Kuba ✈ iz Zagreba

0
FIRST MINUTE
Od2,280 KM2,145 KM
FIRST MINUTE
Od2,280 KM2,145 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

193

Izdvajamo

Rim ✈ iz Sarajeva

Putovanja u martu 🚌 iz BiH

Nova godina u Rimu ✈ iz Splita

Zima – Jadran – akcije👌

6.3.2020.
Kuba
Info

Kuba

06.03. – 15.03.2020.
HAVANA – VARADERO – TRINIDAD – CAYO BLANCO – PINAR DEL RIOD – VINALES

 

 
Fotografije
Program putovanja

1. dan ZAGREB – ISTANBUL – HAVANA

Sastanak putnika na aerodromu Zagreb dva sata prije leta kod Info pulta. Pratitelj putovanja predati će vam putnu dokumentaciju potrebnu za ovo putovanje. Prijava na let za Istanbul u 09:10h . Dolazak u Istanbul u 13:15h odakle slijedi organizirani transfer do centralnog dijela Istanbula. Razgled grada uz pratnju pratitelja i slobodno vrijeme na bazaru. Povratak u večernjim satima na aerodrom. Prijava na noćni let za Havanu. Noćni let.

2. dan HAVANA -VARADERO

Dolazak u Havanu predviđen je u 08:10 ujutro. Nakon carinskih formalnosti slijedi vožnja do Varadera, mjesto udaljeno 2h vožnje od Havane. Predlažemo usputno zaustavljanje u mjestu gdje se nalazi Hemingwayova kuća na Kubi – Finca Vigia, što znači ” kuća vidikovac”.Finca Vigia nalazi se u malom, radničke klase gradu San Francisco de Paula. Kubanci su uvijek poštovali poznatog pisca koji je izabrao da živi u skromnom gradu, među ljudima koji su bili ribari. Kuća je izgrađena 1886. od strane španjolskog arhitekta Miguel Pascual y Baguer. Hemingway je kupio kuću 1940 za cijenu od 12.500 $. Tamo je napisao svoje najslavnije romane: “Kome zvono zvoni” i “Starac i More”. Nakon Hemingwayove smrti 1961. godine, kubanska vlada je preuzela vlasništvo nad imovinom, te je kasnije pretvorila u muzej. Nakon razgleda slijedi nastavak vožnje za Varadero. Po dolasku prijava i smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Noćenje.

3. danVARADERO

Nakon doručka, slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje. Noćenje.

4. danVARADERO – TRINIDAD – VARADERO

Nakon doručka, predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Trinidad, razgled znamenitosti malog kubanskom mjesta koje je pod UNESCO-vom zaštitom, kao svjetski poznato kulturno nasljeđe, razgled mjesnog muzeja »Cantero Palace« i kuće muzike “Trova”, odlazak do poznatog bara “La Canchanchara”, Plaza Mayor, crkva Svetog Trojstva i ostalih znamenitosti. Povratak u Varadero u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5.danVARADERO – CAYO BLANCO

Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za odmor ili fakultativne aktivnosti. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet katamaranom na Cayo Blanco – maleni otok s prekrasnim pješčanim plažama gdje možete roniti među koraljnim grebenima ili plivati s delfinima (uz nadoplatu). Uključen je buffet ručak te neograničena konzumacija piće za vrijeme trajanja izleta. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.danVARADERO – HAVANA N

Nakon doručka, slijedi transfer do Havane. Po dolasku predlažemo razgled grada s lokalnim vodičem. Imat ćete priliku uz stručno vodstvo vidjeti znamenitosti stare i nove Havane (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…) te prošetati kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici. Odlazak na ručak u popularni restoran u Old Havani uz živu lokalnu muziku. Nakon ručka slijedi vožnja oldtimer cabrioletima do Trga Revolucije gdje se nalaze poznati murali s likovima Che Guevare i Camila Cienfuegosa. Slijedi panoramska vožnja po Maleconu, Miramaru i ostalim dijelovima Havane. Odlazak u najpoznatiji hotel Nacional de Cuba na popularni Mojito Mafia. Povratak u hotel, prijava i smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7.danHAVANA – PINAR DEL RIOD – VINALES – HAVANA

Nakon doručka predlažemo odlazak na izlet u Pinar del Rio – najzapadaniju kubansku regiiju, poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku slijedi posjeta farmi duhana, gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda. Mogućnost kupnje kubanskih cigara od lokalnih farmera. Nastavak vožnje za Vinales. Po dolasku, kraći razgled grada. Potom, odlazak na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi posjet Indijanskoj špilji unutar koje teče rječica. U sklopu ture posjetiti ćemo lokalnu EKO farmu gdje ćemo imati zajednički ručak. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8.danHAVANA

Nakon doručka, slobodno vrijeme za istraživanje grada. U večernjim satima predlažemo odlazak u Buena Vista Social Club (nadoplata ) – mjesto gdje mnoštvo plesača u spektakularnom showu dočarava bogatstvo kubanske muzike i plesa. Noćenje.

9.danHAVANA – ISTANBUL

Nakon doručka slijedi transfer za aerodrom. Prijava na let za Istanbul. Noćni let sa jednim presjedanjem.

10.danISTANBUL – ZAGREB

Po dolasku u Istanbul u 09:05h , slijedi nastavak leta za Zagreb u 18:10h. Mogućnost izlaska u grad u Istanbulu. Dolazak u Zagreb predviđen je u u 19.05h.

CIJENA ARANŽMANA: 2.145 KM/2.280 KM

(First minute cijena vrijedi do popunjenosti kapaciteta predviđenog za prodaju po FM cijeni)

Aerodromske takse: 795 KM
Dodatne info

U cijenu je uključeno:
– avio karta Zagreb – Havana – Zagreb
– smještaj u dvokrevetnim sobama:
–      – Havana: hotel 4* u Old Havani s uključenim doručkom
–      – Varadero: hotel 4* na bazi all inclusive-a
– transferi: aerodromi od/do hotela
– transfer minibusom Havana – Varadero – Havana
– organizacija putovanja
– pratitelj putovanja na našem jeziku

U cijenu nije uključeno:
– aerodromske takse – 795 KM
– viza za Kubu (mogućnost posredovanja agencije) – 160 KM (pasoš mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju)
– jednokrevetna soba 525 KM
– Varadero upgrade na hotel 5* na bazi all inclusive-a (290 KM) po osobi u dvokrevetnoj sobi
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)

Fakultativni izleti i ulaznice za razglede:
– Havana City tura 125 KM,
– Vinales tura 160 KM,
– kuća Hemingwaya 25 KM,
– Trinidad 180 KM,
– Cayo Blanco 185 KM

Napomene:
– izleti se bookiraju i plaćaju u agenciji najkasnije 15 dana prije putovanja
– u cijenu izleta (osim Hemingwayove kuće) uključen je ručak
– kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od evropske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tokom boravka na Kubi.

Minimalni broj putnika: 15