Libanon & Bejrut ✈ iz Zagreba

0
FIRST MINUTE
Od1,745 KM1,610 KM
FIRST MINUTE
Od1,745 KM1,610 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

931

Izdvajamo

više polazaka
Datumi : više polazaka
Libanon
Info

Libanon & Bejrut

 10.08.; 21.09; 05.10.; 28.12.2020.

Odličan hotel Gems 4* u centru Bejruta, svi izleti uključeni u cijenu, izlet u Tir i Sidon, uz Bejrut dva najveća grada Libanona!

Detaljan razgled Bejruta, šetnja nekadašnjom zelenom linijom!

Fokus na kuhinju, istoriju i suživot današnjeg Libanona!

 Slobodno vrijeme za izlazak u Istanbulu prilikom presjedanja, te posjet centru grada na povratku!

Fotografije
Program putovanja

1.danZAGREB – ISTANBUL – BEJRUT

Sastanak putnika na zagrebačkom aerodromu minimalno dva sata prije predviđenog polijetanja aviona.
Polasci 21.04., 17.06., 10.08., 21.09., 05.10.2020.
Prijava na let i polijetanje aviona za Istanbul na liniji TK01056 Turkish Airlinesa u 20.15 sati uz dolazak u Istanbul predviđen u 23.20 sati. Nastavak leta za Bejrut u 00.55 sati na liniji TK 00828 Turkish Airlinesa. Dolazak u Bejrut predviđen je u 2.50 sati po lokalnom vremenu.

Polazak 28.12.2020.
Prijava na let i polijetanje aviona za Istanbul na liniji TK01054 Turkish Airlinesa u 09.15 sati uz dolazak u Istanbul predviđen u 13.15 sati. Pauza od 6 sati u Istanbulu, koju ćemo iskoristiti ( za one koji žele ) za odlazak javnim gradskim prijevozom/ taksijem ( doplata na licu mjesta ) prema centru Istanbula, do Grand Bazara ili četvrti Sultanahmet gdje se nalaze najpoznatije atrakcije Istanbula, kao plava Džamija i Aja Sofija. Kraći boravak u gradu te slobodno vrijeme za ručak, povratak na aerodrom te prijava na let i nastavak leta za Bejrut u 19.10 sati na liniji TK 00826 Turkish Airlinesa. Dolazak u Bejrut predviđen je u 20.00 sati po lokalnom vremenu.
Nakon obavljenih carinskih formalnosti slijedi organizirani transfer do hotela u Bejrutu. Prijava u hotel i smještaj. Noćenje.

2. dan BEJRUT

Kasniji doručak. Uz pratnju našeg vodiča slijedi pješački razgled Bejruta – libanonske prijestolnice, koji je ujedno i najnaseljeniji grad u zemlji. Ovaj Pariz Bliskog Istoka, kako ga nazivaju, grad je kozmopolitske atmosfere i bogatog kulturnog života, spoj istoka i zapada u kojem se miješaju kršćanstvo i islam. Grad, nekoć gotovo potpuno razoren tijekom građanskog rata i podijeljen na muslimanski i kršćanski dio, danas je ponovno ujedinjen. Prvo ćemo prošetati najpoznatijom shopping ulicom Bejruta, Hamra gdje možete kupiti suvenire svih vrsta, kao i najnovije modne marke te pronaći razne restorane, sjesti na tradicionalnu arapsku kafu i nargilu. Spustiti ćemo se prema Karniši, legendarnoj Bejrutskoj šetnici dugoj gotovo 5 kilometara, na kojoj se nalaze najluksuzniji hoteli i velika količina restorana i noćnih klubova. Krećemo sa događajima iz 70ih i 80ih godina prošlog stoljeća. Vidjeti ćemo stari hotel Holiday Inn – simbol razaranja u Građanskom ratu, koji i dan danas stoji kao podsjetnik na dugogodišnji krvavi građanski rat. U blizini se nalazi i St. Georges Hotel, nekad najraskošniji i najpoznatiji hotel u Bejrutu, koji je ugostio mnogobrojne Hollywoodske zvijezde koji je danas simbol jednog drugog pokreta, a kojeg, saznati ćete na turi :-). Laganom šetnjom uz Karnišu, idemo do ruševina Bejrutskog Suka – modernog Shopping centra koji se nalazi na mjestu gdje su prije rata bili mnogobrojni sukovi u tradicionalnom arapskom stilu. Potom idemo do ruševina rimskih termi – Zgrada vlade Grand Serail – trg Place de l’Étoile, moderno obnovljeni centar Bejruta – Ortodoksna katedrala Sv. Jurja – Maronitska Crkva Svetog Jurja – Plava džamija Mohamed Al Amin – Trg mučenika, centralni gradski trg koji se nalazi u centru tzv. „Zelene linije “- koja je za vrijeme rata razdvajala kršćanski dio od muslimanskog. Danas je potpuno obnovljen, a mi ćemo vam pokazati kako je izgledao prije početka građanskog rata. Po želji, preporučujemo šetnju nekadašnjom Zelenom linijom do Muzeja Beiruta i Nacionalnog Muzeja gdje još možete vidjeti ostatke rata, ali isto tako i puni efekt projekta Solidere kojeg je pokrenuo libanonski premijer Rafik Hariri a koji je zaslužan za obnovu Bejruta nakon rata. Slobodno vrijeme za ručak. Po želji grupe, poslijepodne odlazak taksijem ili laganom šetnjom uz vodiča do četvrti Mar Mikhaël ili ulicu Gemmayzeh u kojima se nalaze mnogobrojni restorani i ulična umjetnost te su jedni od centara Bejrutskog noćnog života, ili povratak na uvijek živu ulicu Hamru. U večernjim satima preporučujemo odlazak u neki od mnogobrojnih klubova te obavezno kušanje fantastične libanonske kuhinje u nekom od lokalnih restorana. Noćenje.

