Jerusalem – Nova godina ✈ iz Dubrovnika

0
FIRST MINUTE
Od1,399 KM1,149 KM
FIRST MINUTE
Od1,399 KM1,149 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

952
30.12.2021. – 03.01.2022.
IZRAEL
Info

Izrael je sveta i obećana zemlja u kojoj je rođeno Hrišćanstvo. Na svetoj zemlji su sagrađena najveća svetilišta i mjesta hodočašća. U  Izraelu su i grobnice najvećih jevrejskih predaka ali je i mjesto prvog polaganja Zavjetnog kovčega s Deset božjih zapovijedi. S razlogom nosi ime ,,Sveta zemlja’’, jer duhovna tradicija čini njegovu suštinu. Izrael je jedna od najfascinantnijih, naj intrigirajućih i najsloženijih zemalja na svijetu. Geografski je mala, ali društveno, historijski i geografski predstavlja jedinstvenu asocijaciju kontrastnih atributa među narodima i kulturama u svijetu

 

Avionom iz Dubrovnika – direktan charter let

30.12.2021. – 03.01.2022.

Fotografije
Program putovanja

1. dan SARAJEVO - MOSTAR - DUBROVNIK - TEL AVIV - BETLEHEM

Okupljanje putnika ispred Zemaljskog muzeja u dogovoreno vrijeme i voznja autobusom na relaciji Sarajevo – Mostar – Dubrovnik. Po dolasku na aerodrom u Dubrovniku, slijedi prijava u na let za Tel Aviv. Vremena letove ce biti naknadno objavljena. Nakon slijetanja u Tel Aviv, slijede carinske i pasoške kontrole te testiranje na COVID. Nakon obavljenog testiranja, slijedi transfer do hotela u Jerusalemu/ Betlehemu. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u Betlehem, rodno mjesto Isusovo. Po dolasku slijedi obilazak Bazilike Isusova rođenja, najstarije crkve u Svetoj Zemlji, podignute iznad špilje Isusova rođenja. Pored Bazilike nalazi se špilja Bogorodičina mlijeka te špilja u kojoj je živio sv. Jeronim i preveo Sveto pismo na latinski jezik. Nakon toga slijedi posjeta džamiji Omer ibn Hattaba. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan BETLEHEM - JERUSALEM – BETLEHEM + NOVA GODINA

Doručak. Slobodan dan ili početak fakultativnog razgledanja grada, kojeg su osvajali i razarali razni narodi zbog čega predstavlja pravu riznicu historije i kulture. U Starom gradu se obilazi jedna od osam kapija koje opasuju grad. Jerusalem je sveti grad za judiste, hrišćane i muslimane, godišnje ga posjeti oko četiri miliona turista. Stari grad je podijeljen na jevrejsku, hrišćansku, jermensku i muslimansku četvrt, međusobno odvojene zidovima koji sami za sebe svjedoče o burnoj historiji. Za vrijeme obilaska posjetit ćemo najznačajnije znamenitosti i lokalitete u gradu kao što su: Maslinska Gora, Via Dolorosa (“križni put”), Getsemanski vrt, Džamija Al Aksa, Zlatna ili Omerova džamija, Zid plača, Sionska vrata, Dvorana Posljednje večere i Bazilika Marijina usnuća i druge značajne znamenitosti. Nakon prvog dijela obilaska slijedi povratak u hotel (oko 17h). Slobodno vrijeme U večernjim satima, planiramo zajednicki odlazak (fakultativno) na doček Nove godine u Tel Aviv. Novu godinu možete proslaviti na ulicama ( mnogobroijni Party) ili da poslušate neki koncert klasične muzike. Novu Godinu ćete moći da dočekate i u nekom restoranu. Opcije će biti naknadno ponudjene.
NOVA GODINA
Povratak u hotel I noćenje.

3. danJERUSALEM

Kasni doručak. Danas nastavljamo drugi dio fakultativnog razgleda Jerusalema. (Ako nešto od planiranog ne budemo stigli obići prethodnog dana). Povratak u hotel i noćenje.

4.danBETLEHEM – MRTVO MORE – JERIHO – BETLEHEM

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet u grad Jericho i Mrtvo more. Jericho je drevni biblijski grad, sa ranim tragovima naselja starim 10.000 godina, što je možda najranije mjesto ljudske civilizacije. Nalazi se na okupiranim palestinskim teritorijama, a potom putujući kroz Judejsku pustinju, Jericho je ispunjen arheološkim ruševinama, manastirima, džamijama i drugim vjerskim i historijskim znamenitostima. More je poznato po tome da uživate, a ne tonete? Zajedno ćemo iskusiti ovaj fenomen u najslanijem „moru“ na svijetu u kojem salinitet iznosi nevjerojatnih 34 promila. A kada pomislimo da se dno nalazi na -420m možda se i zapitate šta sve kriju morske dubine. Za vrijeme izleta posjetit ćemo i rezervat prirode Ein Gedi, rijetku oazu u pustinjskom okruženju koju krase vodopadi i zelena polja palmi. Povratak u hotel. Noćenje.

5.danTEL AVIV - DUBROVNIK

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i odlazak u Tel Aviv. Po dolasku u Tel Aviv, slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Tel Aviva prijestonice Izraela. Upoznajemo jedan od najkozmopolitskijih gradova na svijetu. Moderan i mlad, pun pozitivne energije, ovaj grad vam podjednako uzima i daje nevjerojatnu energiju. Božanstvene plaže, topli istočni Mediteran, mistični Karmel market, barovi i hrana osvojiće vas momentalno. Slobodno vrijeme za uživanje u Tel Avivu. Ponovno okupljanje grupe i transfer na aerodrom, nakon čega slijedi prijava na let Tel Aviv – Dubrovnik. Planirano slijetanje u Dubrovnik je u Poslijepodnevnim / vecernjim satima.

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA – 1149 KM
– za prvih 10 rezervacija, a najkasnije do 10.11.2021.

FIRST MINUTE CIJENA – 1249 KM
– za drugih 10 rezervacija, a najkasnije do 20.11.2021.

REDOVNA CIJENA – 1399 KM – do popune mjesta

 

 

Dodatne info

CIJENA UKLJUČUJE:
Avio karta na relaciji Dubrovnik – Tel Aviv – Dubrovnik – charter let – ekonomska klasa
4 noćenja s doručkom u hotelu sa 3* ili 4*u Jerusalemu ili Betlehemuu 1/2 i 1/3 sobama
Transfer od aerodroma do hotela i nazad
Prtljaga do 20 kg + ručna prtljaga – 8 kg
Usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja, Troškove organizacije i rezervacije

CIJENA NE UKLJUČUJE:
Fakultativni izleti: Jerusalem – 60€ ,Betlehem 30€, Doček Nove Godine u Tel Avivu na otvorenom – 35€, Tel Aviv -40€, Mrtvo more i Jeriho 80€ – Paket Fakultativnih izleta – 220€
Prevoz do aerodroma Dubrovnik i nazad – 80 KM
Viza za Izrael – 45 KM. Potrebno je najkasnije 15 dana prije polaska aplicirati za vizu (agencija pomaže prilikom ishođenja viza)
Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu)– 280 KM
Putničko zdravstveno osiguranje 16 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 32 KM.

Za Ulazak u Izrael, potrebno je da osoba bude vakcinisana sa dvije doze vakcine. Sve vakcine su priznate, s tim da za one koji su primili vakcinu Sputnik, postoje posebna pravila. Prilikom ulaska u Izrael, putnici se ponovo podvrgavaju testiranju na COVID. (Cijena testa je ukljucena u cijenu)