KAPADOKIJA – KRUŽNA TURA✈ iz Sarajeva

0
FIRST MINUTE
Od899 KM699 KM
FIRST MINUTE
Od899 KM699 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

1013

Izdvajamo

LeMERIDIEN LAV***** Split

Valamar Collection Club President 5*

Dubai ✈ iz Sarajeva

TURSKA OKTOBAR 2020!

Datumi : 23.09.-28.09.2020.
Turska

KAPADOKIJA – KRUŽNA TURA
KAYSERI – KAPADOKIJA – KONYA – PAMUKALE – HIERAPOLIS – EFES – KUŠADASI – IZMIR

23.09. – 28.09.2020.

6 DANA (5 NOĆENJA)

Program putovanja

1.DAN – 23.09.2020. (SRIJEDA) SARAJEVO – ISTANBUL - KAYSERI

Okupljanje na međunarodnom aerodromu Sarajevo 2 sata prije leta. Check in, pasoške i carinske formalnosti i prijava na let TK 1022 (Turkish Airlines). Polijetanje u 09:05 sati, slijetanje u Istanbul u 12:05 sati, po lokalnom vremenu. Sastanak sa lokalnim vodičem i odlazak na domaći terminal, te nastavak leta na liniji TK 2012 u 13:40 sati za Kayseri. Dolazak u Kayseri u 15:00 sati, sastanak sa lokalnim vodičem na našem jeziku, transfer do hotela. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2.DAN – 24.09.2020. (ČETVRTAK) KAPADOKIJA (GÖREME – ÜGRÜP)

Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska na spektakularni let balonom iznad prekrasnih krajolika Kapadokije (okvirno vrijeme polaska iz hotela u 04:30h – uz doplatu). Nakon ranijeg doručka odlazak na cjelodnevno razgledanje regije Kapadokije, gdje su snažne erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 milijuna godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Obilazak lokacije Göreme koji je smješten među stijenama. Nastao je u vrijeme ranog kršćanstva kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani proganjani. Slijedi razgledanje tipičnog grada ove pokrajine, Ürgüpa. Nakon večere predlažemo (uz doplatu) odlazak na poznati “ples derviša” u autohtonom ambijentu. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN – 25.09.2020. (PETAK) DOLINA GOLUBOVA – DERINKUYU – UCHISAR – KONYA

Nakon doručka odlazak preko doline golubova u obližnji Derinkuyu, podzemni grad iz doba ranog kršćanstva s ukupno 7 spratova ispod zemlje. Odlazak do Uçhisara, dvorca utvrde smještene na putu od Nevsehira prema Göreme na najvišem dijelu Kapadokije. Utvrda Uçhisar je kroz historiju bila mjesto utočišta zbog svoje prirodne arhitekture, a unutrašnjost same utvrde je labirint prolaza. Nakon razgleda slobodno vrijeme do večere. Mogućnost odlaska na tursku večer s bogatim programom (uz doplatu). Noćenje.

4.DAN – 26.09.2020. (SUBOTA) KONYA - PAMUKKALE

Doručak. Slijedi obilazak Konye, glavnog grada istoimene pokrajine Konye, po površini najveće provincije u Turskoj. Panoramski razgled i posjeta muzeju Mevlana posvećenom ponajvećem muslimanskom filozofu Rumiju – osnivaču Sufizma. Nakon slobodnog vremena slijedi vožnja za Pamukkale (”Pamučna tvrđava”), čudesan plato boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate kalcijem. Nakon toga slijedi obilazak i jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj – Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala, “Crvenih slapova“, gdje izvire topla, ljekovita voda. Ovisno o vremenskim prilikama predviđa se i kupanje u termalnim bazenima. Prijava u hotel, večera i noćenje.

5.DAN – 27.09.2020. (NEDJELJA) PAMUKKALE – EFES – IZMIR

Nakon doručka i odjave iz hotela nastavak ture prema Efesu uz zaustavljanje kod kuće Djevice Marije. Ovu kuću, u blizini Efesa u Turskoj, mnogi muslimani i kršćani smatraju mjestom gdje je Djevica Marija živjela nakon Raspeća Kristova; mjestom gdje je ona, zajedno sa Sv. Ivanom, izbjegla iz Jeruzalema da bi umakla gnjevu Židova. Mnogi vjeruju da je Efes mjesto Uzašašća ili Uspavanja; neki, međutim, vjeruju da se to dogodilo u Jeruzalemu u koji se, prema predajama, Marija vratila nedugo prije svoje smrti. Tokom mnogih godina koje je proživjela u Efesu, posjetilo ju je nekoliko apostola, pored Sv. Ivana za kojeg se kažu da je zajedno s njom bio izbjegao u Efes. Po dolasku u Efes obilazak antičke metropole s ostacima velikog kazališta Odeona, biblioteke, rimske kupelji, agore te ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka – Artemidinog hrama i bazilike apostola Sv. Ivana. Bazilika sagrađena u čast Sv. Ivana sadrži njegovu grobnicu, a smještena je nedaleko od kuće Djevice Marije, baš kao i drevna džamija koju nazivaju Džamijom Gospodina Isusa. Posjeta brdu Uznesenja. Nastavak putovanja prema Kuşadasiju. Večera i noćenje u Kuşadasiju.

6.DAN – 28.09.2020. (PONEDJELJAK) IZMIR – ISTANBUL - SARAJEVO

Doručak i slobodno vrijeme za kratku jutarnju šetnju gradom. Izmir je poznata turistička destinacija, moderna metropola bogate povijesne i kulturne baštine. Grčki “otac povijesti” Herodot nekoć ga je opisao kao “grad pod najljepšim nebom i s najboljom klimom na Zemlji” a Victor Hugo „Izmir je nalik princezi s najljepšim šeširom“. Transfer na aerodrom. Prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul, TK2325 u 14:55h. Dolazak u Istanbul u 16:10h te nastavak leta za Sarajevo na letu TK1025 u 18:35h; s očekivanim dolaskom u Sarajevo u 19:25h po lokalnom vremenu.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 699,00KM
+ aerodromske takse – do 31.08.2020.
 REGULARNA CIJENA ARANŽMANA 899,00KM
+ aerodromske takse od 01.09.2020.
Dodatne info

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio karte na relaciji SARAJEVO – ISTANBUL – KAYSERI i IZMIR – ISTANBUL – SARAJEVO sa kompanijom TURKISH ARILINES
 • 2 noćenja na bazi polupansiona u Kapadokiji u Hotelu AVRASYA 4* ( www.avrasyahotel.com) ili sličan
 • 1 noćenje na bazi polupansiona u Konyi u Hotelu Baykara 3* (http://www.baykarahotel.com/ ) ili sličan
 • 1 noćenje na bazi polupansiona u Pamukalama u Hotelu Tripolis 4* (http://www.tripolishotel.com/) ili sličan
 • 1 noćenje na bazi polupansiona u Kušadasiju u Hotelu Dabaklar 3* (http://www.dabaklarhotel.com/) ili sličan
 • Sve transfere tokom putovanja modernim turističkim autobusima
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Aerodromske takse 358,00KM
 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 12 KM
 • Doplata za 1/1 (jednokrevetnu) sobu 250,00KM

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Ulaznice za muzeje – 65,00EUR (Rimske kupelji, Goreme, Uchisar, Sultanhan, Pamukkale, Efes, Kuća svete Marije)
 • Tursko veče Kapadokija 35 EUR
 • Baloni u Kapadokiji 150 EUR
 • Derviši u Pamukalama 25 EUR
 • Let balonima u Pamukalama 135 EUR

NAPOMENE:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.