Kolumbija ✈ iz Zagreba

0
FIRST MINUTE
Od2,670 KM2,415 KM
FIRST MINUTE
Od2,670 KM2,415 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

903

Izdvajamo

21.11.2020.
Datumi : 21.11.-03.12.2020.
Kolumbija
Info

Kolumbija

21.11.- 03.12.2020.
Bogota, Zipaquira, Medellin, Guatape, Cartagena, Nacionalni park Islas Rosario
Fotografije
Program putovanja

1.dan(21.11.) Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja na aerodromu Zagreb, 120 minuta prije polijetanja aviona. Prijava i ukrcaj na let aviokompanije Turkish airways u 20.00h. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.10h.

2. dan (22.11.) Istanbul – Bogota

Nastavak leta za Bogotu u 10.10h. Dolazak u Bogotu predviđen je u 15.40h. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, transfer do hotela, prijava u hotel. Nakon kraćeg odmora predlažemo orijentacijsku šetnju s pratiteljem. Noćenje.

3. dan (23.11.) Bogota – City tura

Nakon doručka predlažemo razgled (fakultativno) Bogote u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak započinjemo panoramskim pogledom s planine Montserrat, te nastavljamo šetnjom kroz Calendariju, središte Bogote gdje su se smjestili brojni muzeji i znamenitosti u prekrasnim kolonijalnim zgradama. Istražiti ćemo Plaza de Bolivar, Palaču pravde, Predsjedničku palaču i prošetati među starim kolonijalnim kućama koje su oblikovale istoriju grada. Vidjeti ćemo najstariju biblioteku Južne Amerike i posjetiti muzej smaragda i zlata. Da upotpunimo sliku ovoga grada, nakon ručka ćemo posjetit sjeverni dio Bogote, i saznati o kulturnim razlikama unutar grada. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan(24.11.) Bogota – Zipaquira – Bogota

Nakon doručka predlažemo izlet do gradića Zapaquira, jednog od najvećih kolumbijskih područja za eksploataciju soli. Grad je poznat po slanoj katedrali, podzemnoj crkvi izgrađenoj unutar rudnika soli u tunelu, napravljenom kao rezultat iskopavanja. Ova impresivna rimokatolička crkva sagrađena je 180 m ispod zemlje unutar tunela starog rudnika soli. Katedrala je 2007. godine proglašena prvim čudom Kolumbije i predstavlja jedno od najvažnijih ostvarenja kolumbijske umjetnosti, čime je zaslužila naziv »dragulj kolumbijske arhitekture«. Povratak u Bogotu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan (25.11.) Bogota – Medellin – Plantaža kafe

Nakon doručka transfer na aerodrom. Prijava i ukrcaj na let za Medellin. Po dolasku u Medellin slijedi transfer do hotela. U poslijepodnevnim satima predlažemo (fakultativno) obilazak plantaže kafe. Kolumbija je treća zemlja u svijetu po uzgoju i proizvodnji kfve. Upoznati ćemo Kolumbijsku kulturu kafe kroz lokalnu farmu nedaleko od Medellina, te saznati kako teče proces “od grma do šoljice”. Imati ćete priliku napraviti svoju vlastitu kafu te je ponijeti kući. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan (26.11.) Medellin – City Tura

Nakon doručka predlažemo obilazak (fakultativno) Medellina. Medellin, grad vječnog proljeća, danas je najinovativniji grad Latinske Amerike. Njegova nedavna prošlost je bilo usko vezana uz djelovanje Pabla Escobara i sukobljavanje narko kartela. Posljednjih 20 godina Medellin je doživio drastične promjene, inovativni program urbanog razvitka pretvorio je Medellin iz najopasnijeg grada na svijetu u moderni primjer urbane transformacije. Razgled ćemo započeti posjetom “Pueblito Paisa”, te nastaviti s trgom Botero, gdje se nalazi otvorena izložba Kolumbijskog umjetnika Fernada Botera čije su neobične skulpture postale zaštitni znak grada. Slijedi vožnja žičarom do Santo Dominga, nekoć ozloglašene četvrti. Nakon ručka obilazak četvrti Comuna 13, koja je godinama bila poznata po sukobima narko kartela, policijskim racijama i ilegalnoj trgovini. Izgrađena na strmim brdima periferije Medellina, najgušće je naseljen dio grada, a danas je poznata po grafitima, uličnim umjetnicima i njihovim performansima. Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan (27.11.) Medellin – Guatape i stijena Peñol

Nakon doručka predlažemo (fakultativno) obilazak istočnih visoravni, gradića Guatape sa stijenom Peñol. Stijena Peñol jedna je od najspektakularnijih destinacija u okolici Medellina. Na 200 metara visoku monolitnu stijenu možete se uspeti po 740 stepenica i uživati u zapanjujućem pogledu na okolicu u kojoj se izmjenjuju modra jezera i zelene planine. Selo Guatape je poznato po svojim kućama dekoriranih bojama, izgrađeno je na obali rezervoara koje je nastalo 70-ih godina gradnjom brane. Povratak u hotel. Noćenje.

