Kapadokija ✈ iz Sarajeva 5 dana

0
Cijena
Od649 KM549 KM
Cijena
Od649 KM549 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

1575
16.11.2021.
Turska

Kapadokya / 5 dana – avion

Polazak: 16.11.2021.

Program putovanja

1.DAN Sarajevo - Istanbul - Kayseri - KapadokyaSARAJEVO – ISTANBUL – KAYSERI – GÖREME

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Istanbulu u 12:00h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Istanbul.. Presjedanje na let prema Kayseriju u 16:15h. Dolazak u Kayseri u 17:35h po lokalnom vremenu. Transfer prema Kapadokyi / Goreme. Smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme. Kratka šetnja i upoznavanje sa okolinom. Noćenje.

2.DAN Kapadokya / BALONI - ZELENA TURA

U ranim jutarnjim satima mogućnost za odlazak na fakultativni LET BALONOM IZNAD KAPADOKYE – jedan od najljepših izleta na koji možete otići u životu. Nakon leta, povratak u hotel. Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Kapadokye – tzv. ZELENA TURA. Izlet počinje obilaskom DOLINE GOLUBOVA – dolina prepuna prirodnim geološkim strukturama, kao i mnogo skrivenih dragulja Kapadokye. Zatim posjeta jednom od najširih podzemnih gradova u Kapadokyi – KAYMAKLI. Šetnja i posjeta dvorcu u DOLINI IHLARA, kao i panorama grada. RUČAK. Nakon ručka posjeta MANASTIRU SELIME koji je najveći vjerski objekat u regiji Kapadokye. Posjetit ćemo i NAR GORU JEZERO, koje je nastalo u jednom od najvećih vulkanskih kratera u dolini Kapadokye. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.DAN Kapadokya - CRVENA TURA

Doručak. . Mogućnost za cjelodnevni obilazak Kapadokye – tzv. CRVENA TURA. Turu započinjemo obilaskom DEVRENT DOLINE, koja je poznata po predivnom pejzažu. Izlet nastavljamo posjetom PAŠABA DOLINI, koja je poznata po stijenama u obliku gljive. Nakon predivnih dolina, upućujemo se prema mjestu AVANOS – selo poznato po tradiciji ručne izrade posuđa od gline. Nakon toga, posjećujemo GOREME OPEN AIR MUZEJ – ogromni kompleks manastira poredanih jedan pored drugog, svaki sa svojom nevjerovatnom podzemnom crkvom. Nakon posjete muzeju – RUČAK. Odlazak na vidikovac GOREME PANORAMA. Za kraj ovog izleta posjetit ćemo i TVRĐAVU UCHISAR, koji je nastao još za vrijeme Rimljana. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Noćenje.

4.DANKapadokya - HAMAM - QUADOVI

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u TURSKI HAMAM – ritual za opuštanje duha i tijela. Ako želite, ovdje se možete sami kupati, prati kosu, otići do saune ili se možete prepustiti i vještim rukama osoblja koje će vas istrljati sapunicom i ručnikom. U ostatku dana slobodno vrijeme za indivudalne aktivnosti i istraživanje Kapadokye. U poslijepodnevnim satima mogućnost za fakultativni odlazak na vožnju QUADOVIMA ČETVEROTOČKAŠIMA gdje ćete uz zalazak sunca uživati dvosatnom vožnjom dolinama Kapadokye. Slobodno vrijeme za šetnju i fotografisanje. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.DANKapadokya - Kayseri - Istanbul - Sarajevo

Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu u 05:30h. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Istanbulu u 07:45h. Dolazak u Istanbul u 09:10h. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Sarajevu u. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.

 

POLAZAK: 16.11.2021.g.
CIJENA PROGRAMA već od 549,00 KM

Dodatne info

U cijenu programa je uključeno:

  • Avio karte na relaciji SARAJEVO – ISTANBUL – KAYSERI – ISTANBUL – SARAJEVO; PEGASUS;
  • Aerodromske takse;
  • Transferi aerodrom – hotel – aerodrom;
  • Smještaj u Kapadokyi u hotelu min.3* na bazi 4 noćenje sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
  • Vodičku službu i cjelokupnu organizaciju putovanja;

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
  • Fakultativne izlete i ulaznice; VOŽNJA BALONIMA; PANORAMSKI OBILAZAK KAPADOKYE; VOŽNJA QUADOVIMA
  • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 150,00 KM

šifra aranžmana: 000VEN