Nova godina u Beču 🚌 iz Sarajeva

0
FIRST MINUTE
Od705 KM395 KM
FIRST MINUTE
Od705 KM395 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

293
28.12.2019.
Austria
Info

 Nova godina u Beču

28.12.2019.-02.01.2020.

Beč je vijekovima bio prijestolnica Habsburške monarhije, a sada je glavni grad bogate Austrije. Beč je grad slavnih koncertnih dvorana i vrhunskih koncerata, bogatih muzeja, opere i pozorišta, što ga uz neizostavnu kupovinu u Mariahlifer strasse, čini veoma primamljivim za turiste. Beč je uređen i uredan grad, gdje je svaka fasada čista i svaki ukras na svom mjestu. Centar grada okružuje veliki kružni bulevar Ringstrasse i na njemu se nalaze brojne znamenitosti: Parlament, Gradska kuća, Burgteatar, Univerzitet… Hofburg je palata iz koje su moćni Habzburzi vijekovima upravljali sudbinama naroda Evrope i velikog dijela Svijeta, a danas je muzej, kongresni centar i Predsjednička palata. Ulice Kohlmarkt, Graben i Kertnerstrasse su glavne pješačke zone grada i vode Vas do samog centra, do Štefansplaca i Štefansdoma – gotičke katedrale Svetog Stefana. Beč je grad brojnih kafića i lijepih restorana u kojima možete probati čuvene bečke specijalitete: sacher torte, wiener melange kafu, bečku šniclu…
Fotografije
Program putovanja

1.dan BiH

Polazak iz BiH u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju…

2. dan BEČ

…sa jutarnjim dolaskom u Beč, u nekadašnju prijestolnicu dinastije Habsburg. Po dolasku FAKULTATIVNO razgledanje grada: Karlsplatz i Karlskirche, zgrada Musikverein u kojoj se održava čuveni Bečki novogodišnji koncert, Secession, Naturhistoriches Museum, Kunsthistoriches Museum, Museum Quarter, veliki kružni bulevar Ringstrasse sa Parlamentom, Burgtheatrom, Rathaus, Votivkirche. Šetnja kroz Heldenplatz i Hofburg do Stephansplatz i Stephansdom. Nakon razgleda grada odlazak do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.beč

3.danBRATISLAVA - PARNDORF

Doručak. Slobodno vrijeme ili mogucnost FAKULTATIVNOG odlaska prema tržnom centru Parnodrfu (www.mcarthurglen.com/at/designer-outlet-parndorf/en/). Slobodno vrijeme za shopping cca 2h. Voznja prema Bratislavi. Po dolasku razgledanje grada u pratnji vodiča: Mihaelska kapija, Hlavne namjesti, Rolandova fontana, Narodno pozoriste… Slobodno vrijeme. Povrataka prema Beču u večernjim satima. Noćenje.

4.danBEČ – SCHONBRUNN – NOVA GODINA

Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju i individualno razgledanje grada ili šoping u najpoznatijoj ulici Marijahilfer ili fakultativni odlazak do čuvenog dvorca Schönbrunn, jedne od najpoznatijih carskih palata svijeta. Luksuz i raskoš su jednostavno neponovljivi. Osjetite aristokratski duh u apartmanima Franje Josifa, kročite u sobe Marije Terezije ili zastanite usred Velike Galerije gdje su uz bečki valcer uživale najuticajnije ličnosti Evrope XVIII i XIX vijeka. Zađite u lavirint romantičnih staza u carskom parku i učinite Vaš boravak u Schönbrunn-u nezaboravnim. Nakon kraćeg odmora odlazak do centra grada i doček nove godine na jednom od gradskih trgova. SRETNA NOVA GODINA. Povratak u hotel. Noćenje.

5.danBEČ-BIH

Doručak. Check out iz hotela. Polazak prema BiH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima ili ranim jutarnjim narednog dana.

Cijena aranžmana: 

1/2 i 1/3 soba          1/1 soba

395*/445          655*/705

*First minute vrijedi do 11.11.2019.

Hotel: Ibis budget St Marx 2* ili sličan

Dodatne info

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • Prijevoz turističkim autobusima (klima, video/dvd, audio oprema) na navedenim relacijama
  • Smještaj u Hotelima Ibis Budget St Marx 2* ili sličan na bazi 3 noćenja sa doručkom
  • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Beču kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih)izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • Fakultativne izlete, ulaznice za muzeje:
  • Putno zdravstveno osiguranje 8KM
  • Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata) u zavisnosti od raspoloživosti.