Kuba ✈ iz Zagreba

0
FIRST MINUTE
Od4,160 KM4,025 KM
FIRST MINUTE
Od4,160 KM4,025 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

27

Izdvajamo

Rim 🚢 iz Splita

Kapadokija – kružna tura ✈ iz Sarajeva

Rim ✈ iz Splita

Više polazaka
Datumi : Više polazaka
Kuba
Info

Kuba

9 dana / 7 noći

Datumi putovanja:
01.08.-09.08., 
05.10.-13.10.,
01.12.-09.12.2019.

Fotografije
Program putovanja

1. dan Zagreb – Pariz/Amsterdam-Havana

Dolazak putnika na aerodrom Zagreb dva sata prije polijetanja aviona i sastanak s pratiteljem. Polijetanje aviona prema Parizu ili Amsterdamu u 9 sati. Nastavak leta prema Havani na 14. 10 sati (Avio kompanije Air France ili KLM). Dolazak u Havanu u 18.35 sati. Dobrodošli na Kubu! Dočekat će Vas lokalni vodič koji će Vam dati informacije o Havani iz prve ruke. Havana je glavni i najveći grad Republike Kube, glavna luka te gospodarsko-kulturno i turističko središte. To je najnaseljeniji grad u zemlji. Kao glavni grad službeno je sjedište nadređenih državnih tijela i kubanske vlade, većine nacionalnih tvrtki i udruga. Njegov povijesni centar, koji je UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1982. godine, danas je jedan od najbolje sačuvanih arhitektonskih kompleksa u Latinskoj Americi, a uskoro će proslaviti svoju 500 – tu obljetnicu. Organizirani prijevoz klimatiziranim autobusom do hotela u Havani. Prijava u hotel. Piće dobrodošlice i večera. Noćenje.

2. dan HAVANA

Doručak u hotelu. Organizirani razgled grada s ručkom (uključeno u cijenu programa). Polazak autobusom na razgled grada. Obilazak moderne Havane sa zaustavljanjem u glavnim mjestima kao što su Trg Revolucije, Coppelia, Sveučilište, tvrđava Morro, zatm slijedi posjet zgradi Kapitolia izgrađenoj 1929. prema nacrtima arhitekta Eugenija Raynierija Piedra, a prema narudžbi kubanskog predsjednika Gerarda Machada. Zgrada Capitolia proglašena je nacionalnim spomenikom. Ručak u lokalnom restoranu u staroj Havani. Nakon ručka šetnja preko četiri trga; Plaza de Armas, Plaza de Catedral, Plaza Vieja i Plaza de San Francisco, na kojima se miješa tradicionalni kubanski život sa turističkim atrakcijama ovog veličanstvenog grada koji oduvijek inspirira sve prolaznike. Predviđeno je i slobodno vrijeme koje možete provesti na bazaru. Nakon razgleda povratak u hotel. U večernjim satima organizirani prijevoz do restorana koji se nalazi u modernom dijelu Havane, gdje će biti organizirana večera uz koju ćete uživati u živoj muzici i plesnim pokretima salse (večera i transferi uključeni u cijenu). Nakon večere, organizirani prijevoz do hotela. Noćenje.

3. danHavana – Pinar del Rio – Havana

Doručak u hotelu. Odlazak na organizirani izlet (uključeno u cijenu programa) prema Pinar del Riu, gradu na zapadnom dijelu Kube. Zaustavljanje u Las Barrigonas koji se nalazi na 120 km od Havane a otkud se pruža prekrasan pogled na Siera Rosario i njegova ruralna područja. U dolini Vinales posjet tvornici cigara i zaustavljanje kod Los Jazmines, s pogledom na planinu Mogotes. Također posjet Casa de Benito ili Casa de Veguero, gdje ćete saznati nešto više o plantažama duhana. Ulazak u indijsku špilju u kojoj teče podzemna rijeka i kratka vožnja kroz nju. Odlazak na ručak nakon kojeg je predviđen povratak u Havanu.U večernjim satima organizirana je večera u jednom od poznatijih restorana u gradu, do kojeg ćete se voziti oldtimerima, kakvih na Kubi ima još vrlo malo i postali su prava rijetkost. Nakon večere, odlazak do Taberne, gdje ćete se zabaviti uz tradicionalnu kubansku muziku koja poziva na ples. Povratak u hotel organiziran je autobusom. Noćenje.

