Malezija II ✈ iz Sarajeva

0
FIRST MINUTE
Od1,499 KM1,399 KM
FIRST MINUTE
Od1,499 KM1,399 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

691
07.04.2020.
Datumi : 07.04.-15.04.2020.
Malezija
Info

MALEZIJA

07.04.2020.

 

 
Fotografije
Program putovanja

1. i 2. danSarajevo - Kuala Lumpur

Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje za Dohu ili Istanbul u podnevnim satima – cca 12:35h. Dolazak u Dohu ili Istanbul u večernjim satima cca 19:00h, te presjedanje na let prema Kuala Lumpuru – cca 02:00h. Dolazak u Kuala Lumpur u popodnevnim satima – cca 15:00h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i relaksaciju u kompleksu hotela. Noćenje.

3. dan Kuala Lumpur tour

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak grada u pratnji vodiča: Central Market – Pasar Seni, Chinatown, Masjid Jamek – džamija, Thean Hou Temple – taoistički hram, Old market… Slobodno vreme za razgledanje i uživanje u gradu punom kontrasta. Odlazak do dijela grada gdje se nalaze Petronas Tower, najveće kule bliznakinje na svijetu, visoke 452 metra. 88 spratova betona ukrašenog čeličnom i staklenom fasadom oduzima dah. Možete se popeti na 42 sprat i na mostu koji spaja dvije kule napraviti fantastične fotografije grada. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. danKuala Lumpur – Batu Caves

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak hrama Batu Caves – najstarijeg hindu hrama u Kuala Lumpuru, koji se nalazi duboko u pećini. Do hrama putujemo metroom gdje ćemo uživati u panorami grada (palme, parkovi, nevjerojatan miks arhitekture istoka i zapada…). U Batu Caves se održava najveći hindu festival Thaipusam koji posjeti preko milion hindu vjernika. Hram je posvećen Murugan-u – Indijskom bogu rata, gde se nalazi i njegova najveća statua od 43 m. Ukupno 272 stepenica nas vode do ulaza u batu pećine. Po završetku slobodno vrijeme, ili mogućnost za fakultativnu posjetu Dark Cave – pećina koja je dom preko 200 000 slijepih miševa i raznih insekata – kojima se slijepi miševi hrane. Slobodno vrijeme. U večernjim satima odlazak do Bukit Bitang-a u kome se nalazi veliki broj barova i klubova i naravno restorana brze hrane. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan Kuala Lumpur – Singapur

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni odlazak u Singapur. Grad lavova privlači turiste neboderima i egzotičnom kuhinjom. Spoj kineskog, indijskog i malajskog uticaja. Plijene živopisni kvartovi. Po dolasku u Singapur slijedi posjeta znemenitostima u pratnji lokalnog vodiča: odlazak do četvrti Mala Indija u kojem ćete osjetiti mirise začina i zaviriti u pukotine grada. Zaustavit ćete se u srcu Singapura, kolonijalnom dijelu grada i vidjeti Esplanade pozorišta. Zadnja stanica je Botanički vrt prepun orhideja, koji se proteže na 52 hektara površine. Posjeta i parku ptica Jurong. Prošetati i vidjeti zanimljivosti i pokoji nastup ovih egzotičnih pernatih ljubimaca. Slobodno vrijeme za shopping. Kasni povratak iz Singapura. Noćenje.

6.dan Kuala Lumpur – Putrajaya

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak do Putrajayae – futuristički grad koji ima naglasak na očuvanju svog eko sistema, na površini blizu 5 000 hektara i novi je administrativni centar Malezije. Grad je dizajniran tako da pruži mogućnost za bjekstvo od stresnog i užurbanog savremenog načina življenja i prestavlja moderan i futuristički grad koji je u harmoniji sa svojim prirodnim okruženjem. Putrajaya je detaljno isplaniran grad. Najbolji način da se upoznamo sa gradom jeste da krenemo sa brodićem u razgledanje: premijerove kancelarije, Kompleks Vlade Malezije, Putra džamije, Ciberjaya – inteligentan grad….Preporučujemo vam da posjetite ovaj grad budućnosti. Povratak u Kuala Lumpur. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7.danKuala Lumpur - Malacca

Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost cjelodnevnog fakultativnog izleta u Malaccu – grad smješten na ušću u Malajski zaljev. Malacca je bila jedna od najvažnijih luka Jugoistočne Azije. Portugalci, Holanđani i Britanci vladali su njome u prošlosti i kontrolirali trgovinu svilom i začinima. Bogato multikulturalno naslijeđe vidljivo je u jedinstvenoj mješavini arhitektonskih stilova. Razgledanje hrama Cheng Hoon Teng, najstarijeg kineskog hrama u Maleziji, Nizozemskog trga, te crkve Sv. Pavla iz 1571. godine. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

8. i 9. danKuala Lumpur – Doha ili Istanbul – Sarajevo

Odjava iz hotela u ponoć. Transfer prema aerodromu, chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Dohi u 02:50h. Dolazak u jutarnjim satima u Dohu, te presjedanje na let prema Sarajevu u 06:35h. Dolazak u Sarajevo u prijepodnevnim satima. Kraj programa.

Cijena aranžmana po osobi:
First minute: 1.399 KM*
Redovna cijena: 1.499 KM
Aerodromske takse: 255 KM

*first minute vrijedi za uplate do 14.02.2020.

 

 

Dodatne info

U cijenu programa je uključeno:

Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Doha – Kuala Lumpur – Doha – Sarajevo;
Smještaj u hotelu 4* na bazi 6 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama po izboru;
OGLEDNI HOTEL: Prescott Hotel Kuala Lumpur  ili sličan;
Transferi aerodrom – hotel – aerodrom;
Organizacija putovanja i vodička pratnja,

U cijenu programa nije uključeno:

Aerodromske takse u iznosu 255 KM (plaćaju se u agenciji),;
Putno – zdravstveno osiguranje
Doplate za 1/1 sobu – na upit;
Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena u toku putovanja); LOKO TOUR KUALA LUMPUR 35,00 EUR,  BATU CAVES 30,00 EUR,  SINGAPUR (avio karta + transfer) 135,00 EUR,  PUTRAJAYA 35,00 EUR, MALACCA cijeli dan 55,00 EUR,
Indiviudalne troškove;

POSEBNE NAPOMENE:

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izleta tj. programa u skladu sa vremenskim uslovima i dogovora sa grupom. Cijene iskazane na programu su bazirane na grupnoj ponudi i valuta za plaćanje je EURO. Opcije izleta nisu obavezne, osim FAKULTATIVNOG izleta SINGAPUR, gdje je potrebna uplata u agenciji prije polaska radi obezbjeđenja avio karata.
U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 15 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uslove putovanja ili novo putovanje.
Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju. Agencija nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljeni prtljage ili uništenje prtljaga. Agencija nije odgovorna za neizdavanje viza putnicima i novac uplaćeni za istu se ne vraća od strane agencije, niti putnik ima pravo žalbe, kao i na povrat sredstava za izdatu avio kartu.