8.dan (28.11.) Medellin – Cartagena

Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Polijetanje aviona za Cartagenu. Po dolasku transfer do hotela, prijava. Nakon kraćeg odmora šetnja s pratiteljem kroz centar Cartagene. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9.dan (29.11.) Cartagena – City tura

Nakon doručka predlažemo (fakultativno) obilazak Cartagene. Cartagena je bez sumnje jedan od najljepših gradova Južne Amerike. 1533. godine osnovali su je Španci kao stratešku luku za izvoz srebra i uvoz robova. Luka, utvrde i centar Cartagene upisani su na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine još 1984. godine kao “španski kolonijalni grad iz 16.-18. stoljeća koji je sačuvao najveći i najpotpuniji sistem utvrda u Novom Svijetu”. Obilazak ćemo započeti utvrdom San Felipe de Barajas, koja predstavlja najveći vojni objekt koji su izgradili Španci u svojim kolonijama. Nastavljamo do muzeja Convento San Pedro Claver, nekoć Jezuitskog samostana u kojem je živio prvi svetac Novog Svijeta i borac za prava robova. Posjet centru Cartagene gdje ćemo vidjeti trgove, crkve i najbitnije građevine, te čuti zanimljive priče i legende o piratima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10.dan (30.11.) Cartagena – Nacionalni Park Islas del Rosario

Nakon doručka predlažemo posjet Nacionalnom parku Islas de Rosario. Arhipelag zauzima površinu od 120 000 km2, a park je osnovan kako bi zaštitio koraljne grebene i jedinstvene podvodne ekosisteme. Vožnja brodom iz Cartagena do jednog od otoka arhipelaga, putem se kratko zaustavljamo na utvrdama San Fernando i San Jose koje su štitile zaljev od gusarskih napada. Dolaskom na otok imat ćete vrijeme za kupanje, ronjenje, vožnju kajacima ili posjetiti akvarij San Martin de Pajarales. Povratak u Cartagenu u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11.dan(01.12) Cartagena – Bogota

Nakon doručka slobodno vrijeme do transfera na aerodrom, te prijava na let za Bogotu. Po dolasku u Bogotu transfer do hotela. Prijava. Slobodno vrijeme. Noćenje.

12.dan(02.12.) Bogota – Istanbul

Nakon doručka slobodno vrijeme za posljednje utiske Kolumbije. Transfer na aerodrom te prijava na let za Istanbul u 17.10h. Noćni let sa jednim tehničkim stopom.

13.dan(03.12.) Istanbul – Zagreb

Dolazak u Istanbul , nastavak leta za Zagreb. Slijetanje u Zagreb predviđeno je u 19.05 sati.

Cijena aranžmana po osobi:
First minute: 2.415 KM
Redovna cijena: 2.670 KM

Aerodromske takse: 855 KM

 

Dodatne info

U cijenu je uključeno:
– avionska karta Zagreb – Bogota – Zagreb
– unutrašnji letovi: Bogota – Medellin, Medellin – Cartagena, Cartagena – Bogota
– smještaj u dvokrevetnim sobama 4*/5* na bazi noćenja s doručkom
– transferi sa aerodroma od/do hotela
– organizacija putovanja
– pratitelj putovanja na našem jeziku

U cijenu nije uključeno:
– aerodromske takse: 855 KM (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
– jednokrevetna soba 725 KM
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti 48h nakon prve uplate)

Fakultativni izleti: CIJENE USKORO
– Bogota city tura s uključenim ručkom
– Medellin city tura s uključenim ručkom
– Medellin coffee tura
– Guatapé i Peñol s uključenim ručkom
– Tayrona nacionalni park s uključenim ručkom
– Cartagena city tura s uključenim ručkom

Napomene:
– izleti se rezerviraju i plaćaju u agenciji 15 dana prije putovanja