4. danHavana – Guama – Playa Giron – Cienfuegos

Doručak u hotelu. Odjava. Vožnja do prekrasne pokrajine Cienfuegos uz usputno zaustavljanje kod turističkog centra Guama, koji se nalazi u Nacionalnom parku Ciénaga de Zapata, području koje je UNESCO proglasio rezervatom biosfere i Ramsarskim područjem. U sklopu obilaska posjet poznatoj krokodilskoj farmi te odlazak brodom u lagunu s blagom, gdje se nalazi Villa de Guamá, turističko središte gdje se kroz vjerni prikaz sela Taino sa skulpturama koje je izradila kubanska umjetnica Rita Longa, može vidjeti kako su živjeli kubanski starosjedioci. Odlazak prema jugu gdje se smjestio Zaljev svinja, a naša slijedeća avantura je zaroniti u Cueva de los Peces. Nakon ručka (uključen u cijenu) odlazak prema Playa Girón i posjet muzeju koji prikazuje povijesne događaje iz 1961.godine. Na ovom mjestu dogodio se pokušaj svrgavanja kubanskog predsjednika Fidel Castra, poznat po imenu Invazija u Zaljevu svinja. Nastavak putovanja dalje za Cienfuegos, najveći francuski kubanski grad, poznat kao biser juga. Smještaj u hotelu u gradu. Šetnja kroz centar, obilazak bulevara, parka Hose Marti i kazališta Terry. Večera u dijelu Punta Gorda u blizini rive Cienfuegos. Povratak u hotel. Noćenje.

5. danCienfuegos – Siera de Escambray – Trinidad – Cienfuegos

Nakon doručka odlazak u Sierra de Escambray. Zaustavljanje kod slapova El Nicho, uživanje u djevičanskom području, gdje vas priroda još uvijek iznenađuje. Tu je gotovo nemoguće izbjeći kupanje u desetinama slapova i prirodnih bazena skrivenih između planina. Šetnja preko malih mostova i drvenih puteljaka preko rijeke i lagune. Ručak (uključen u cijenu). Nastavljamo prema Trinidadu. Pješački razgled, šetnja povijesnom jezgrom i odlazak u muzej. Trinidad je jedan od najljepših gradova na Kubi, koji je UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1988. godine (velika kolonijalna arhitektonska baština XVIII. i XIX. Stoljeća). Uske popločane ulice, njezine dragocjene restaurirane zgrade, veličanstvene crkve i fantastična dvorišta u tipičnoj kolonijalnoj atmosferi sami pričaju. Slobodno vrijeme nakon kojeg je povratak u Cienfuegos. Večera i noćenje.

6. danCienfuegos – Santa Clara – Varadero

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Santa Clari uz posjet Monumentalnom kompleksu Ernesta Guevare de la Serna, susret s anegdotama kubanske revolucije uz spomenik oklopnog vlaka, posjet povijesnom dijelu grada, parku Vidal, kazalištu ljubavi. Ručak u restoranu Santa Rosalia u središtu grada (uključen u cijenu). Nastavak putovanja prema Varaderu. Po dolasku prijava u hotel s all inclusive uslugom. Smještaj i noćenje.

7. danVaradero

Kubanske plaže na ovom dijelu duge su i do dvadeset kilometara, bijeli pijesak na obali oceana, plavo nebo i palme prizor su karipskog sna u kojem ćete boraviti u hotelu s all inclusive uslugom i odmoriti nakon ovog zanimljivog putovanja zapadnim i središnjim dijelom otoka. Noćenje.

8. danVaradero – Havana – Pariz/Amsterdam

Nakon doručka odjava iz hotela i organizirani prijevoz do aerodroma u Havani. Do transfera u dogovoreno vrijeme, kofere možete ostaviti u za to predviđenoj prostoriji i do odlaska koristiti hotelske usluge iako niste u hotelu. Dolazak na aerodrom u Havani, prijava na let prema Parizu ili Amsterdamu u 20.55 sati (Avio kompanije Air France ili KLM).
9. dan, Pariz/Amsterdam – Zagreb

9. danPariz/Amsterdam – Zagreb

Dolazak u Pariz ili Amsterdam. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 15.15 sati (Air France ili KLM). Dolazak u Zagreb u 17.10 sati.

Dodatne info

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

regularna cijena: 4.160 KM
first minute* 4.025 KM

Obavezna doplata za aerodromske takse: 803 KM
Doplata za jednokrevetnu sobu: 400 KM

Cijena aranžmana uključuje:
Avio kartu Zagreb – Havana – Zagreb na ekonomskoj klasi,
Smještaj u standard sobama u hotelima 3/4* ( 3 noćenja s doručkom u hotelu u Havani,
2 noćenja u hotelu u Cienfuegosu,
2 noćenja u hotelu 4* u Varaderu, obroke prema programu ( 5 večera, bez pića u lokalnim restoranima ili hotelima, 4 ručka, bez pića u lokalnim restoranima prema programu , all inclusive usluga tijekom 2 noćenja u hotelu u Varaderu),
Sve transfere prema programu, izlete, razglede, ulaznice za lokalitete koji se posjećuju,
Lokalnog vodiča,
Pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku iz Zagreba,
Organizaciju putovanja i osiguranje

Cijena ne uključuje:
Obaveznu doplatu za aerodromske takse (podložno promjeni od strane avio kompanije),
Turističku kartu za Kubu za hrvatske državljane,
Putna osiguranja – preporučujemo,
Ostale doplate: turistička karta 120 KM, napojnice 45 EUR (plaćanje na licu mjesta)