3. dan BEJRUT – TIR – SIDON – BEJRUT

Doručak. Danas slijedi izlet prema jugu Libanona, prema izraelskoj granici. Slijedi razgled antičkih Sidona i Tira, smještenih na mediteranskoj obali Libanona. Prvo odlazimo u Tir, grad koji je UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom zbog svoje istorijske važnosti. Posjet ruševinama starog Tira, koji je u svojim pohodima potpuno razrušio Aleksandar Makedonski. ( Uključena ulaznica za arheološki lokalitet ). Ruševine se sastoje od tri dijela: Južni dio – koji sadrži stari fenički grad – otok, te kolonade, javne kupelji, ulicu prepunu mozaika i pravokutnu arenu, sjevernu stranu ruševina koju ćemo vidjeti panoramski, te dio koji gleda prema unutrašnjosti a u kojem se nalaze možda najimpresivniji arheološki ostaci kao Rimska nekropola i hipodrom. Potom polazak prema Sidonu, trećem najvećem grad Libanona. Prije dolaska u Sidon napraviti ćemo i pauzu za ručak u nekom od lokalnih restorana gdje će nas ugostiti ljubazni domaćini. Slijedi odlazak u Sidon, grad poznat još od razdoblja starih Feničana. Slijedi razgled tzv. „Morskog Dvorca„ i poznatih Sukova u Sidonu. Šetnja sukovima gdje ćemo vidjeti i Pravoslavnu crkvu te Karavan Saraj, te proći pokraj Muzeja Sapuna. Slobodno vrijeme za uživanje u autentičnim sukovima Sidona. Povratak u Bejrut. Večer slobodna za vlastite sadržaje kojih u Bejrutu svakako ne fali. Noćenje.

4. danBEJRUT – JEITA – HARISSA – BEJRUT

Doručak. Odlazak busom prema jednoj od najljepših podzemnih pećine na svijetu, Jeita, koja se proteže u dužini od gotovo devet km, a sastoji se od dva dijela za posjetitelje: u gornji dio se dolazi žičarom i obilazi pješke, dok se donji dio posjećuje čamcem ( Uključena ulaznica ). Nakon posjeta obje pečine nastavljamo do Harisse, mjesta iznad gradića. Harissa je poznata po Svetištu Gospe od Libanona gdje dominira kip Djevice Marije visok 8,5 metara, jedan od najljepših na Bliskom istoku, te je stoga i mjesto posjete mnogih kršćanskih hodočasnika. Ako nam vremenske prilike budu dopustile, slijedi spektakularan spust uspinjačom do žičare, te 10 minutni spust žičarom sa planine u grad Joumieh gdje ćemo se ukrcati na autobus. Žičara prolazi iznad samog grada te pruža spektakularan pogled na grad i zaljev. Nastavljamo sa vožnjom prema čuvenom Byblosu, gradu starom 7000 godina i jednom od najstarijih svjetskih gradova koji se smatraju kontinuirano naseljenima, a koji je UNESCO uvrstio na popis svjetske kulturne baštine. Po dolasku prošetati ćemo kroz staru ribarsku luku, prema crkvi Sv. Ivana Krstitelja i staroj Križarskoj utvrdi ( Uključena ulaznica ). Nakon razgleda dvorca uz pomoć lokalnog vodiča, slobodno vrijeme u poznatom Suku u Byblosu, gdje ćete moći kupiti suvenire te ručati. Povratak u Bejrut u poslijepodnevnim satima, uz slobodnu večer za istraživanje noćnog Bejruta. Noćenje.

