Kružno putovanje Kapadokija, Antalija, Konya, Göreme, Avanos ✈ iz Sarajeva

0
Cijena
Od644 KM
Cijena
Od644 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

3214
TURSKA
Info

Termini i cijene:

– 21.10.2021.       683,00 KM
– 08.11.2021.       644,00 KM
  – 22.11.2021.       683,00 KM  

Na stotine živopisnih i šarenih balona koji se prožeti jutarnjim sunčevim zrakama izdižu iznad ostataka vulkanskog krajolika i formiraju jedinstven i nezaboravan pejzaž će Vas svaki put ostaviti bez daha bilo da ih pratite sa jedne od brojnih romantičnih terasa malih tradicionalnih «pećinskih» hotela ili da ste sakupili dovoljno hrabrosti da ovaj nevjerovatni dio zemljine površine pogledate iz zraka «ploveći» ispod jedne od ovih šarenih «lopti». Kapadokija je jedna od najposjećenijih i najatraktivnijih regija Turske i već godinama unazad izmamljuje uzdahe svih posjetilaca. Sve će Vam biti jasno kada prvi put pogledate i zaljubite se u pejzaž Kapadokije koji se nalazi na listi svjetske baštine UNESCO.

Aranžman sa uključenim letom i taksama, noćenjima sa polupansionom u hotelima 4 i 5*, transfer + fakultativni izleti + PZO (za osobe do 60 godina

Fotografije
Program putovanja

1. dan Let za Antaliju

Let na redovnoj liniji iz Sarajeva za Antaliju preko Istanbula. Na izlazu iz aerodroma dočekat će Vas vodič i poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotelu na području Antalije. Večera

2. DanAntalija – Konya - Kapadokija

Doručak u hotelu. Putujemo do Konye, drevnog glavnog grada ranog srednjovjekovnog carstva Seldžuka koji je još uvijek mjesto hodočašća za mnoge religiozne Turke. Na tom mjestu se nalazi muzej Mevlana. Posjetit ćete slavni muzej Mevlana koji je mjesto osnivanja religijskog reda vrtećih derviša. Mevlana, današnji Muzej islamskih umjetnosti, je grobnica s blagom. Putovanje nastavljamo do Kapadokije uz noćenje u Kapadokiji. Večera.

3. DanGöreme

Doručak u hotelu. U Göremu ćemo posjetiti crkve u pećinama ukrašene muralima Nacionalnog parka Göreme (Svjetska baština). Ovdje je priroda kreirala fantastični pejzaž koji se sastoji iz litica, sedrenih piramida i kupa – koje liče na ogromne mravinjake. Kasnije ćemo posjetiti Dolinu Simon, poznatiju i kao dolina redovnika ili dolina vilinskih dimnjaka. Zadivit će vas savršena kompozicija sedrenih kupa koje se protežu uvis 10 metara i stoje pojedinačno ili u manjim skupinama. Uchisaru (Pogled izvana) ćemo vidjeti prekrasan pejzaž sa neke od najviših sedrenih kupa. Popodne ćemo učiti o industriji pravljenja ćilima, i procesu od sirovina, svile i pamuka, do prekrasnih gotovih proizvoda. Konačno ćemo kratko prošetati krasnim Avanosom, poznatim po lončariji. Noćenje u Kapadokiji. Večera.

4. DanKamenolom sedre

Doručak u hotelu. Područje Kapadokije sliči fantastičnoj površini mjeseca, koju krase bizarni kamenolomi sedre, sa crkvama i stanovima izgrađenim u pećinama. Ovaj pejzaž je nastao djelovanjem vulkana, koji je oko sebe izbacio mase sedrenog pepela tokom učestalih erupcija. Atmosferskim utjecajimaje pejzaž podijeljen na segmentesa dubokim ispranim kanalima. Prvi stanovnici u 7. stoljeću su bili migranti u bijegu. Nakon njih su uslijedili redovnici, crkve, kapele, manastiri i posjednici koji su se nastanili u mekanim nastambama od sedre. Noćenje u Kapadokiji. Večera. Tokom prve polovine dana ćete posjetiti ove znamenitosti, a tokom druge se možete priključiti nekom od ponuđenih obilazaka.

5. danSultanhanı – Antalija

Doručak u hotelu. Napuštamo Kapadokiju i krećemo prema Sultanhanı, poznatom karavanu Seldžuka. Potom nastavljamo kroz planine Taurus i vraćamo se u Antaliju, gdje ćemo provesti 3 noći. Noćenje na području Antalije. Večera.

6. danAntalija – Vodopadi Karpuzkladiran

Doručak u hotelu. Danas imate priliku da uživate u Antaliji, jednom od najljepših gradova na turskoj rivijeri. Ovdje ćete otkriti Munaru Yivli, simbol grada. Također ćete vidjeti toranj sa satom na Trgu Kalekapisi u sklopu stare gradske tvrđave. Tokom obilaska grada ćemo posjetiti radionicu nakita i posmatrati umjetnost pravljenja nakita. Također ćete vidjeti modni show visokokvalitetnih turskih proizvoda od kože. Konačno ćemo autobusom posjetiti vodopad Karpuzkladiran. Noćenje na području Antalije. Večera.

7. danSlobodno vrijeme ili učešće u fakultativnom izletu

Doručak u hotelu. SLOBODNO VRIJEME – ili prilika za učešće u fascinantnnom izletu. Noćenje na području Antalije. Večera.

8. danPovratni let

Doručak u hotelu. Dovest ćemo Vas na aerodrom autobusom po rasporedu polaska kako biste otputovali kući. Let je na redovnoj liniji iz Antalije za Sarajevo preko Istanbula.

Dodatne info

Cijena uključuje:
Povratni let Sarajevo – Istanbul – Antalija, uključene takse (Pegasus Airlines 20kg + 8kg)
Prijevoz i izleti kako se navodi u programu u modernim, klimatizovanim autobusima
Koktel dobrodošlice
Kvalificirani turistički vodič, vodič čeka putnike u Antaliji
7 noćenja u hotelima sa 4 – 5* zvjezdica
Polupansion
Sve ulaznice kako se navodi u programu
Dodatne usluge u agenciji:

Cijena ne uključuje (opcionalne nadoplate po osobi):
Izleti:
 Ortahisar, dolina ljubavnika i podzemni grad, ili 2. Dolina Ihlarai podzemni grad (Prema lokaciji hotela i vremenskim uslovima, vodiči će ponuditi jednu od opcija za izlet) 55€
Hamam (Turska kupelj): 35€
Turska večer u Kapadokiji : 45€
Sema (ples derviša) u Kapadokiji: 20€
Izlet u Alanyu s ručkom: 45€
Jeep safari u Kapadokiji 50€
Vožnja balonom u Kapadokiji od 130€ do 200€ ovisno od broja prijavljenih
Ručak 15€
Lični troškovi
Preporuka za osiguranje od otkaza putovanja (usljed opravdanih razloga: smrt, bolest i sl.) u iznosu od 25,00 KM/ osigurana suma  500,00 Eura
Pzo za osobe do 70 godina iznosi 16,00 KM.
Pzo za osobe od 70 do 80 godina  iznosi 40,00 KM.
Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 205 KM.

Hoteli:
Antalija: Hotel Lake River 5* https://www.lakeriversidehotel.com/ ili sličan
Kapadokija: Hotel Mustafa  4* http://www.otelmustafa.com.tr/ ili sličan

Važno: Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije na destinaciji.
Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

šifra aranžmana: 000DRE