Lisabon i mala portugalska tura ✈ iz Zagreba

0
FIRST MINUTE
Od1,017 KM856 KM
FIRST MINUTE
Od1,017 KM856 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

32

Izdvajamo

Rim 🚢 iz Splita

Kapadokija – kružna tura ✈ iz Sarajeva

Rim ✈ iz Splita

više polazaka
Datumi : više polazaka
Portugal
Info

Lisabon i mala portugalska tura
Termin putovanja:
 27.9. i 18.10.2019.
GARANTIRANI POLASCI
avionom na direktnom letu iz Zagreba
VRIJEDNOST VIŠE: SMJEŠTAJ U HOTELU 4* U LISABONU!

Fotografije
Program putovanja

1. dan ZAGREB – LISABON

Sastanak putnika na aerodromu Franjo Tuđman Zagreb u 06:00 na odlaznom terminalu, gdje će Vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Prijava za let za Lisabon u 07:50. Po slijetanju u Lisabon u 10:10 sati, nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer autobusom do grada te odlazak do jedne od najpoznatije lisabonskih četvrti Belem koja je pod zaštitom UNESCA. Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada. Od tuda se pruža i pogled na moderan most, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga otići ćemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na svoje istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama. Slobodno vrijeme da prošetate do najpoznatije lisabonske slastičarice Pasteis de Belem iz 1837. godine gdje svakako savjetujemo da kušate istoimenu slasticu. Odlazak do četvrti Alfama na upoznavanje samih početaka Lisabona, s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada. Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva Sv. Ante. Odlazak do hotela. Smještaj te kraći odmor. Nakon toga nastavak razgleda grada u pratnji pratitelja putovanja. Odlazak do strogog centra grada i šetnja avenijom Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe koja je građena po uzoru na Champs-Elysees, trgovima Restauradores, Rossio i Comercio, odnosno četvrti Baixa… Slobodno vrijeme za shopping i večeru u jednom od tipičnih lokalnih restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan LISABON – SINTRA – PENA – CASCAIS – CABO DA ROCA

Doručak. Predlažemo poludnevni izlet u okolicu Lisabona. Izlet ćemo započeti odlaskom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a s prekrasnom kraljevskom palačom. Odlazak do čuvene Palače Pena, prve europske romantičarske palače, mješavina gotike, renesanse, egipatske i maurske arhitekture, a rezultat je čarobno privlačan. ( ulaznica nije uključena ). Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim Neuschwansteinom. Palača Pena okružena je prekrasnim vrtovima koji se prostiru na više od 200 hektara prepuni brojnim egzotičnim biljkama sa svih strana svijeta. Među njima se skrivaju i brojne fontane i jezerca, a čarobni sklad prekidaju tek vijugave pješačke staze. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, s natpisom „Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Predlažemo ručak u staroj ribarnici gdje možete vrlo povoljno jesti svježu ribu i razne morske delicije. Povratak u Lisabon oko 16.00 sati uz vožnju kroz Estoril, gradić gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 te gdje se nalazi nekada najveća kockarnica u Europe i sjedište europske špijunaže za vrijeme Drugog svjetskog rata. Poslijepodne u Liabonu predlažemo odlazak do Parka Nacija, nekada mjesta održavanja EXPO-a, a sada parka prepunog atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu, sa mnogobrojnim bazenima koji su dom pingvinima, morskim psima te dražesnim vidrama koje plutaju uokolo na leđima.
Predlažemo da se ukrcate na stari, žuti tramvaj br 28 koji će Vas odvesti do Trga Camoes na poznatoj četvrti Bario Alto. Slobodno vrijeme za večeru u jednoj od mnoštva lokalnih gostionica sa domaćim specijalitetima. Noćenje u hotelu.

3. danLISABON – OBIDOS – BATALHA – FATIMA – NAZARE – LISABON

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet. Prvo ćemo otići do slikovitog mjestašca Obidos opasanog zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade koje se nakon ispijanja pojedu. Slobodno vrijeme te nastavak putovanja do odlazak do Batalhe te posjet osebujnom, nedovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria s prekrasnim klaustrom koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Kraće slobodno vrijeme te nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. god. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja… Na kraju vas vodimo u prekrasno ljetovalište Nazare na obali Atlanskog oceana. Povratak u Lisabon. Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru uz čuveni Fado program (doplata). Noćenje.

4.danLISABON – ZAGREB

Doručak. Transfer autobusom do aerodroma te let za Zagreb u 10:55. Dolazak u Zagreb u 15:05 sati. Kraj programa. Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

Cijena aranžmana po osobi/ po polasku:
27.09.2019. – FM 937KM / redovna cijena 1017 KM
18.10.2019. – FM 856KM / redovna cijena 937 KM
obavezna doplata za aerodromske takse 320KM 

Dodatne info

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
prijevoz avionom prema programu
transfere autobusom aerodrom–hotel–aerodrom
poludnevni razgled grada autobusom i pješice
smještaj u hotelu 4* u Lisabonu na osnovi 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi
pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
aerodromske takse i naknadu za izdavanje avio karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 320KM – iznos je promjenljiv do dana izdavanja avio karata
boravišna taksa u Lisabonu, 2 eur po osobi i noćenju
ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
fakultativne izlete
obroke koji nisu uključeni u cijenu

EVENTUALNE DOPLATE:
Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi – 239KM*
Doplata za poludnevni izlet Sintra-Cascais-Cabo da Roca – Estoril – 42 Eur ( potrebno je min 15 putnika za realizaciju izleta autobusom ), cjelodnevni izlet Obidos-Batalha – Fatima-Nazare – 50€ (potrebno je min 15 putnika za realizaciju izleta autobusom )

OKVIRNE CIJENE ULAZNICA:
Paket ulaznica Lisabon ( Samostan i klaustar Sv.Jeronimo i utvrda Sv. Jurja ) – 25 eur
Odlazak do palače Pena sa ulaznicom- 20 Eur
Ulaznica za čuveni Oceanarij u Lisabonu – 18 eur
večera uz Fado program u Lisabonu – 52eur (večera u 3 slijeda i piće uz fado program)
POPUSTI: dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju – 81 KM

Dozvoljena težina prtljage 23 kg(uključena u cijenu).

MOGUĆNOST DOPLATE ZA VEZANI LET IZ DUBROVNIKA, SPLITA 113KM, u totalu sa svim taksama(raspoloživost i potvrda letova na upit ).