Korzika & Sardinija 🚌 iz Zagreba

0
FIRST MINUTE
Od1,395 KM1,340 KM
FIRST MINUTE
Od1,395 KM1,340 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

554

Izdvajamo

Rim ✈ iz Sarajeva

Putovanja u martu 🚌 iz BiH

Nova godina u Rimu ✈ iz Splita

Zima – Jadran – akcije👌

03.05.2020.
Datumi : 30.05.-05.06.2020.
Francuska & Italija
Info

Korzika & Sardinija – otoci suprotnosti

30.5.-5.6.2020.

 

 
Fotografije
Program putovanja

1. dan ZAGREB/RIJEKA – FERRARA - OKOLICA LIVORNA

Polazak autobusa s autobuske stanice Zagreb, peroni 502-506 u 5:00. Vožnja preko Slovenije i Italije do Ferrare. Po dolasku šetnja povijesnom jezgrom od dvorca Este do katedrale sv. Jurja. Slobodno vrijeme za kafu ili ručak. Nastavak putovanja do Toskane, smještaj u hotel u okolici Livorna. Noćenje.

2. dan LIVORNO- BROD - BASTIA - ST FLORENT - CALVI/ILE ROUSSE

Vožnja do Livorna i ukrcaj na jutarnji trajekt na dnevnu četverosatnu plovidbu do Bastije. Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u Bastiji, drugom po veličini gradu Korzike. Šetnja istorijskom jezgrom i starom lukom: veliki trg sv. Nikole – stari centar /Place du Marche – crkva sv. Ivana Krstitelja, najveća crkva Korzike – stara luka – đenovska citadela. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje kroz brdske predjele južnog dijela Cap Corse do slikovitog gradića St. Florent. Tijekom vožnje prolazimo idiličnim šumovitim krajolikom s tipičnim kućicama i atraktivnim pejzažima, otkuda se pruža pogled na nizinu sjeverne Korzike i prema sjeveru na brda obrasla makijom i vinogradima te prema zaljevu St. Florent na zapadu Cap Corse. St. Florent se smjestio u istoimenom slikovitom zaljevu oko luke, gdje su nekada pristajali brodovi đenovskih guvernera i trgovaca čuvenim vinom Patrimonio. Slobodno vrijeme za šetnju gradićem. U nastavku vožnja prema hotelu na području Calvi/Ile Rouse. Smještaj u sobe. Noćenje.

3. dan CALVI/ILE ROUSSE - CORTE - AJACCIO/OKOLICA

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja preko središnje Korzike do grada Corte, nekadašnje prijestolnice otoka, a danas živahnog sveučilišnog centra. Po dolasku u grad, istorijsko, kulturno i geografsko srce Korzike, slijedi obilazak gradskog središta: trg Paoli – crkva sv. Križa – citadela. Slobodno vrijeme za kafu ili poznato korzikansko pivo od kestena Pietra. Nastavak putovanja kroz raskošno zelenilo i vrleti kojima obiluje čitav otok do zaljeva Porto, kojeg je UNESCO proglasio svjetskom prirodnom znamenitošću, i slikovitog gradića Porto na kratku pauzu. Dolaskom na zapadnu obalu u zaljev Porta, započinje putovanje uz poznate ružičaste granitne stijene, Calanques de Piana – stijene različitih boja oblikovanih vjetrom i vodom, koje su jedan od najpoznatijih krajolika Korzike i koje ostavljaju jedan od najljepših dojmova na ovom putovanju. Put se nastavlja obalnom cestom uz lijepe panoramske poglede na zaljev Liscia do Ajaccia, rodnog grada Napoleona i najvećeg grada Korzike. Smještaj u hotel u Ajacciu/okolici. Noćenje.

4.danAJACCIO – BONIFACIO - PORTO VECCHIO/OKOLICA

Doručak. Odjava iz hotela. Šetnja središtem grada: trg Place General de Gaulle – katedrala – Napoleonova rodna kuća/muzej – Place Foch- živopisna uličica kardinala Fescha – palača i muzej Fesch. Slobodno vrijeme za uživanje u ulicama ispunjenim palmama, posjet rodnoj kući jednog od najvećeg vojskovođa svih vremena, Napoleona, ili posjet muzeju Fesch koji sadrži jednu od najvažnijih zbirki talijanskog slikarstva XIV. i XV. st. izvan Italije. Vožnja prema jugu otoka kroz brdovite predjele zapadne Korzike, takozvane „korzikanske Dolomite“, i jugozapadnom obalom otoka s mnoštvom dubokih zaljeva, plaža i stijena neobičnih oblika, prema Bonifaciju. Šetnja tim slikovitim srednjovjekovnim gradom izgrađenim na bijelim vapnenačkim stijenama krajnjeg juga Korzike. Gradske tvrđave i zidine skrivaju uske uličice, crkvice, trgovinice, kafiće i terase s prekrasnim pogledom na duboku luku Bonifacija sa sjeverne strane i tjesnac koji Korziku dijeli od Sardinije s južne strane. Smještaj u hotel u okolici Porta Vecchia. Noćenje.

