Japan ✈ iz Zagreba

0
FIRST MINUTE
Od3,730 KM3,540 KM
FIRST MINUTE
Od3,730 KM3,540 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

1007

Izdvajamo

Drvenik – Hotel Bella Vista

Pelješac

17.10.2020.
Datumi : 17.10.-28.10.2020.
Japan
Info

Japan

17.10. – 28.10.2020.
TOKYO – FUJI – NIKKO -KYOTO – OSAKA – NARA – HIROSHIMA

Vrijednost više: uključena vožnja brzim vozom Shinkansenom Tokyo – Kyoto

Fotografije
Program putovanja

1.dan Zagreb – Dubai

Sastanak sudionika putovanja na aerodromu Franjo Tuđman u Zagrebu 120 minuta prije polijetanja aviona. Nakon podjele putnih dokumenata slijedi prijava na let. Let aviokompanije Emirates Airwaysa u 15:35 h za Dubai. Po dolasku u Dubai u 23:05h slijedi nastavak leta Emirates Airwaysa s polaskom u 02:40 h za Tokyo. Noćni let.

2. dan Dubai – Tokyo

Dolazak u Tokyo predviđen je u 17:35 h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti i dočeka mjesnog agenta slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel u centralnom djelu Tokya. Noćenje.

3. danTokyo – city tura

Nakon doručka predlažemo razgled grada u pratnji lokalnog vodiča, javnim gradskim prijevozom. Razgled započinjemo posjetom trgu Carske palače, koja se nalazi na mjestu nekadašnjeg dvorca Edo, a dom je carske porodice od 1888. godine. Nastavljamo do nekad najveće tržnice ribe na svijetu Tsukiji marketa, koja se sastoji od nekoliko blokova trgovina i restorana u kojima osim ribljih i morskih prerađevina možete pronaći razne proizvode za obradu hrane. Slijedi ručak u lokalnom restoranu (nadoplata). U poslijepodnevnim satima posjet najstarijem budističkom hramu u Tokiju. Sensoji hram je smješten u četvrti Asakusa i predstavlja jedan od najvažnijih hramova u Tokiju. Naše posljednje odredište danas je umjetni otok Odaiba, koji pokazuje futurističku stranu Tokija, te vrvi brojnim kulturnim i komercijalnim sadržajima. Predlažemo posjet novootvorenom muzeju digitalne umjetnosti teamLab (ulaznica nije sadržana u cijeni izleta). Muzej prezentira 50 digitalnih radova realiziranih kapacitetom od 520 računala i 470 projektora, te putem modernih tehnologija i dizajna stvara dojam alternativne stvarnosti i iluzije . Povratak u hotel. Noćenje.

4. danTokyo – city tura

Nakon doručka predlažemo razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Današnji dan započinjemo šintoističkim svetištem Meiji, posvećenom dušama prvog cara modernog Japana Meijia i carici Shonken. Svetište se u središtu Prak šume koja broji preko 120 000 stabala i 265 različitih biljnih vrsta. Slijedi posjet dijelu Harajiku koji predstavlja Japanski centar pop kulture i mladih. Ručak u lokalnom restoranu (nadoplata). Odlazak do četvrti Akihabara, prepunoj neonskih reklama te trgovinama elektroničke opreme. Poznata je kao četvrt anime i manga pop kulture, na ulicama se mogu sresti mladi odjeveni upravo u omiljene likove iz stripova, a poplarni su također i “maid” barovi, gdje vas služe konobarice odjevene u francuske sobarice. U kasnim poslijepodnevnim satima posjet “Tokyo Metropolitan Government Bulding”, jednoj od najviših zgrada u Tokiju, s koje se pruža pogled na čitav grad.

5.dan Tokyo – Nikko – Tokyo

Nakon doručka predlažemo odlazak autobusom na cjelodnevni izlet u nacionalni park Nikko. Razgled Toshogu svetišta koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, a se sastoji od nekoliko zgrada podignutih kao mauzolej šogunu Tokugawi Ieyasuu, osnivaču šogunata Tokugawa. Ovaj režim je u istoriji Japana bio na vlasti više od 250 godina. Od tog razdoblja Nikko ima važnu ulogu kao simbol nacionalnog suvereniteta, ne samo u očima lokalnih vlasti, nego i onih čelnika susjednih zemalja koji su poslali svoje izaslanike da plate danak Ieyasu, obožavanom liku iz toga doba. Slijedi vožnja cestom serpentina naziva “Irohazaka Driveway” do podnožja planine Nantai gdje se nalazi slikovito jezero Chuzenji i vodopad Kegon. Nakon razgleda povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.danTokyo – Fuji – Tokyo

Nakon doručka, predlažemo odlazak na planinu Fuji (3.776 m). Zbog svoje slikovitosti i značaja koji ima za Japance, Fuji je postao jedan od najprepoznatljivijih simbola Japana. Ime planine potječe iz Ainu jezika i znači „vječni život”. Vožnja u pravcu planine do 5. stanice koja se nalazi na 2.300 m. Fuji je također i sveta planina izvorne japanske religije, šintoizma. Među Japancima postoji osjećaj lične identifikacije s planinom, te stoga mnogobrojni Japanci u hodočaste do svetišta na vrh vulkana. Na 5. stanici, pored svetišta, meteorološke stanice i poštanskog ureda nalazi i odmorište. Slobodno vrijeme za uživanje u planinskom zraku s panoramskim pogledima na Tokyo. Nakon pauze za ručak slijedi vožnja do jednog od najljepšeg nacionalnog parka u Japanu uz mjesto Hakone, plovidba jezerom Ashi koje je nastalo prije 3 000 godina uslijed vulkanske erupcije te uspon žičarom na planinu Komagatake. Nakon razgleda slijedi povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7.danTokyo – Kyoto

