London ✈ iz Sarajeva

0
FIRST MINUTE
Od1,599 KM1,499 KM
FIRST MINUTE
Od1,599 KM1,499 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

1185

Izdvajamo

Drvenik – Hotel Bella Vista

Pelješac

23.09.2020.
Datumi : 23.09.2020.
Velika Britanija
Info

London

23.09.2020.

London… Svjetska metropola s 8,8 miliona stanovnika, bogata istorijom, kulturnim događanjima, fascinantnim parkovima i arhitekturom, kolijevka punka… Mnogo se toga može reći o Londonu, ali najvažnije je da ga svakako trebate posjetiti da biste ga doživjeli.

 
Fotografije
Program putovanja

1. dan SARAJEVO – BEČ – LONDON

Sastanak putnika na Sarajevskom aerodromu kod Centrotours šaltera u 6.15h. Let OS760 avio kompanije Austrian Airlines za Beč u 07.40h sa dolaskom u Beč u 09.00h. Slijedi presjedanje na let OS461 za London u 11.35h i dolazak na aerodrom Heatrow u 13.05h. Nakon pasoške i carinske kontrole slijedi transfer metroom do hotela u centru Londona. Londonski metro je najstariji sistem podzemne željeznice na svijetu. Prva linija otvorena je 10. januara 1863. godine! Smještaj u hotel u centru Londona u blizini poznatog British muzeja, kao i poznate shopping ulice Oxford koji su udaljeni svega nekoliko minuta pješice. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima predlažemo opcionalni odlazak s pratiocem grupe na upoznavanje sa najdinamičnijim dijelom grada na potezu od Piccadily Circusa do Leicester Squarea s nezaobilaznim dijelom koji se zove China Town. Ovo je trenutak u kojem ćete osjetiti sjajnu energiju ovoga grada i njegovih stanovnika – prepustite se trenutku jer vi ste u Londonu, gradu u kojem se nalazi sve što život može ponuditi! Predlažemo zajednički odlazak u jedan od tradicionalnih pabova. Probajte poznati fish&chips. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan LONDON

Doručak. Danas je dan za obilazak Londona! Nakon doručka predlažemo odlazak u obilazak čuvenog muzeja voštanih figura Madam Taussaud`s. Po završetku obilaska muzeja, razgledanje grada nastavljamo odlaskom na vožnju hop on-hop off autobusom. Tokom dana posjetit ćemo poznati panoramski točak – London Eye. Doživite London sa 137m visine odakle se pruža pogled na cijeli grad uz 4D projekciju filma o Londonu. Pogled na London iz ptičje perspektive u najmanju ruku je spektakularan i vrijedi svake utrošene funte, ali ono što je važnije vožnja panoramskim točkom upotpunit će vaš doživljaj grada i ostaviti vas bez daha. Šetnju nastavljamo preko mosta Westminster do političkog i vjerskog centra cijele monarhije: parlamenta s Big Benom, kao i Westminsterske opatije, a zatim preko ulice Whitehall okružene brojnim ministarstvima i poznatom rezidencijom britanskog premijera na adresi Downing Street 10. Odmorite se na trgu Trafalgar gdje se nalazi poznata Nacionalna galerija. Razgledanje nastavljamo šetnjom kroz St. James Park pa sve do Buckinghamske palate, rezidencije britanske kraljevske porodice i čuvenog Hyde parka odakle se metroom vraćamo do hotela. Slobodno vrijeme. Naveče predlažemo odlazak na neku od poznatih pozorišnih predstava ili mjuzikala (Chicago, We Will Rock You, Mama Mia). Noćenje.

3. dan GREENWICH

Doručak. Današnji dan provodimo na području istočnog dijela Londona i to na području poslovnog centra svijeta – londonskog Cityja. Oduševit će vas sjajan spoj starog i novog, modernih poslovnih nebodera i starih londonskih zdanja: krećemo od St. Paul's Cathedral kojom dominira 108m visoka kupola (najviša na svijetu nakon one u Vatikanu) i Millennium Bridge odakle se pruža sjajan pogled na južnu obalu rijeke Temze. Slijedi odlazak do londonske kule Tower of London u kojoj se čuvaju kraljevski dragulji iz 11. vijeka te najpoznatijeg londonskog mosta Tower Bridge. Predlažemo vožnju brodom po rijeci Temzi do Greenwicha, poznatog po Kraljevskom opservatoriju kojim prolazi nulti meridijan i gdje se nalazi najveći Pomorski muzej na svijetu te brod-muzej Cutty Sark konstruisan još davne 1869.g. u Škotskoj. Šetnja simpatičnim gradićem koji će vas osvojiti na prvu nakon čega predlažemo ručak na lokalnoj tržnici.
Poslijepodne predlažemo da iskoristite za kupovinu u poznatim trgovačkim ulicama Oxford Street, Bond Street, Regent's Street ili nekoj od robnih kuća; Harrods, Selfridges, Primark i slično. Noćenje.

