Još Istanbula ✈ iz Sarajeva

0
Cijena
Od399 KM
Cijena
Od399 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

2407

Izdvajamo

više polazaka
Datumi : više polazaka
Turska
Info

Istanbul

30.07. – 03.08.
19.08. – 23.08.
09.09. – 13.09.
23.09. – 27.09.
 

 

Fotografije
Program putovanja

1. dan SARAJEVO – ISTANBUL

Sastanak grupe na na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Check in i obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona i slijetanje na Internacionalni aerodrom. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do hotela. Slobodno vrijeme za šetnju. Noćenje.

2. dan ISTANBUL

Doručak. Fakultativno obilazak znamenitosti starog dijela grada: Hipodrom (njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmet džamija- Plava džamija, Aya Sofia, Topkapi Saray dvorac, odlazak u Kapali čaršiju) – slobodno vrijeme za shopping. Navečer fakultativno odlazak u nacionalni restoran, večera, turski folklor, trbušni ples, animacioni program… Povratak u hotel. Noćenje.

3. danISTANBUL

Doručak. Nakon doručka fakultativno vožnja autobusom do zaljeva Zlatni rog. Ukrcavanje na brod i vožnja po Bosforu u trajanju od cca 2 sata. Nakon vožnje po Bosforu nastavak vožnje autobusom do najljepšeg shopping centra u Istanbulu CEVAHIR. Poslijepodne fakultativni obilazak Dolmabašče-a – riznice blaga iz Otomanske imperije. Povratak u hotel. Fakultativni izlazak u jedan od klubova sa zabavom. Noćenje.

4. danISTANBUL

Doručak. Nakon doručka planirana je posjeta Sultan Ejupu sa Miniaturkom (Turska u malom, gdje imate sve znamenitosti Turske na dlanu i svakako prilika da se uvjerite u raskoš koji ona pruža). Nakon toga odlazak prema Sultan Ejup džamiji (jednoj od ljepših u Istanbulu), slobodno vrijeme za odlazak na vidikovac Pierre Loti, gdje se možete osvježiti i uživati u pogledu na Zlatni rog. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme do transfera. Transfer do Internacionalnog aerodroma. Polijetanje aviona za Sarajevo.

Cijena aranžmana po osobi:

Redovna cijena:  399 KM
Aerodromske takse: 220 KM

 

Dodatne info

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Let na redovnoj liniji TURKISH AIRLINES na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* ili 4* u 1/2 (dvokrevetnim) sobama
 • Transfer autobusom od aerodroma Istanbulu do hotela i od hotela do aerodroma Istanbul
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Istanbulu te u toku realizacije svih planiranih posjeta gradovima ili fakultativnim (neobaveznim) izletima.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Aerodromske takse cca 220 KM (plaćaju se u agenciji)
 • Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje
 • Eventualnu doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) 160 KM
 • Putno zdravstveno osiguranje 10 KM.

 NAPOMENE:

 • Popust za djecu od 2 do 12 godina – 10 % na kompletnu cijenu aranžmana u slučaju da su smješteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomoćnim ležajevima.
 • Popust za treću osobu na pomoćnom krevetu u 1/3 (trokrevetnoj sobi) – 10% na cijenu aranžmana.
 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.