Nakon doručka odjava iz hotela i polazak sa brzim vozom Shinkansenom prema Kyoto-u. Uživajte u komfornoj vožnji pri brzini od 300km/h. Po dolasku u Kyoto prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo odlazak na zajedničku večeru u području Giona. Dio je to grada koji zaslužuje posebnu pažnju. Ovo je dio grada gdje ćete susreti prave gejše, okružen tradicionalnim drvenim kućicama, čajanama, lampionima, restoranima iz kojih dopire tradicionalna glazba i ryokanima, imat ćete osjećaj da ste se vratili nekoliko stotina godina unazad. Tu je sniman i film “Sjećanja jedne gejše “. Noćenje.

8.danKyoto – city tura

Nakon doručka predlažemo razgled nekadašnjeg glavnog grada Japana te grada sa zasigurno najbogatijom istorijom i kulturom, ili još kako ga zovu, grad hramova. Posjetiti ćemo Kinkakuji, sagrađen je na rubu ribnjaka okruženog grmljem i drvećem kao zen budistički hram, cijeli je prekriven sa zlatnim listićima. Nastavak razgleda slijedi u podnožju planine Arashiyame, gdje se nalazi predivna šuma Bambusa. Opustite se u šetnji kroz prekrasnu prirodu, mjesto koje služi kao vikend odmorište za stanovnike Kyota. Posjeta Shinto hrama Fushimi Inari, koji je ujedno jedan od simbola Japana sa neprekidnim nizom crvenih vrata. Nakon pauze za ručak nastavak razgleda završavamo sa Kiyomiza hramom, sagrađen u cijelosti od drveta ispred kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli grad. Slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo posjet Potonchu-u, živopisnom dijelu grada prepunom tradicionalnih restorana i barova. Noćenje.

9.danKyoto – Nara – Osaka – Kyoto

Nakon doručka predlažemo izlet u Naru. Razgled započinjemo budističkim hramom Todaiji u kojem se nalazi najveća brončana skulptura Bude na svijetu. Okoliš hrama nastanjuju hiljade druželjubivih srni koje nazivaju „svetim životinjama“. Nakon razgleda slijedi vožnja do Osake, posjet dvorcu Osaka (izvana) koji je dao sagraditi vladar Toyotomi u 16.stoljeću. Posjetit ćemo i četvrt Dotonbori u kojoj se nalazi mnoštvo tipičnih japanskih restorana s tradicionalnom hranom. Slobodno vrijeme. Povratak u Kyoto brzim vozom Shinkansenom, udaljenost iz Osake do Kyota iznosi 60 km, a brzim vozom tu udaljenost prelazimo za svega 14 min. Noćenje.

10.dan Kyoto – Hiroshima – Kyoto

Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Hiroshimu. Vožnja brzim vozom Shinkansenom 2:30h do Hiroshime, koja je bila prva žrtva atomske bombe. Posjet ćemo započeti, atomskom kupolom, jedinom od rijetkih građevina koje se nisu srušile kada je 1945. godine bačena atomska bomba. Nastavljamo posjet Spomen parku mira, te muzeju posvećenom svim žrtvama atomskog razaranja. Nakon razgleda slijedi vožnja trajektom do otočića Miyajima te obilazak šintoističkog svetišta Itsukushima. Smatra se da su najstarije građevine svetišta podignute u 6. stoljeću. Svetište Itsukushima snažnim bojama i oblicima građevina ističe kontrast na dodiru planina i mora, što je u duhu japanskog razumijevanja ljepote krajolika, koje kombinira prirodu i ljudsku kreativnost. Zbog toga je Svetište Itsukushima 1996. god. upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji. Nakon razgleda slijedi povratak brzim vozom Shinkansenom u Kyoto. Noćenje.

11.danKyoto – Osaka – Dubai

Nakon doručka, slobodno vrijeme za posljednje utiske Kyota. U večernjim satima transfer do aerodroma Osaka i prijava na let Emirates Airwaysa za Dubai s polaskom u 23:30h. Noćni let.

12.danDubai – Zagreb

Očekivano slijetanje u Dubai u 05.45h. Nastavak putovanja prema Zagrebu s polaskom u 10:00h. Dolazak u Zagreb u 13:15h.

Cijena aranžmana po osobi:

First minute: 3.540 KM

Redovna cijena: 3.730 KM

Aerodromske takse: 885 KM
 
Dodatne info

U cijenu je uključeno:
– avionska karta Zagreb – Tokyo, Osaka – Zagreb
– transfer brzim vozom Shinkansenom (Tokyo – Kyoto)
– transfer aerodrom – hotel – aerodrom
– smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* s doručkom
– pratitelj putovanja iz Zagreba
– organizacija putovanja

U cijenu nije uključeno:
– doplata za avionske takse: 885 KM (obavezna doplata kod prijave)
– doplata za jednokrevetnu sobu: 1.390 KM
– obroci koji nisu navedeni u programu
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)

– Fakultativni izleti i ulaznice za razglede:

– Tokyo City 1 – 160 KM
– Tokyo City 2 – 160 KM
– Nikko tura – 295 KM
– Fuji tura – 305 KM
– Kyoto city tura – 230 KM
– Nara i Osaka – 255 KM
– Hirošima – 415 KM
Napomene: Konačne cijene će svi prijavljeni putnici dobiti u završnom pismu 30 prije putovanja