4.danWINSDOR

Doručak. Nakon doručka predlažemo poludnevni izlet vozom u gradić Winsdor, 30-ak km zapadno od Londona. Veliki dvorac Windsor služio je kao ljetna rezidencija britanske kraljevske porodice više od 900 godina, a i danas je ljetna rezidencija kraljice Elizabete II. Winsdor je jedna od najljepših britanskih rezidencija, ona je i najveći naseljeni dvorac na svijetu. Prošetat ćemo lijepim dvorskim parkovima i kraljevskim apartmanima i obići St. George's kapelu. Razgledanje nastavljemo odlaskom do obližnjeg Etona koji se nalazi na sjevernoj strani mosta Windsor i poznat je po svom koledžu, osnovanom 1440. godine od strane Henryja VI. Institucija je sinonim za englesko obrazovanje. Slobodno vrijeme za kafu i ručak (uz doplatu). Povratak u London. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5.danLONDON – BEČ – SARAJEVO

Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i transfer metroom do aerodroma Heatrow. Prijava na let OS462 avio kompanije Austrian Airlines za Beč u 13.55h sa dolaskom u 17.10h. Slijedi presjedanje na let za Sarajevo u 20.20h. Dolazak u Sarajevo u 21.25h. Kraj putovanja.

Cijena aranžmana po osobi:
First minute: 1.499 KM
Redovna cijena: 1.599 KM
Aerodromske takse su uključene u cijenu!
Dodatne info

U cijenu je uključeno:

– Povratna avio karta (ekonomska klasa, 23kg čekirani prtljag + 8kg ručni prtljag) na relaciji Sarajevo-Beč-London-Beč-Sarajevo,
– Aerodromske takse
– 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i/ili troškrevetnim sobama u hotelu 3* u centru Londona,
– Metro transfer na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom,
– Usluge pratioca grupe tokom putovanja

U cijenu nije uključeno:

– Ulaznice za objekte koji se posjećuju tokom putovanja,
– Paket ulaznica Madam Tussaud's + Coca Cola London Eye (odrasli 50 GBP/115 KM, djeca do 15 godina 40 GBP/95 KM)
– Izlet brodom do Greenwicha (18 GBP)
– Ulaznica za Tower of London*: (odrasli 26 GBP , djeca do 15 godina 17 GBP)
– OysterCard (kartica za javni prijevoz koju ćemo koristiti tokom cijelog boravka u Londonu obzirom da svi obilasci organizirani pješice i javnim prijevozom): 35 GBP/80 KM (odrasli), 25 GBP/60 KM (djeca 5-15 godina), mlađi od 5 godina (besplatno)
– Nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Victoria & Albert Museum, Science Museum, Natural History Museum i sl.)
– PZ osiguranje 10 KM
– Uplata izleta vrši se najkasnije do 10 dana prije polaska na putovanje.

Napomena: 

Na polasku 29.04. sastanak putnika na aerodromu u 5:15, te let za Minhen u 6:30. Slijedi presjedanje za London u 8:45. U povratku let za Beč u 12:25, presjedanje na let za Sarajevo u 13:15.

POTREBNA DOKUMENTA ZA ISHOĐENJE VIZE ZA VELIKU BRITANIJU (BH PASOŠ)
-Odštampana i potpisana online aplikacija (agencija asistira)
-Pasoš + kopija pasoša sa datumom važenja najmanje 6 mjeseci od datuma polaska
-Kopija starog pasoša (ako ga putnik posjeduje)
-Fotografija za pasoš dimenzija 45x35mm
-Potvrda o zaposlenju izdata od poslodavca (Na potvrdi treba da bude naznačen datum zaposlenja, iznos plate i izjava o odobravanju godišnjeg odmora sa informacijom da li je odmor plaćen od strane poslodavca ili ne)
-Kopija 3 zadnje platne liste
-Potvrda iz banke o posjedovanju novca na računu kao dokaz o mogućnosti plaćanja troškova tokom boravka u Engleskoj
-Potvrda o rezervaciji smještaja (obezbjeđuje agencija)
-Potvrda o rezervaciji avio karte (obezbjeđuje agencija)
Aplikacija za vizu vrši se online na ovoj adresi: https://www.visa4uk.fco.gov.uk/. (agencija asistira)
AGENCIJA ASISTIRA PRILIKOM ISPUNJAVANJA APLIKACIJE ZA VIZU.
VIZE ZA VELIKU BRITANIJU ZA GRAĐANE BIH IZDAJU SE U VARŠAVI (REPUBLIKA POLJSKA) I DOSTAVLJAJU BRZOM POŠTOM NA ADRESU U BIH.
AGENCIJA NI NA KOJI NAČIN NE MOŽE UTJECATI NA PROCES ISHOĐENJA VIZE ZA VELIKU BRITANIJU NITI JE ODGOVORNA ZA EVENTUALNU ODBIJENICU.
U slučaju odbijenice za vizu, agencija ne vrši povrat uplaćenog novca na ime troškova ishođenja vize.
Usluge ishođenja vize i viza za Veliku Britaniju (u trajanju od 6 mjesci) košta 400 KM.