Kolumbija ✈ iz Zagreba

0
FIRST MINUTE
Od3,210 KM2,940 KM
FIRST MINUTE
Od3,210 KM2,940 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

130
30.11.2019.
Datumi : 30.11. - 11.12.2019.
Kolumbija
Info

KOLUMBIJA

Datum putovanja: 30.11. – 11.12.2019.
 Bogota, Medellin, Guatape, Cartagena, Santa Marta, Nacionalni park Tayrona

 

 
Fotografije
Program putovanja

1. dan Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja na aerodromu Zagreb, 120 minuta prije polijetanja aviona. Prijava i ukrcaj na let aviokompanije Turkish airways u 20.00h. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.10h. Nastavak leta za Bogotu u 02.05h.

2. dan Bogota – City tura

Dolazak u Bogotu predviđen je u 08.25h. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, transfer do hotela (prijava u hotel moguća je u poslijepodnevnim satima). Nakon kraćeg odmora predlažemo razgled (fakultativno) Bogote u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak započinjemo panoramskim pogledom s planine Montserrat, te nastavljamo šetnjom kroz Calendariju, povijesno središte Bogote gdje su se smjestili brojni muzeji i znamenitosti u prekrasnim kolonijalnim zgradama. Nakon ručka posjetit ćemo sjeverni dio Bogote. Povratak u hotel. Noćenje.

3. danBogota-Medellin

Nakon doručka slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Prijava i ukrcaj na let za Medellin. Po dolasku u Medellin slijedi transfer do hotela. U poslijepodnevnim satima predlažemo (fakultativno) obilazak plantaže kafe. Kolumbija je treća zemlja u svijetu po uzgoju i proizvodnji kafe. Upoznati ćemo Kolumbijsku kulturu kafe kroz lokalnu farmu nedaleko od Medellina, te saznati kako teče proces “od grma do šoljice”. Imati ćete priliku napraviti svoju vlastitu kafu te je ponijeti kući. Povratak u hotel. Noćenje.

4. danMedellin – City tura

Nakon doručka predlažemo obilazak (fakultativno) Medellina. Medellin, grad vječnog proljeća, je danas najinovativniji grad Latinske Amerike. Njegova nedavna prošlost je bilo usko vezana uz djelovanje Pabla Escobara i sukobljavanje narko kartela. Posljednjih 20 godina Medellin je doživio drastične promjene, inovativni program urbanog razvitka pretvorio je Medellin iz najopasnijeg grada na svijetu u moderni primjer urbane transformacije. Razgled ćemo započeti posjetom “Pueblito Paisa”, te nastaviti s trgom Botero, gdje se nalazi otvorena izložba Kolumbijskog umjetnika Fernada Botera čije su neobične skulpture postale zaštitni znak grada. Slijedi vožnja žičarom do Santo Dominga, nekoć ozloglašene četvrti. Nakon ručka obilazak četvrti Comuna 13, koja je godinama bila poznata po sukobima narko kartela, policijskim racijama i ilegalnoj trgovini. Izgrađena na strmim brdima periferije Medellina, najgušće je naseljen dio grada, a danas je poznata po graffitima, uličnim umjetnicima i njihovim performansima. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan Medellin – Guatape i stijena Peñol

Nakon doručka predlažemo (fakultativno) obilazak istočnih visoravni, gradića Guatape sa stijenom Peñol. Stijena Peñol jedna je od najspektakularnijih destinacija u okolici Medellina. Na 200 metara visoku monolitnu stijenu možete se popesti po 740 stepenica i uživat u zapanjujućem pogledu na okolicu u kojoj se izmjenjuju modra jezera i zelene planine. Selo Guatape je poznato po svojim kućama dekoriranih bojama, izgrađeno je na obali rezervoara koje je nastalo 70-ih godina gradnjom brane. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan Medellin – Cartagena

Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Polijetanje aviona za Cartagenu. Po dolasku transfer do hotela. Noćenje.

7. danCartagena – Santa Marta

Nakon doručka predlažemo (fakultativno) obilazak Cartagene. Cartagena je bez sumnje jedan od najljepših gradova Južne Amerike. 1533. godine osnovali su je Španjolci kao stratešku luku za izvoz srebra i uvoz robova. Luka, utvrde i istorijskii centar Cartagene upisani su na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine još 1984. godine kao “španjolski kolonijalni grad iz 16.-18. stoljeća koji je sačuvao najveći i najpotpuniji sustav utvrda u Novom Svijetu”. Obilazak ćemo započeti utvrdom San Felipe de Barajas, koja predstavlja najveći vojni objekt koji su izgradili Španjolci u svojim kolonijama. Nastavljamo do muzeja Convento San Pedro Claver, nekoć Jezuitskog samostana u kojem je živio prvi svetac Novog Svijeta i borac za prava robova. Posjet povijesnom centru Cartagene gdje ćemo vidjeti trgove, crkve i najbitnije povijesne građevine, te čuti zanimljive priče i legende o piratima. U poslijepodnevnim satima transfer do Santa Marte. Santa Marta je turističko središte na karipskoj obali. Transfer do hotela, prijava u hotel. Noćenje.

8.danSanta Marta – Tayrona

Nakon doručka predlažemo (fakultativno) obilazak najljepšeg nacionalnog parka u Kolumbiji, park Tayrona. Park je poznat po nestvarno lijepim bijelim plažama, tirkiznom moru i tropskim šumama. Obilazak nacionalnog parka pješke, te šetnja kroz tropske šume do najatraktivnijih plaža. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

9.danSanta Marta

Nakon doručka slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje. Noćenje.

10.dan Santa Marta – Bogota

Nakon doručka slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Prijava za let i polijetanje aviona za Bogotu. Dolazak u Bogotu, transfer do hotela, prijava u hotel i slobodno vrijeme. Noćenje.

11.danBogota – Istanbul

Nakon doručka transfer na aerodrom. Prijava i ukrcaj na let za Istanbul u 09.45 sati.

12.dan Istanbul – Zagreb

Dolazak u Istanbul , nastavak leta za Zagreb. Slijetanje u Zagreb predviđeno je u 19.05 sati.

 

First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi : 2.940 KM
Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi : 3.210 KM
Dodatne info
 • U cijenu je uključeno :
 • avionska karta Zagreb – Bogota – Zagreb
 • unutrašnji letovi:  Bogota – Medellin, Medellin – Cartagena, Santa Marta – Bogota
 • smještaj u dvokrevetnim sobama 4* na bazi noćenja s doručkom
 • transferi aerodrom-hotel-aerodrom
 • organizacija putovanja
 •  pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku
 • Nadoplate:
 • avio takse 800 KM  (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
 • jednokrevetna soba 725 KM
 • putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti 48h nakon prve uplate)
 • izleti i ulaznice za razglede:
 • Bogota city tura s uključenim ručkom 115 KM
 • Medellin city tura s uključenim ručkom 140 KM
 • Medellin coffee tura 140 KM
 • Guatapé i Peñol s uključenim ručkom 160 KM
 •  Tayrona nacionalni park s uključenim ručkom 230 KM
 • Cartagena city tura s uključenim ručkom 115 KM
 • Napomene:
 •  izleti se bookiraju i plaćaju u agenciji 15 dana prije putovanja
 •  putovnica/pasoš mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju
 •  za državljane RH nije potrebna viza za Kolumbiju