5.dan BEJRUT – ANJAR – BAALBEK – BEJRUT

Doručak. Odlazak u smjeru sirijske granice preko planine Libanon u dolinu Bekaa, prema Anjaru, jedinstvenom utvrđenom gradu izgrađenom u 8.st. Izgradio ga je damaški kalif iz dinastije Omejida, a mjesto je poznato kao Pustinjska palača. Slijedi obilazak arheološkog lokaliteta ( Uključena ulaznica ) sa kojega se pruža prekrasan pogled na planinu Libanon. Nakon razgleda, idemo prema gradu Baalbeku, najpoznatijem po izvrsno sačuvanim ruševinama rimskih hramova (Jupitera, Venere i Bakusa), tada rimskog grada Heliopolisa, jednog od tadašnjih najbitnijih svetišta velikog Carstva. Prije obilaska samog lokaliteta idemo do lokalnog kamenoloma, gdje je vađen kamen za izradu monumentalnih hramova, a koji čuva 20 metarski kamen kakav je korišten za izradu. Zanimljivo je da nitko ne zna na koji način su stari narodi kamenje tolikog obima dovukli na sam lokalitet. Baalbek je upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine još 1984. godine, a nekad je smatran i jednim od čuda antičkog svijeta. ( Uključena ulaznica za arheološke lokalitete ). Po završetku razgleda Baalbeka, idemo na ručak u jedan od lokalnih restorana. Preporučujemo probati lokalni specijalitet Sfiha, koji u originalnom obliku možete naći samo u okolici Baalbeka. U poslijepodnevnim satima povratak u Bejrut. Noćenje.

6.danBEJRUT – ISTANBUL – ZAGREB

Polasci 21.04., 17.06., 10.08., 21.09., 05.10.2020.
Prijava na let i polijetanje aviona prema Istanbulu u 9.15 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 11.15 sati. Pauza od 7 sati u Istanbulu, koju ćemo iskoristiti ( za one koji žele ) za odlazak javnim gradskim prijevozom/ taksijem ( doplata na licu mjesta ) prema centru Istanbula, do Grand Bazara ili četvrti Sultanahmet gdje se nalaze najpoznatije atrakcije Istanbula, kao plava Džamija i Aja Sofija. Kraći boravak u gradu i slobodno vrijeme za ručak, povratak na aerodrom, te prijava na let za Zagreb u 18.10 po lokalnom vremenu, uz dolazak u Zagreb u 19.20h.
Polazak 28.12.2020.
Prijava na let i polijetanje aviona prema Istanbulu u 9.45 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 12.50 sati. Pauza od 6 sati u Istanbulu, koju ćemo iskoristiti ( za one koji žele ) za odlazak javnim gradskim prijevozom/ taksijem ( doplata na licu mjesta ) prema centru Istanbula, do Grand Bazara ili četvrti Sultanahmet gdje se nalaze najpoznatije atrakcije Istanbula, kao plava Džamija i Aja Sofija. Kraći boravak u gradu te slobodno vrijeme za ručak, povratak na aerodrom te prijava na let za Zagreb u 18.50 po lokalnom vremenu, uz dolazak u Zagreb u 19.00h.

Cijena aranžmana po osobi:
First minute: 1.610 KM
Redovna cijena: 1.745 KM

Aerodromske takse: 320 KM

Dodatne info

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Avio prijevoz prema programu u ekonomskoj klasi
 • Transfere autobusom aerodrom – hotel – aerodrom
 • Sve prijevoze autobusom lokalnog prijevoznika prema programu
 • Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
 • 5 noćenja na bazi doručka u odličnom hotelu Gems 4* u Bejrutu 
 • Izlet Jeita – Harissa – Byblos
 • Izlet Baalbek – Anjar
 • Izlet Tir – Sidon
 • Ulaznicu za arheološki lokalitet u Tiru
 • Ulaznicu za arheološki lokalitet ( Morska utvrda ) u Sidonu
 • Ulaznicu za pećinu Jeita
 • Ulaznicu za križarsku utvrdu u Byblosu
 • Kartu za vožnju žičarom/uspinjačom u Harissi
 • Ulaznicu za arheološki lokalitet u Anjaru
 • Ulaznicu za arheološki lokalitet u Ballbeku
 • Pratitelja putovanja na našem jeziku tokom cijelog putovanja
 • Lokalne vodiče na engleskom jeziku uz prijevod na naš jezik od strane našeg vodiča/ sve informacije od strane našeg vodiča
 • Sve razglede prema programu
 • Troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Aerodromske takse : 320 KM  (obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
 • Viza za Tursku  za građane sa HR putovnicom(doplata pri uplati aranžmana ukoliko želite da vizu posreduje agencija putovanja) – 80 KM ( VIZA JE OBAVEZNA UKOLIKO IZLAZITE U TURSKOJ )
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 375 KM(plaćanje isključivo u KM prije putovanja)
 • Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • Fakultativne izlete
 • Obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • Osnovne napojnice – (uobičajene i očekivane napojnice od strane vozača, lokalnih vodiča, nosača prtljage – koje voditelj putovanja za Vas plaća na licu mjesta.) – obavezna doplata 15 – 30 dolara
 • PZO
 • KORISNE INFORMACIJE

