Ljetovanje na Kubi ✈ iz Zagreba

0
ULTRA FIRST MINUTE
Od2,200 KM1,875 KM
ULTRA FIRST MINUTE
Od2,200 KM1,875 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

958

Izdvajamo

31.07.2020.
Datumi : 31.07.-09.08.2020.
Kuba
Info

Kuba

31.07. – 09.08.2020.
HAVANA – VARADERO – TRINIDAD – CIENFUEGOS – CAYO BLANCO– VINALES
Fotografije
Program putovanja

1.danZAGREB – ISTANBUL – HAVANA

Sastanak putnika na aerodromu Zagreb dva sata prije leta kod Info pulta. Pratitelj putovanja predati će vam putnu dokumentaciju potrebnu za ovo putovanje. Prijava na let za Istanbul u 20:15h. Dolazak u Istanbul u 23:20h. Prijava na noćni let za Havanu u 01.45h. Noćni let.

2. dan HAVANA – VARADERO

Dolazak u Havanu predviđen je u 08:05 ujutro. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer do Varadera, mjesto udaljeno 2h vožnje od Havane. Usputno zaustavljanje u mjestu gdje se nalazi Hemingwayova kuća na Kubi – Finca Vigia, što znači ” kuća vidikovac”. Finca Vigia nalazi se u malom gradu radničke klase, San Francisco de Paula. Kubanci su uvijek poštovali poznatog pisca koji je izabrao živjeti u skromnom gradu, među ljudima koji su bili ribari. Kuća je izgrađena 1886. od strane španskog arhitekta Miguel Pascual y Baguer. Hemingway je kupio kuću 1940. za cijenu od 12.500 $. Tamo je napisao svoje najslavnije romane: “Kome zvono zvoni” i “Starac i More”. Nakon Hemingwayeve smrti 1961. godine, kubanska vlada je preuzela vlasništvo nad imovinom, te je kasnije pretvorila u muzej. Nakon razgleda slijedi nastavak vožnje za Varadero. Po dolasku prijava i smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Noćenje.

3. danVARADERO

Nakon doručka, slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje. Noćenje.

4. dan VARADERO – TRINIDAD – CIENFUEGOS -VARADERO

Nakon doručka, predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Trinidad, razgled znamenitosti malog kubanskom mjesta koje je pod UNESCO-vom zaštitom kao svjetski poznato kulturno nasljeđe, razgled mjesnog muzeja »Cantero Palace«, te odlazak do poznatog bara “La Canchanchara”, Plaza Mayor, crkva Svetog Trojstva i ostalih znamenitosti. Ručak. Na povratku usputno zaustavljanje u gradiću Cienfuegos kojeg su 1819. godine osnovali francuski doseljenici i ubrzo je postao središte trgovine šečernom trskom, duhanom i kafom. Bogati grad se razvio u neoklasicističkom stilu te je danas pod zaštitom UNESCO-a. Povratak u Varadero u večernjim satima. Noćenje.

5.dan VARADERO – CAYO BLANCO

Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za odmor ili fakultativne aktivnosti. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet katamaranom na Cayo Blanco – maleni otok s prekrasnim pješčanim plažama gdje možete uživati u bijelom pijesku, tirkiznom moru ili plivati s delfinima (uz nadoplatu). Uključen je buffet ručak te neograničena konzumacija piće za vrijeme trajanja izleta. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan VARADERO – HAVANA city tura

Nakon doručka, slijedi transfer do Havane. Po dolasku predlažemo razgled grada s lokalnim vodičem. Uz stručno vodstvo imat ćete priliku vidjeti znamenitosti stare i nove Havane (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…) te prošetati kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici. Odlazak na ručak u popularni restoran u Old Havani uz živu lokalnu muzikcu. Nakon ručka slijedi panoramska vožnja oldtimer cabrioletima po Maleconu do Trga Revolucije gdje se nalaze poznati murali s likovima Che Guevare i Camila Cienfuegosa. Odlazak u najpoznatiji hotel Nacional de Cuba na popularni Mojito. U poslijepodnevnim satima prijava i smještaj u hotel u Old Havani. Noćenje.

7.danHAVANA – VINALES – HAVANA

Nakon doručka predlažemo odlazak na izlet u Vinales – najzapadniju kubansku regiju, poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku slijedi posjeta farmi duhana, gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda. Mogućnost kupovine kubanskih cigara od lokalnih farmera. Nastavak vožnje na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi posjet Indijanskoj pećini unutar koje teče rječica. U sklopu ture posjetiti ćemo lokalnu EKO farmu gdje ćemo imati zajednički ručak. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8.danHAVANA

Nakon doručka slobodno vrijeme u Havani za kupovinu suvenira i uživanje u kolonijalnoj atmosferi Stare Havane. U večernjim satima predlažemo odlazak u Buena Vista Social Club (fakultativno) – mjesto gdje uz mnoštvo muzičara i plesača u spektakularnom showu možete doživjeti bogatstvo kubanske glazbe i plesa. Noćenje.

9.danHAVANA – ISTANBUL

Nakon doručka slijedi transfer za aerodrom. Prijava na let za Istanbul. Let sa međuslijetanjem (tehnički stop, putnici ne napuštaju avion).

10.dan ISTANBUL – ZAGREB

Po dolasku u Istanbul u 10:00h , slijedi nastavak leta za Zagreb u 18:10h. Mogućnost izlaska u grad u Istanbulu. Dolazak u Zagreb predviđen je u u 19.05h.

Cijena aranžmana po osobi:
Ultra first minute: 1.875 KM
First minute: 2.040 KM
Redovna cijena: 2.200 KM

Aerodromske takse: 795 KM

 

Dodatne info

U cijenu je uključeno:
– avionska karta Zagreb – Havana – Zagreb:
– smještaj u dvokrevetnim sobama:
–     – Havana: hotel 4* u Old Havani s uključenim doručkom
–     – Varadero: hotel 4* na bazi all inclusive-a
– transferi sa aerodroma od/do hotela
– transfer Havana – Varadero – Havana
– organizacija putovanja
– pratitelj putovanja na našem jeziku

Nadoplate:
– aerodromske takse: 795 KM (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
– viza za Kubu (mogućnost posredovanja agencije) – cca 160 KM
– jednokrevetna soba 525 KM
– Varadero upgrade na hotel 5* na bazi all inclusive-a  195 KM
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)

Fakultativni izleti i ulaznice za razglede:
– Havana City tura 125 KM
– Vinales tura 160 KM
– kuća Hemingwaya 27 KM
– Trinidad i Cienfuegos 180 KM
– Cayo Blanco 185 KM

Napomene:
– u cijenu svakog izleta uključen je ručak
– izleti se rezerviraju i plaćaju u agenciji 15 dana prije putovanja

Minimalni broj putnika: 10