Kina – velika tura ✈ iz Zagreba

0
FIRST MINUTE
Od2,040 KM1,875 KM
FIRST MINUTE
Od2,040 KM1,875 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

237
Više polazaka
Kina
Info

Kina-velika tura

Datumi putovanja: 
09.04.-19.04.,
23.04.-03.05.2020. 
Peking – Xian – Hangzhou – Suzhou – Shanghai
Vrijednost više: unutrašnji let + noćni voz + polupansion

 


Fotografije
Program putovanja

1. dan Zagreb – Istanbul / Doha

Sastanak putnika na aerodromu Zagreb 2 sata prije leta i podjela putnih dokumenata.

Na polasku 03.10.2019.: Prijava na let za Dohu na liniji QR 218 (Qatar Airways) s polaskom u 17.15 sati. Dolazak u Dohu u 23.45 sati i nastavak leta za Peking na liniji QR 892 s polaskom u 02.10 sati. Noćni let. Obroci tokom leta.

Na polasku 09.04.2020.: Prijava na let za Istanbul na liniji TK 1056 (Turkish Airlines) s polaskom u 20.15 sati. Dolazak u Istanbul u 23.20 sati i nastavak leta za Peking na liniji TK 20 s polaskom u 01.25 sati. Noćni let. Obroci tokom leta.

Na polasku 23.04.2020.: Prijava na let za Dohu na liniji QR 218 (Qatar Airways) s polaskom u 17.15 sati. Dolazak u Dohu u 23.35 sati i nastavak leta za Peking na liniji QR 892 s polaskom u 01.55 sati. Noćni let. Obroci tokom leta.

2. dan Peking

Dolazak u Peking je predviđen u 14.55 sati (na polasku 09.04.2020. u 15.35 sati). Odlazak u restoran na večeru te do ulice Wangfujing gdje možete isprobati lokalne specijalitete kao što su škorpioni, dudov svilac i sl. Odlazak do hotela i smještaj. Noćenje.

3. danPeking – Veliki kineski zid – Peking

Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet sjeverno od grada do jednog od svjetskih čuda – velikog Kineskog zida dugog oko 8.000 kilometara, građenog tokom punih 20 stoljeća (1987. godine zid je uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a). Slijedi razgled grobnica dinastije Ming te šetnja duž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva navedene dinastije. Vožnja prema Olimpijskom selu te kraće zaustavljanje radi fotografiranja kod Olimpijskog stadiona, poznatog i kao “Ptičje gnijezdo” i „Vodene kocke“. Večera u lokalnom restoranu – danas ćemo probati najpoznatije kinesko nacionalno jelo – Pekinšku patku. Povratak u hotel, noćenje.

4. danPeking – Xian / noćni voz

Nakon doručka, odlazak do najvećeg trga na svijetu – Tiananmen, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgled Zabranjenog grada, nekadašnje carske palače dinastija Ming i Qing okružene visokim purpurnim zidinama koji se prostire na više od 720.000 m2. Slijedi odlazak do hrama Nebeskog mira, mjesta na kojem su kineski carevi štovali boga neba i prinosili žrtve. Večera u lokalnom restoranu te odlazak prema željezničkoj stanici i ukrcaj na voz za Xian, staru prijestolnicu Kine i početnu postaju Puta svile. Noćna vožnja u spavaćim kolima turističke kategorije. Svaka kabina sadrži 4 ležaja. Trajanje vožnje oko 12 sati.

5. danXian

Po dolasku, odlazak u hotel na doručak. Slijedi odlazak na izlet do mauzoleja Qin Shi Huang Di, prvog cara koji je objedinio Kinu i graditelja do danas najvećeg poznatog grobničkog kompleksa na svijetu. Ovdje je pronađeno 6.000 unikatnih glinenih statua ratnika i konja. Povratak u Xian. U poslijepodnevnim satima posjet pagodi Velike divlje guske okruženom budističkim svetištem i suvremenom replikom grada iz vremena dinastije Tang. Odlazak do obližnjeg dinamičnog gradskog bazara gdje se na nevjerojatan način sudara staro i novo. Večera – danas ćemo probati poznate kineske dumplinge (knedlice od tijesta punjene s puno varijacija). Nakon večere predlažemo odlazak na Tang Dynasty Show (uz doplatu). Povratak u hotel i noćenje.