5.danBONIFACIO - SMARAGDNA OBALA – NURAGHE- CASTELSARDO- ALGHERO/OKOLICA

Doručak. Odjava iz hotela. Kratka vožnja do luke u Bonifaciu, ukrcaj na trajekt i kraća plovidba do Sante Terese di Gallure, lučkog gradića na sjeveroistoku Sardinije. Vožnja čuvenom Smaragdnom obalom, simbolom luksuza i dolce vite u svjetskim razmjerima. Ovo je najpoznatija i najelitnija talijanska obala duga 55 kilometara, s vilama, marinama i jahtama bogatih i slavnih. Kratko zaustavljanje u poznatom jet-set ljetovalištu Porto Cervo, centru Smaragdne obale, kojeg je princ Karim Aga Khan izgradio za bogate i poznate. Pomno zasađeno ukrasno bilje, mnoštvo luksuznih dućana, pažljivo posložene kućice zemljanih tonova, sve to uklopljeno u zaljev s morem predivne tirkizne boje neće vas ostaviti ravnodušnima. Nastavak putovanja i obilazak praistorijskog lokaliteta *Tomba dei Giganti di Li Lolghi i Nuraghe la Prisgiona (plaćanje na licu mjesta), mjesto koje će nam dočarati mističnu povijest Sardinije i jedinstvene nastambe naših predaka. Vožnja prema Castelsardu, slikovitom gradiću na sjevernoj obali, čija istorija prati sudbinu Sardinije. Izvrsno očuvana tvrđava na brdu iznad pristaništa pruža pogled na luku, plaže i okolicu. Stare kamene kuće, malena katedrala, utvrđena palača s muzejom i pokoji restoran stiješnjeni su između debelih bedema. Castelsardo je poznat po tradicionalnim rukotvorinama, a ima i nekoliko prodavaonica lokalnih specijaliteta (liker od mirte, ovčji sir…). Slobodno vrijeme za lične programe. Nastavak vožnje do Alghera na zapadnoj obali, u prošlosti uporišta đenovske familije Doria i aragonskih gospodara Sardinije. Smještaj u hotel na području Alghera. Noćenje.

6.danALGHERO - PORTO TORRES - BROD

Doručak. Odjava iz hotela. Slikoviti Alghero poznat je po proizvodnji nakita od koralja i stranovnicima koji još govore katalonskim jezikom svojih predaka. Šetnja starom gradskom jezgrom okruženom izvrsno očuvanim gradskim zidinama, koje tvore svojevrsnu promenadu; Piazza Civica – Piazza Duomo s katedralom – glavna ulica Via Carlo Alberto s crkvom sv. Franje i trgovinama koraljnim nakitom. Slobodno vrijeme za lične programe. U poslijepodnevnim satima vožnja do ukrcajne luke za povratak na kopno, Porto Torres. Ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Noćna plovidba.

7.danGENOVA - ZAGREB

Doručak na brodu. Nakon pristajanja broda u Genovi iskrcaj i povratak prema Hrvatskoj: vožnja sjeverom Italijom preko područja jezera Garda prema Zagrebu s kraćim usputnim zaustavljanjima. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Polazak:
7 dana / 6 noćenja

30.5.-5.6.2020.

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi (uključuje dvokrevetnu unutarnju kabinu na brodu)

1.395 KM
FM 1.340 KM
Doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodu) 455 KM
Doplata za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodu 65 KM
Doplata za paket večera u hotelima 240 KM
 
Dodatne info

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE:

prijevoz autobusom
voditelja putovanja
1 noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u Tirreniji (okolica Livorna) u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV
smještaj u hotelima 3/4* na Korzici i Sardiniji u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s doručkom: 1 noćenje na području Calvi/Ille Rousse, 1 noćenje na širem području Ajaccia, 1 noćenje na području Porto Vecchio/Corse i 1 noćenje na području Alghera; 1 noćenje s doručkom na brodu sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na liniji Porto Torres-Genova
dnevni prijevoz brodom na linijama Livorno-Bastia i Bonifacio-Santa Teresa di Gallur
sve razglede i izlete prema programu
te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
ulaznice za kulturno-istorijske spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
fakultativne sadržaje,
boravišnu taksu na Sardiniji cca. 2 € po osobi po noćenju/plaćanje na licu mjesta,
putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!),
napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju.

NAPOMENE:
Postoji mogućnost da je lokalitet Tomba dei Giganti di Li Lolghi i Nuraghe la Prisgiona zatvoren u pojedinom razdoblju godine. U tom slučaju uputit ćemo se u jedan od mnogih drugih praistorijskih lokaliteta na Sardiniji

  • Prilikom prijave putnici su dužni dati podatke o datumu rođenja, državljanstvu, broju dokumenta kojim se putuje i datum isteka istog (podaci potrebni za brodske liste putnika).
  • Preporučujemo ponijeti manji kofer/torbu za noćenje na brodovima, dok velika prtljaga ostaje u prtljažniku autobusa koji također plovi na brodu.
  • Brodske kompanije rezerviraju pravo na moguću promjenu satnica brodova.
  • Paket večera odnosi se na večere od dana 1 do dana 6 u programu. Preporučujemo da ih doplatite jer restoranski kapaciteti na Korzici (pogotovo) i Sardiniji nisu golemi i može biti problem naći mjesto za večeru jer hoteli nisu centralno smješteni.
  • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka znamenitosti u jednom danu, odnosno izvedba programa podložna je procjeni voditelja putovanja i objektivnim okolnostima tijekom putovanja. Svi navedeni razgledi bit će realizirani, bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom dana.