Nova godina u Rimu ✈ iz Splita

0
FIRST MINUTE
Od935 KM885 KM
FIRST MINUTE
Od935 KM885 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

657

Izdvajamo

30.12.2019.
Datumi : 30.12.2019.-02.01.2020.
Italija
Info
Nova godina u Rimu
30.12. – 02.01.2020.
 
Fotografije
Program putovanja

1. dan 30.12.2019. SPLIT-RIM

Sastanak putnika na aerodromu u Splitu dva sata prije polijetanja aviona. Polazak iz Splita u 15:55 sati. Po slijetanju aviona u Rim u 17:10 sati, slijedi transfer autobusom do hotela, uz kraći panoramski razgled grada. Smještaj u hotel u centru grada, zona Stazione Termini. Nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju središtem grada: Piazza dela Republica, Piazza Barberini, Španjolske stepenice, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

2. dan 31.12.: RIM - VATIKAN

Doručak. Odlazak na razgled grada pješke i javnim prijevozom: Anđeoski most, Anđeoska tvrđava, Vatikan, trg sv. Petra s kolonadama. Razgled najveće crkve na svijetu, Bazilike sv. Petra, kojom dominira Michelangelova kupola. Svakako predlažemo uspon na čuvenu kupolu (320 stepenica) s prekrasnom panoramom cijelog Rima. Predlažemo posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Nastavak razgleda Piazza Navona s Fontanom četiri rijeke, Panteona – Hram svih bogova s čudesnom kupolom. Doček Nove godine na trgovima i ulicama Rima. Noćenje.

3. dan01.01., RIM

Doručak. Odlazak na razgled grada pješke i javnim prijevozom: crkva Santa Maria Maggiore, crkva San Pietro in Vincoli gdje se nalazi grob Julija Klovića i Michelangelova skulptura Mojsija. Razgled nastavljamo šetnjom antičkim Rimom: Koloseum, Palatinum, Rimski forum, Piazza Venezia, Oltar domovine i spomenik Viktoru Emanuelu II, bazilika Santa Maria Sopra Minerva Slobodno vrijeme za večeru u jednom od tipičnih rimskih restorana u okolici Piazze Navona. Noćenje.

4.dan02.01., RIM - SPLIT

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Predlažemo obilazak Koloseuma, Rimskog foruma i Palatina ili posjet Kapitolskim muzejima, skupini arheoloških muzeja smještenih u 3 palače: Palača konzervatora, Palača senatora i Nova palača. Transfer autobusom u 14:30 sati od hotela do aerodroma u Rimu. Prijava na let za Split. Polijetanje aviona u 18:00 sati. Dolazak u Split u 19:10 sati.

CIJENA ARANŽMANA: 885 KM */935 KM

Aerodromske takse: 320 KM

 

 

 

 

Dodatne info

Cijena aranžmana uključuje:
• povratni let u ekonomskom razredu na liniji kompanije Croatia Airlines:Split – Rim – Split; dozvoljena količina predane prtljage 23 kg po osobi + 1 komad ručne prtljage do 7 kg po osobi
• smještaj na osnovi ukupno 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* (u centru Rima, zona stazione Termini) u dvokrevetnim sobama
• transfer od aerodroma u Rimu do hotela
• transfer od hotela do aerodroma uz zaustavljanje kod bazilika sv.Ivana Lateranskog i sv.Pavla izvan zidina
• pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
• organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena ne uključuje:
• aerodromske takse 320 KM
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu – 235 KM
• Ulaznice za muzeje i kulturno – istorijske spomenike, informativne cijene ulaznica (mogu biti podložne promjeni):
– ulaznice za Vatikanske muzeje 17€ po osobi (preporučujemo rezervaciju prije puta putem
interneta 3.dan putovanja poslije podne. Posjet muzejima je individualan)
– ulaznice za Koloseum 14 € po osobi (preporučujemo rezervaciju prije puta putem interneta)
– karte za javni gradski prijevoz: u Rimu se razgled obavlja pješke i javnim prijevozom tako da je
potrebno kupiti karte za metro: pojedinačna vožnja 1,50 €, dnevna karta 7 €, dvodnevna karta
12,50 €
• boravišnu taksu koja se plaća na licu mjesta, na recepciji – 4 € po osobi i danu
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, individualne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Napomena: za izlete je potrebno minimalno 15 prijavljenih
Popusti: Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta na osnovnu cijenu aranžmana.

Napomena: iznos aerodromski taksi podložan je promjenama i konačni iznos potvrđuje se na dan izdavanja avio karte. Vrijeme polaska avionu navedeno je prema redu letenja avio kompanije Croatia Airlines i može biti podložno promjeni. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja aviona, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Za Vatikanske muzeje i Sikstinsku kapelu predlažemo online kupovinu ulaznica na stranici https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do  za 2. dan boravka (31.12.) od 11:30 h ili kasnije. Online cijena €21 (bez čekanja u redu).

Koloseum: posjet Koloseumu je individualan, za vrijeme razgleda spomenik se razgleda izvana. Ulaznica za Koloseum je 14 EUR po osobi (informativna cijena koja može biti podložna promjeni, preporučujemo rezervaciju putem interneta). Ulaznica za Koloseum vrijedi 2 dana za jednokratni ulaz i uključuje i ulaz u Rimski forum. Program razgleda na ovom putovanju je intenzivan, putnici koji žele posjetiti Koloseum i Rimski forum iznutra morati će se tijekom razgleda odvojiti od grupe da bi obavili individualan posjet.

Rim (talijanski i latinski: Roma) je glavni grad Italije i regije Lacij, te najveća i najnapučenija općina u zemlji. Unutar Rima nalazi se Vatikan, koji je suveren teritorij Svete Stolice. Središte Rima i Vatikan nalaze se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Grad je i sjedište nekih međunarodnih institucija, kao što su UN-ove institucije: Organizacija za prehranu i poljoprivredu, Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede i Svjetski program za hranu. Rim se nalazi u središnjoj Italiji u regiji Lacij, na ušću rijeka Aniene i Tiber. Iako se grad nalazi 24 km od Tirenskog mora, područje grada se proteže praktički do obale, gdje se nalazi okrug Ostia Antica. Najniža visina grada je 13 metara (na Piazzi del Popolo), a najviša 120 metara (Monte Mario). Najstariji muzeji u Rimu su Kapitolski muzeji iz 1471. godine, koji se nalaze na Kapitolu te koji, uz Vatikanske muzeje, sadrže najveće i najvažnije umjetničke kolekcije u gradu.