  • JEZIK: Većina ljudi u Libanonu govori francuski ili engleski, dodatno uz domaći arapski jezik. Inostrani časopisi i novine dostupni su na svim navedenim jezicima.
  • LIBANONSKA KUHINJA: Libanonska je kuhinja poznata širom svijeta i vrlo popularna. Nacionalno je piće arak, alkohol prožet okusom anisa pomiješan s ledom i vodom i serviran u malim čašama. Arak obično bude uvod u mezze, predjelo koje ima bezbroj oblika i varijanti. Humus, široko popularan i rasprostranjen u svijetu, i dalje je najbolji u Libanonu. Osim mesa jako je popularna i riba. Osim libanonske kuhinje, restoranska je scena vrlo živa i raznorodna, nećete imati problem pronaći međunarodne kuhinje, od kineske i japanske do indijske, meksičke, itd.
  • OPUSTITE SE I UŽIVAJTE: U Libanonu nikad nije dosadno i ima se što za raditi. Tradicionalni plesovi kao što su dabke popularni su posvuda, ali nećete imati teškoće naći i trbušni ples uz ovaj tradicionalni. Poznat po svojem noćnom životu i prije i poslije ratnih događanja, Bejrut je i dalje mjesto u koje se odlazi zbog ludog noćnog provoda, diskoteka i cabareta. Otprilike 24 km od Bejruta nalazi se Casino du Liban u Maamelteinu, nekoć poznat po svojim top međunarodnim show predstavama i luksuzu, a odnedavno ponovno otvoren za javnost.
  • KUPOVINA: Rijetko koji posjetitelj u Libanonu može odoljeti libanonskim ručnim radovima. Odlični radovi u staklu, keramika ili posuđe od mesinga ili bronce plijene svojim dizajnom na starinski način ili modernim izvedbama. Egzotični kaftani ili abaje uvijek su zgodan poklon iz arapskih zemalja. Cijene zlatnog ili srebrnog nakita vrlo su dobre, a dizajn je vrlo atraktivan. Što se odjeće tiče, ponuda je vrlo široka: od top pariških dizajnera do jeansa i arapskih rukotvorina. Ponuda u Bejrutu je iznimno dobra i ponuda svjetskih robnih marki  vrlo je široka.
  • PUTOVNICE I VIZE: Strancima koji posjećuju potrebna je libanonska viza.
   Ulazak u Libanon nije dozvoljen putnicima s izraelskim pečatom u pasošu.
  • LOKALNO VRIJEME: Vrijeme u Libanonu je GMT+2 sata zimi odnosno +3 sata ljeti. Ljetno vrijeme počinje s posljednjom nedjeljom u martu i završava posljednje nedjelje u septembru.
  • VALUTA I KREDITNE KARTICE: Libanonska valuta je libanonska lira (LL). Novčanice se kreću od 50 LL do 100 000 LL, a kovanice od 100 do 500 LL. Važno je reći da uz libanonske lire druga valuta koja je opštee prihvaćena jest američki dolar kojim doslovno svugdje možete platiti sve, a nazad ćete najčešće dobiti ostatak iznosa u lirama. Prihvaćene kreditne kartice su Master Card, American Express, Visa i Diners, ali ne primaju ih svugdje – npr. u taxi prijevozu ne primaju kreditne kartice kao sredstvo plaćanja.
  • KOMUNIKACIJE: Mobilna telekomunikacija i internet vrlo su skupi i tarife su različite prema našim teleoperaterima, ali generalno uzevši pozivi i internet su doista skupi.
  • KLIMA: Libanon uživa mediteransku klimu s blagim i kišovitim zimama i toplim, dugim ljetima. Kiša praktički ne pada između juna i septembra i posjetitelji mogu računati s 300 sunčanih dana godišnje. Ljeti Libanonci vole pobjeći od gradske vrućine i vlage u planine. Zimi planinski vrhunci nerijetko osvanu prekriveni snijegom