Malta ✈ iz Sarajeva

0
FIRST MINUTE
Od1,199 KM1,099 KM
FIRST MINUTE
Od1,199 KM1,099 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

718
01.05.2020.
Datumi : 01.05.-06.05.2020.
Malta
Info

MALTA

01.05.-06.05.2020.

Putovanje na Maltu – tamo gdje se duh Evrope prepliće sa mirisom Afrike. Malta je grupa od 3 ostrva u Mediteranu. Zanimljiva i burna historija ostrva, praćena jednim od najboljih plaža u Evropi i bogatim noćnim životom, učinili su od Malte jedno od najinteresantnijih turističkih destinacija za odmor u Evropi u posljednjih nekoliko godina.
Ostrvo se nalazi u velikoj blizini Italije (96 km od Sicilije), a ni Afrika joj nije daleko (291 km). Sa svojom malom površinom i malim brojem stanovnika, Malta je prava mikro zemlja i jedna od najmanjih zemalja Evrope, a njen glavni grad Valletta ima svega 7.000 stanovnika!
Malta je istovremeno mjesto prepuno tajni. Toliko toga nerazjašnjenog i dan danas postoji ovdje, da arheolozi i historičari iz čitavog svijeta, desetinama godina unazad rade na rasvjetljavanju nekih od misterija ostrva. Tu se prije svega misli na stare hramove Hagar Qim i Mnajdru, ali i na brojne druge lokalitete poput Prozora Azora. Otkrijmo tajnu Malte zajedno…

Fotografije
Program putovanja

1.dan 01.05.2020 / SARAJEVO –ISTANBUL- MALTA

Okupljanje grupe na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta: Let TK 1022 za Istanbul u 09:05 h. slijetanje u Istanbul predviđeno u 12:00 h. Nastavak leta za Maltu u 17:15 h na letu TK 1371 , slijetanje na Maltu je predviđeno u 18:45 h (sva vremena su lokalna). Po dolasku susret sa lokalnom agencijom te transfer do hotela. odmor i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. dan 02.05.2020/ VALLETTA – 5D SHOW

Doručak. Nakon doručka preporučujemo fakultativni izlet u Vallettu. Tokom razgleda kroz živahne ulice Vallette otkrit’ ćete ljepotu i šarm ovog grada kojeg su utemeljili vitezovi 1566. godine. Viteški red sv. Ivana upravljao je ostrvima 268 godina, a Valleta je najbolji primjer njihove jedinstvene kulturne ostavštine. Najprije ćemo uživati u fascinantnom pogledu na prirodnu luku Grand harbour koji se pruža iza vrtova Barracca. Nakon toga posjetit ćemo Katedralu sv. Ivana, Palazzo Parisio, crkveni muzej (ulaznica nije uključena). Nastavljamo ulicom Republike i prolazimo pored Palače velikog meštra. Imat ćete priliku posjetiti 5D show koji pokazuje historiju Malte na vrlo zanimljiv način. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan03.05.2020 / MDINA- MARSAXLOKK

Nekadašnji glavni grad Malte, Mdina, još je poznat pod nazivom ‘Tihi grad’ zbog svoje mirne atmosfere koja vas vodi hiljadama godina nazad u historiju. Riječ je o drevnom gradu okruženom utvrdama, miješajući srednjovjekovni i barokni stil. Mdina je bila dom plemićkih porodica stoljećima zbog čega ćete prilikom posjete vidjeti mnogo impresivnih palača. Susjedni Rabat originalno je bio predgrađe Mdine, a kulturno i historijski je veoma značajno mjesto na Malti. Otkrijte vrtove, crkve a definitivno posjetite Crkvu sv. Pavla, Roman Villu (ulaznice nisu uključene u cijenu) i upoznajte Maltu malo bolje. Nakon toga ćemo posjetiti Marsaxlokk – Ovo je najveće ribarsko naselje na Malti. Zanimljivo je da su čamci tradicionalno ofarbani u razne boje, ali i da sa obje strane imaju po Ozirisovo oko kao hamajliju – običaj za koji se vjeruje da potiče još od Feničana, koji su ovdje imali važno uporište. Izlet se nastavlja vožnjom do Plave Pećine-Blue Grotto (karta za vožnju brodićem nije uključena u cijenu).

4. dan04.05.2020/ POPEYE VILLAGE

Doručak. Nakon doručka preporučujemo vam fakultativni izlet u Popeye Village. Na sjeveru otoka nalazi se slikovito mjestašce Popeye Village, izgrađeno kao kulisa filma Popeye s Robin Williams-om. Danas je ovo porodično izletište s pregršt sadržaja za djecu i predivnom uvalom s kristalno čistim morem, gdje ćete čitav dan moći uživati u kupanju, sunčanju, igranju i istraživanju (uključene ulaznice) Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan 05.05.2020 / GOZO

Nakon doručka preporučujemo vam fakultativni odlazak Krstarenje i posjeta ostrvu Gozo, koje je po Homerovoj Odiseji bilo dom nimfe Kalipso, sa očuvanim prirodnim i historijskim znamenitostima. Ovaj otok je naprosto savršen za sve koji žele imati sadržajan odmor.. Istražite višestoljetne kuće i pravi dragulj Goza koji je nekoć branio grad od napadača. U okviru izleta predviđena je i posjeta glavnom gradu ostrva – Victoria, sa prelijepom katedralom i zidinama Citadele, sa koje se pruža nevjerovatan pogled na čitavo ostrvo. Kako je otok Gozo poznat i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, medu i siru, posjetit ćemo i tipične štandove gdje će te moći kupiti neke od rukotvorina. Dok ste tamo, ne zaboravite uživati u neodoljivim mediteranskim delicijama Goza. Povratak u hotel.Noćenje.

6.dan06.05.2020 /MALTA-ISTANBUL-SARAJEVO

Doručak, odjava iz hotela i polazak ka aerodromu. Prijava na let TK1370 za Istanbul u 10:35 h, predviđeno vrijeme za slijetanje je 14:00 h. Nastavak leta za Sarajevo u 19:10 h. Predviđeno vrijeme dolaska u Sarajevo je 20:05 h.(sva vremena su lokalna).

Cijena aranžmana po osobi:
First minute: 1.099 KM*
Redovna cijena: 1.199 KM

Aerodromske takse: 435 KM

 • first minute vrijedi za uplate do 15.02.2020.
Dodatne info

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Malta – Sarajevo
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
 • Smještaj u hotelu 4* na bazi noćenja sa doručkom Hotel Golden Tulip Vivaldi 4* ili sličan
 • Pratilac grupe (uz minimalno 30 prijava)
 • Organizacija putovanja
 • City taksu

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Aerodromske takse: 435 KM
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 390 KM
 • Fakultativni izleti
 • Putno zdravstveno osiguranje