM2,580 KM
FIRST MINUTE
Od3,080 KM2,580 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

166

Izdvajamo

Rim ✈ iz Sarajeva

Putovanja u martu 🚌 iz BiH

Nova godina u Rimu ✈ iz Splita

Zima – Jadran – akcije👌

01.03.2020.
Oman
Info

Oman

Oman, zemlja prirodnih ljepota, iznimno zanimljiva, predstavlja pustolovinu u arapski svijet…
01.03.-08.03.2020.

Ljepotica arapskog poluotoka, kako često zovu Oman, sadrži mnoge pokrajine koje nas ostave bez riječi. To nije samo beskonačna pustinja – Oman je i zemlja gorá, dubokih tjesnaca i kanjona, plodnih dolina i oaza te plaža koje oduzimaju dah. Taj, još neotkriveni biser Arapskog poluotoka, upravo zove na istraživanje…

 
Fotografije
Program putovanja

1. dan 01.03.2020/ SARAJEVO – DOHA

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 3 sata prije leta. Let za Dohu QR294 u 12:00 h na. Predviđeno slijetanje u Dohu u 19:00 h.

2. dan 02.03.2020 /DOHA-MUSCAT

Nastavak putovanja iz Dohe, let QR1148 u 00:45 h, predviđeno slijetanje u Muscat u 03:25h. (SVA NAVEDENA VREMENA SU LOKALNA). Nakon carinskih formalnosti transfer do hotela. Smještaj i vrijeme za odmor.
Nakon odmora, u poslijepodnevnom terminu panoramska vožnja prelijepom obalom Muscata, koji predstavlja sklad modernog trgovačkog centra i tradicionalnog kulturnog nasljeđa, prvo zaustavljanje Muttrah souqa- tradicionalni bazar koji nas vraća stoljećima nazad u historiju. Poslije posjete tradicionalnog bazara, šetnja duž Corniche a to je uređena šetnica s pogledom na Mutrah Fort. Povratak u hotel. Noćenje

3. dan03.03.2020/ MUSCAT- POLUDNEVNI IZLET

Nakon doručka u hotelu odlazak na poludnevni izlet i posjetu Velike džamije,koja je sagrađena 2001., to je glavna džamija u Omanu koja može primiti i do 20 000 ljudi. Jedna je od rijetkih gdje je dozvoljen ulaz ne muslimanima, besplatno (od 8-11h, osim u petak). Njeni unikatni tepisi,prelijepi lusteri, plafon velike kupole je nešto što morate vidjeti. Izlet nastavljamo posjetom Royal opere. Nakon izleta povratak u hotel . Noćenje.

4. dan 04.03.2020 /MUSCAT-SUR

Nakon doručka odlazak prema morskom gradiću Sur, značajnoj trgovačkoj luci s fascinantnom arhitekturom stare gradske jezgre. izlet ćemo započeti posjetom ribarskog mjesta Quriyat.
Nastavljamo do Wadi Shab što u prijevodu znači “dolina između litica”. Ovdje ćemo malo hodati. Doživljaj će uljepšati brojni bazeni s bistrom vodom gdje ćemo se moći okupati. Staza nije osobito teška, no teren je neravan s brojnim bazenima i vodopadima. Preporučujemo da ponesete udobnu obuću. Dolazak u Sur, prijavljivanje u hotel.
Poslije rane večere, vožnja prema Ras Al Jinz – rezervatu s kornjačama na plaži, gdje zelene kornjače, nakon tisuće prijeđenih kilometara, noću dolaze snijeti jaja. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan05.03.2019 / SUR-WAHIBA

Nakon doručka u hotelu odjava iz hotela. Nakon toga posjeta Wadi Bani Khalid, oazi smještenoj u srcu golih i suhih planina, jednoj od najljepših dolina u Omanu, gdje ćemo iskoristiti vrijeme za odmor, uživanje i ručak u prirodi nakon čega nastavljamo prema moru pijeska Wahiba, sačinjenog od pješčanih dina raznih nijansi, gdje ćemo uživati u čarobnom zalasku sunca. Večera i noćenje u bungalovima u pustinjskom kampu Oryx.

6.danWAHIBA –NIZWA

Nakon doručka u kampu polazak za Nizwu. Naš vodič odvesti će nas u prekrasnu pustolovinu. Posjetiti ćemo lijepo seoce Birkat Al Mauz, smješteno u samom podnožju planine. Lutati ćemo starim ulicama prolazeći između napuštenih kućica izrađenih od blata i slame. Dolazak u hotel u Nizwu. Noćenje.

7.dan 07.03.2020 / NIZWA-WADI BANI AWF-MUSCAT

Nakon doručka polazak za krećemo prema Wadi Bani Khalidu – oazi smještenoj u srcu golih i suhih planina, jednoj od najljepših dolina u Omanu. Osvježit ćemo se u njezinim prekrasnim bistro plavim bazenima. Posjetit ćemo i Fort Rustak – jedna od najstarijih građevina u Omanu. Nakon posljednjeg popravka u tvrđavi se pojavio dodatni izvor napajanja. Organizirani su sadržaji poput kafića, trgovina i sl. Dolazak u hotel u Muscat. Noćenje.

8.dan 08.03.2020 / NIZWA-JABEL SHAMS

Nakon doručka odjava iz hotela te slobodno vrijeme za šoping. Transfer do aerodroma. Let za Dohu u 14:40 h na letu broj QR1149. Dolazak u Dohu predviđen je 05:30 h po lokalnom vremenu. Let iz Dohe broj QR293 u 07:15h, predvišeni dolazak u Sarajevu u 11:00h po lokalnom vremenu.

 
Broj osoba
First minute do 15.12.
Redovna cijena
min 30 putnika
 2580 KM
 2680 KM
min 20 putnika
2780 KM
2880 KM
min 10 putnika
2980 KM
3080 KM
 
Aerodromske takse : cca 200 KM
Dodatne info

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Doha – Muscat-Doha-Sarajevo
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
 • Smještaj u hotelu 4* na bazi  7 noćenja sa doručkom u 1/2 sobi
 • Troškove organizacije putovanja
 • Pratilac grupe (uz minimalno 20 prijava)
 • Stručni lokalni vodiči za obilaske
 • Uključena večera 5. dan

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Aerodromske takse cca 200 KM po osobi
 • Boravišnu taksu
 • Fakultativne izlete
 • Doplata za 1/1 sobu
 • Cijenu vize sa ishođenjem 80KM
 • Obavezne napojnice cca 25Eur

VAŽNE INFORMACIJE:

Nacionalna valuta je Omani Rial. Za žene: obavezne marame prilikom posjete džamija i starog dijela grada, kao i duže suknje ili tunike sa dugim rukavima preko članaka i zglobova. Za muškarce: nisu dozvoljene kratke pantalone. Za sve: nije dozvoljeno unošenje i konzumiranje alkohola

HOTELI:

Muscat: Golden Tulip Headington 4* /Sur: Sur Plaza 4* / Wahiba: Arabian oryx camp / Nizwa: Golden tulip Nizwa 4* ili slični hoteli

Kategorizacija hotela se razlikuje od države do države te navedene kategorizacije odgovaraju kvalitetu zemlje u kojoj se nalaze