Napulj ✈ iz Sarajeva

0
FIRST MINUTE
Od899 KM799 KM
FIRST MINUTE
Od899 KM799 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

283
30.10.2019.
Datumi : 30.10.-03.11.2019.
Italija
Info

NAPULJ

30.10-03.11.2019.
DIREKTAN LET IZ SARAJEVA!
Napulj – treći po veličini u Italiji sa oko 1 milion, a u širem području čak 4,2 miliona stanovnika i glavni grad pokrajine Campagna. Napulj inače zovu grad sunca i grad svijetlosti, rodni je grad čuvenog arhitekte Berninija, a historijsko jezgro grada pod zaštitom je UNESCO-a.  Pored službenog talijanskog jezika u gradu se govori i tradicionalni napolitanski jezik. Napulj je vjerojatno „najtalijanski“ talijanski grad, najglasniji, najžustriji, najtemperamentniji, najživlji… Zadnjih godina doživio je transformaciju i sada je jedan poseban talijanski grad, sa živahnim i prijateljskim stanovnicima.
Pođite sa nama u Napulj prvim direktnim letom iz Sarajeva, posjetite historijski poznate Pompeje te romantični  Sorrento, šarmantno ostrvo Capri, utočište rimskih imperatora, španskih Burbona i mnogih poznatih slikara, pisaca i ekscentrika… 

Fotografije
Program putovanja

1. dan SARAJEVO-NAPULJ

Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu kod Centrotours šaltera u 7.30h. Let za Napulj u 9.00h. Slijetanje na aerodrom u Napulju oko 10.30h. Nakon carinske i pasoške kontrole slijedi panoramski obilazak grada: Teatro di San Carlo – galerija Umberta I – Piazza Plebiscito – Castel Nuovo – Kraljevska palata. Bučan i pun ljudi, uzbudljiv u svom haosu, Napulj ima sve što mu je potrebno da bude grad koji trebate vidjeti: iznimne građevine, odlične muzeje i kosmopolitski polet, gastronomiju ne treba spominjati. Transfer do hotela. Smještaj u sobe. Slobodno poslijepodne za individualne programe. Naveče opcionalno odlazak javnim prijevozom na utakmicu italijanskog prvenstva Napoli – Atalanta! Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan NAPULJ – VEZUV – POMPEI – NAPULJ

Doručak. Nakon doručka slijedi obilazak jednog od najčuvenijih arheoloških nalazišta na svijetu, ostacima drevnog rimskog grada kojeg je erupcija 79. godine nove ere uništila i prekrila doslovno metrima vulkanskog pepela, zbog čega je grad koji je brojao više od 20 000 stanovnika u svoje vrijeme ostao odlično sačuvan skoro 1700 godina kad je slučajno pronađen! Budući da je erupcija zatekla sve građane Pompeja, do danas su nam ostale vidljive naznake kako se živjelo prije skoro 2000 godina. Iskopan je veliki dio građevina pa se prilikom posjete mogu videti kuće, fontane, forumi, pozorišta, kupatila. Slobodno vrijeme za ručak (uz doplatu).
Slijedi obilazak Vezuva, jednog od najpoznatijih aktivnih vulkana. Po dolasku slijedi 20-minutna šetnja do kratera vulkana, koji se nalazi na 1.200m nadmorske visine. Posljednja veća erupcija vulkana bila je 1944. godine i od tada Vezuv miruje. Stanovnici Napulja navikli su na život sa stalnom prijetnjom tog zastrašujućeg vulkana i nadaju se da će uskoro i doći do erupcije, jer su iste tim jače što su duži vremenski rasponi između erupcija. Pogled s Vezuva na Napulj i njegov zaljev je jedinstven i spektakularan! Povratak u Napulj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. danNAPULJ – CAPRI – NAPULJ

Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni cjelodnevni izlet brodom na ostrvo Capri. Najpopularnije ostrvo u Napuljskom zaljevu, poznato je po izuzetno blagoj klimi i bujnoj vegetaciji, privlačilo je posjetitelje stoljećima. Polovinom 20. vijeka Capri je postao omiljeno mjesto za odmor svjetski poznatih osoba: Greta Garbo, Liy Taylor, Grace Kelly i mnoge druge slavne osobe voljele su dolaziti i odmarati se ovdje. Na ostrvu do kojeg se dolazi iz Napulja polusatnom vožnjom brodom obići ćemo mjesta Anacapri i Capri i uživati u slobodnom vremenu. Ne propustite! Povratak u Napulj. Noćenje.

4.danNAPULJ – SORRENTO – POSITANO – AMALFI – RAVELLO – NAPULJ

Nakon doručka slijedi cjelodnevni fakultativni izlet autobusom na Amalfijsku obalu – Amalfitanu, spektakularnu turističku destinaciju, smještenu na strmim obalama Tirenskog mora, od mjesta Positano do grada Salerna. Vožnja autobusom do Sorrenta i dalje zavojitom cestom, uz plantaže limuna, do Positana, grada s karakterističnim kućama izgrađenim na strmoj obali, poznatog motiva mnogih razglednica. Kraće zaustavljanje za fotografiranje. Nastavak vožnje do grada Amalfija, najpoznatijeg mjesta na obali. Od glavnog trga, s njegovom fontanom, uspinju se stepenice do bronzanih vrata katedrale iz 11. vijeka koja daje pečat tom ljupkom gradu, a u čijoj kripti leži njezin svetac zaštitnik, apostol sv. Andrija. Slobodno vrijeme za kafu i ručak. Putovanje nastavljamo usponom do mjesta Ravella, gradića smještenog na 350m nadmorske visine, s prelijepim pogledom na obalu. Ravello je oduvijek privlačio umjetnike, bogate i poznate, a danas je ovo malo mjesto kao i cijela obala Amalfi pod zaštitom UNESCO-a. Razgledanje mjesta: katedrala, villa Rufolo iz 13. vijeka, auditorij Oscar Niemeyer… Povratak u Sorrento, grada smještenog na litici, s pogledom na Vezuv. Šetnja uskim kamenim ulicama i slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

5.danNAPULJ – SARAJEVO

Doručak. Slobodno jutro za posljednje šetnje, obilaske i kupovinu. Opcionalno izlet u jedan od najboljih outlet centara u Napulju. Transfer na aerodrom u poslijepodnevnim satima. Let za Sarajevo u 19.00h sa dolaskom oko 20.30h. Kraj putovanja.

FIRST MINUTE CIJENA – 799,00 KM
-za uplate do 30.09.2019.g.

CIJENA PROGRAMA – 899,00 KM
Aerodromske takse 150,00 KM
Dodatne info

U cijenu je uključeno:

– Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Napulj – Sarajevo (20kg čekirani prtljag + 7kg ručni prtljag),

– Transfer aerodrom – hotel – aerodrom,

– Smještaj u hotelu 3/4* (italijanska kategorizacija) u dvokrevetnim i/ili trokrevetnim sobama s doručkom u Napulju,

– Ulazne takse u gradove,

– Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Italiji i kompletna organizacija putovanja

U cijenu nije uključeno:

– Aerodromske takse 150,00 KM,

– PZ osiguranje 10,00 KM,

– Fakultativni izleti (Vezuv i Pompeji 70,00 EUR, izlet na Amalfijsku obalu 50,00 EUR, izlet na Capri 70,00 EUR),

– Boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela (2,50 – 5,00 EUR po osobi po noćenju),

– Doplata za jednokrevetnu sobu 245,00 KM

– Ulaznice u objekte od interesa koje nisu navedene u programu