Nova godina u Istanbulu ✈ iz Sarajeva

0
FIRST MINUTE
Od549 KM499 KM
FIRST MINUTE
Od549 KM499 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

274
30.12.2019.
Turska
Info

 Nova godina u Istanbulu

30.12.2019.-03.01.2020.

Otputujte u Istanbul, nekoć znan i kao Bizant, Konstantinopol, Carigrad. Istanbul je danas moderan, užurban velegrad koji se jedini u svijetu prostire na dva kontinenta, a zbog jedinstvenog položaja ujedno je i sjecište različitih kultura i civilizacija koje se već stoljećima skladno isprepliću i nadopunjuju. Uživajte u njegovoj prelijepoj arhitekturi i dočekajte 2020. godinu na ulicama egzotičnog Istanbula

Fotografije
Program putovanja

1.dan SARAJEVO – ISTANBUL

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu dva sata prije leta. Polijetanje za Istanbul je u 12.05h. Po dolasku, panoramsko razgledanje grada autobusom. Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme za individualne aktivnost. Fakultativno odlazak u novogodišnji shopping u najveći tržni centar u Istanbulu. Povratak u hotel. Noćenje

2. dan ISTANBUL

Doručak. Fakultativni obilazak starog grada: Obilazi se palata Topkapi koja je bila zvanična rezidencija otomanskih sultana u periodu od 1465. do 1853, Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom i Kapali čaršija. Aja Sofija se ubraja u jedne od najljepših građevina svijeta. Građena je u razdoblju od 532. do 537.godine i posvećena je Kristu kao personifikaciji Svete Mudrosti. Slijedi obilazak Sultan Ahmetove ili „ Plave džamije “u svijetu poznate po preko 20.000 ručno rađenih plavih pločica iz Iznika koje se nalaze u njenoj unutrašnjosti. Potom se odlazi do Hipodroma nekadašnjeg centra sportskog života Konstantinopolja. Nastavak izleta je šetnja do Kapali čaršije. Slobodno poslijepodne. Fakultativni obilazak Taksima i glavne gradske ulice Istiklal sa brojnim buticima, restoranima i kafićima. Doček Nove Godine na jednom od najljepših trgova. Noćenje.

3.danISTANBUL

Doručak. BOSFORSKA TURA – Predlažemo fakulativno poludnevno krstarenje Bosphorom ( brod – autobus ) do Tarabije na ulazu u Crno more, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tokom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosphorskog prolaza. Nakon plovidbe slijedi posjeta raskošnoj palači Dolmabahce, koja se nalazi na samoj obali Bosphora, okružena francuskim baštama. Sagrađena je u 19. vijeku, a sastoji se od carskih apartmana, ceremonijalne dvorane i carskog harema gdje je živio sultan sa svojom brojnom porodicom. Dolazak u luku te prijevoz autobusom do hotela. U večernjim satima fakultativni odlazak na reprizu dočeka Nove godine – “Tursko veče” u nacionalni restoran, večera uz zvuke orijenta, trbušni ples i folklor. Noćenje.

4.danISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet MINIATURK, PIERE LOTTI I EYUP. Odlazimo do brežuljka Pierre Loti do čijeg vrha dolazimo žičarom. Slobodno vrijeme za odmor u legendarnoj starinskoj kafani iz koje se proteže prekrasan pogled na Zlatni rog i grad. Nakon pauze spuštamo se niz brežuljak kroz islamsko groblje. Na koncu stižemo do Eyüpa, za muslimane najsvetijeg mjesta u Istanbulu. Razgled džamije. Nastavljamo do »Turske u malom« – do Miniaturka, gdje su izgrađene najvažnije zgrade Turske i bivšeg Osmanskog Carstva. Poslijepodne povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5.danISTANBUL-SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme do transfera na aerodrom te u 11.00h transfer do aerodroma. Let za Sarajevo u 15.15h. KRAJ PROGRAMA.

FIRST MINUTE: 499 KM*
Redovna cijena: 549 KM

Za rezervacije do 15.10.2019. ili do popune mjesta
aerodromske takse 175 KM

 

Dodatne info

Aranžman uključuje:

  • smještaj u hotelu sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom
  • avio kartu na relaciji Sarajevo-Istanbul-Sarajevo
  • transfer aerodrom-hotel-aerodrom
  • panoramski obilazak grada
  • organizacija i realizacija putovanja
  • pratioc grupe

Aranžman ne uključuje:

  • aerodromska taksa – 175,00 KM
  • fakultativni izleti
  • putno zdravstveno osiguranje – 10 KM po osobi

FAKULTATIVNI IZLETI:
a) Obilazak Starog grada – 15 EUR
b) Bosforska tura – 25 EUR EUR
c) Posjeta Dolmabahce dvorcu – 30 EUR
d) Tursko veče – 35 EUR
e) Miniaturk, Eyub džamija i Pierre Lotti – 25 EUR
f) Shopping centar Mall of Istanbul – 8 EUR
g) Taksim – 10 EUR