6.danXian – Hangzhou / avionom

Doručak i odjava iz hotela. Posjet gradskim zidinama koje slove za jedne od najbolje očuvanih u Kini, te odlazak na razgled neobične gradske džamije. Slijedi transfer aerodroma te prijava na let za Hangzhou, grad je koji poznat po svojoj bogatoj istoriji i krajoliku. Ovaj grad je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Kini, a nosi nadimak „Raj na zemlji“. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7.danHangzhou – Suzhou

Doručak. Razgled grada: pagoda Šest harmonija, posjet hramu Lingyin i vožnja čamcem po Zapadnom jezeru. Na kraju ćemo posjetiti i plantažu zelenog čaja te ga degustirati. Vožnja prema istorijskom gradu Suzhou poznatom po kanalima, mostovima, proizvodnji svile, a posebice po najvećoj koncentraciji vrtova u Kini od kojih su mnogi zaštićeni na listi UNESCO-a. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

8.danSuzhou – Shanghai

Doručak. Dan ćemo započeti posjetom jednom od najpoznatijih vrtova, a potom otići na vožnju brodom po 1.500 godina starom Carskom kanalu. Slijedi posjet Muzeju svile i tvornici gdje ćete se upoznati sa tradicionalnim načinom proizvodnje svile (mogućnost kupnje proizvoda od svile). Posjetit ćemo i najpoznatiju ulicu u Suzhou staru preko tisuću godina. Vožnja prema Shanghaiu. Predlažemo odlazak na krstarenje rijekom Huangpu sa prekrasnim pogledom na kolonijalnu četvrt Bund i futuristički Pudong sa nekim od najviših nebodera na svijetu (uz doplatu, ovisno o vremenskim uvjetima). Večera. Smještaj u hotel i noćenje.

9.danShanghai

Nakon doručka, odlazak na razgled Shanghaia: razgled Hrama Bude do Žada – najznačajnijeg gradskog svetišta. Nastavak do Vrtova sreće mandarina Yu (vrt je remek djelo kineske parkovne arhitekture). Slobodno vrijeme za osobne programe (mogućnost kupovine ili posjete nekom od gradskih muzeja). Večera. Predlažemo odlazak na svjetski poznati akrobatski show (uz doplatu). Noćenje.

10.danShanghai – Istanbul / Doha

Doručak. Preporučujemo odlazak i uspon na jedan od najviših nebodera na svijetu (uz doplatu). Zatim odlazimo do divne Francuske četvrti koja obiluje restoranima i kafićima. Kasni ručak ili večera. Organizirani transfer do aerodroma. Fakultativno (uz doplatu) predlažemo vožnju aerodroma Maglev vozom (trajanje vožnje: 8 minuta a voz u vrijeme kada grupa ide do aerodroma doseže brzinu od 300km/h. Inače mu je najveća brzina 430 km/h). Prijava na let za Istanbul / Dohu. Noćni let. Obroci za vrijeme leta.

11.danIstanbul / Doha – Zagreb

Na polasku 03.10.2019.: Po dolasku u Dohu u 05.00 sati, nastavak putovanja za Zagreb na liniji QR 217 s polaskom u 08.05 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 13.10 sati po lokalnom vremenu.

Na polasku 09.04.2020.: Po dolasku u Istanbul u 05.15 sati, nastavak putovanja za Zagreb na liniji TK 1053 s polaskom u 07.05 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08.15 sati po lokalnom vremenu.

Na polasku 23.04.2020.: Po dolasku u Dohu u 05.25 sati i nastavak leta za Zagreb na liniji QR 217 s polaskom u 08.10 sati. Noćni let. Dolazak u Zagreb predviđen je u 13.10 sati po lokalnom vremenu.

         Polazak:                             09.04.2020.               23.04.2020.
  First min.                            1.875 KM                    1.960 KM
Redovna cijena:             2.010 KM                  2.040 KM
Aerodromske takse : 830 KM

Dodatne info

Cijena uključuje:

Prevoz avionom na redovnoj liniji u ekonomskoj klasi prema programu, transfere autobusom prema programu, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* (doručak u hotelima, večere u lokalnim restoranima s uključenim 1 pićem po osobi prema programu – jedna večera sa pekinškom patkom u Pekingu, jedna večera dumplings u Xianu), prevoz noćnim vozom u spavaćim kolima s četiri ležaja Peking-Xian, unutrašnji let Xian – Hangzhou, sve razglede i ulaznice za lokalitete prema programu, pratnju lokalnog vodiča na engleskom jeziku, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena ne uključuje:

aerodromske takse: 830 KM – iznos je promjenjiv do dana izdavanja avio karata), vizu za Kinu, obroke drugačije od navedenih, napojnice lokalnim davateljima usluga (35 € po osobi – plaćanje na licu mjesta), lične troškove, putno osiguranje (preporučujemo).

Fakultativne doplate (prijave i uplate isključivo u agenciji prilikom uplate aranžmana):

– Akrobatski show u Shanghaiu: 50 KM
– Doplata za korištenje četverokrevetne kabine u vozu kao dvokrevetne: 150 KM

Ostale fakultativne doplate:

– Ljetna palača: 35 €
– Tang Dinasty Show: 35 €
– Krstarenje rijekom Huangpu u Shanghaiu: 15 €
– posjet jednom od najviših nebodera na svijetu: cca 25 €