Kapadokija Nova godina ✈ iz Sarajeva

0
FIRST MINUTE DO 15.11.2021.
Od1,099 KM899 KM
FIRST MINUTE DO 15.11.2021.
Od1,099 KM899 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

4287
30.12.-04.01.2022.
TURSKA
Info
Fotografije

KAPADOKIJA
30.12. – 04.01.2022.
5 noćenja/6 dana

Program putovanja

1. dan SARAJEVO – ISTANBUL – KAYSERI – GÖREME

Okupljanje na MEĐUNARODNOM AERODROMU SARAJEVO 2 sata prije leta. Check in i prijava na let TURKISH Airlines nakon čega slijede pasoške i carinske formalnosti. Polijetanje u jutarnjim satima iz Sarajeva i slijetanje u Istanbul nakon 2h leta. Sastanak sa lokalnim vodičem i odlazak na «domaći» terminal te nastavak leta za Kayseri. Slijetanje u Kayseri u kasnim vecernjim satima. Transfer do hotela u mjestu Goreme u samom srcu Kapadokije. Smještaj u tradicionalni boutiqe hotel. Noćenje.

2. DanMISTIČNA KAPADOKIJA (crvena tura)

Doručak. Nakon doručka odlazak na cjelodnevno fakultativni izlet MISTICNA KAPADOKIJA (sjeverna ili tzv crvena tura). Tokom ove prelijepe ture imate priliku da se upoznate sa najljepšim i najpoznatijim predjelima Kapadokije. Izlet počinjemo odmah nakon doručka, a naša prva stanica je veličanstveni vidikovac iznad grada Goreme, gdje ćemo od lokalnog vodiča dobiti informacije o bogatoj istoriji Kapadokije i jedinstvenim kamenim formacijama, čiji se geografski oblik formirao prije 10 hiljada godina. Poslije panoramskog pogleda obilazimo zamak Uchisar i najvišu tačku Kapadokije – muzej na otvorenom Goreme (pod zastitom UNESCO-a) u kojem se nalaze neke od najboljih primjeraka kuća i crkava u stijenama. Moguća posjeta fabrici tradicionalne turske grnčarije ili tkaonice ćilima. Put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin i mjestu Avanos, nakon čega pravimo pauzu za ručak i isprobavamo autentičnu tursku kuhinju. Na turi ćemo praviti fotografije u fascinantnoj dolini Pasabag, u Monkovoj dolini poznatoj po čuvenim vilinskim dimnjacima u obliku pečuraka, kao i u dolini Devrent poznatoj po stijenama u obliku životinja. Povratak u hotel u poslijepodnevnim časovima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. Dan KAPADOKIJA IZ ZRAKA (Čarobni let balonom) + Adrenalinska QUAD BIKE TURE + tradicionalno TURSKO VEČE

Doručak. Ranim jutrom nudimo doživljaj za pamćenje! Mogućnost fakultativnog odlaska na spektakularni let balonom iznad prekrasnih krajolika Kapadokije (okvirno vrijeme polaska iz hotela u 04:30h). Pored bajkovitih prizora koji će vam trajno ostati u sjećanju, Kapadokija se izdvaja po šarenim balonima. Oni su prva asocijacija na ovaj magičan grad i vožnja u njima je najomiljenija aktivnost posjetilaca, koja pruža nezaboravnu avanturu i neponovljivo iskustvo. Fakultativni izlet započinjemo u ranim jutarnjim časovima prije svitanja, a sam let balonima traje oko sat vremena. Vozimo se kombijem do mjesta gdje nas čekaju baloni u koje se, nakon napuhavanja toplim zrakom, ukrcavamo i polijecemo. Baloni nemaju unapred planiranu putanju, već lete tamo gdje ih vjetar nosi. Penjemo se do 300m nadmorske visine, a ispod nas se nalazi čitava oblast prekrivena fantastičnim reljefnim formacijama. Njih je oblikovao bijeli vulkanski pepeo, a lokalno stanovništvo ovo čudo prirode naziva „Vilinski dimnjaci“. Preko stotinu balona je istovremeno u vazduhu, dok mi uživamo u nestvarnom prizoru rađanja sunca i prelamanja različitih boja svjetlosti i neba. Čudesni let završavamo slijetanjem u neposrednoj blizini ukrcavanja, gdje nas čekaju kombiji koji nas vraćaju nazad u grad. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme

4. Dan Adrenalinska QUAD BIKE TURE + tradicionalno TURSKO VEČE

U Podnevnim satima fakultativni odlazak na dvosatnu tura QUAD motorima za istraživanje najljepših krajolika Kapadokije! Nestandardno razgledanje i neobična avantura u džungli kroz Göreme, dolinu Güllüdere, dolinu Love i selo Vuavuşin. Dvosatna tura od 12:00h do 14:00h. Sa ovim terenskim četverotočkašima lako je upravljati, potpuno su automatski, tako da nije potrebno prethodno iskustvo. Staze i ruta kojom se vozi pažljivo su odabrane kako ne bi bile zastrašujuće, već radi uživanja i izazova. Povratak u hotel i slobodno vrijeme. U večernjim satima fakultatvni izlet na tradicionalno tursko veče uz ples i muziku te tradicionalnu hranu i piće. Uživajte u večernjem programu i opustite se uz čari zabavnog programa koji traje do kasnih večernjih sati. U cijenu je uključena neograničena konzumacija lokalnih pića + večera. Povratak u hotel. Noćenje.

5. Dan DREVNA KAPADOKIJA (zelena tura)

Doručak. Slijedi fakultativni u prijepodnevnim časovima koji počinjemo obilaskom podzemnog grada Derinkuju, koji je jedan od najvećih na svijetu. U njemu je živjelo oko 50.000 stanovnika u 8 različitih nivoa i predstavlja najveći otkopani podzemni grad u Turskoj. Danas je u turističke svrhe otvoreno 4 nivoa, a šetajući kroz tunele otkrićemo fascinatnu mrežu vinarija, kuhinja i dnevnih boravaka koje datiraju još iz 7 vijeka prije nove ere. Nakon toga odlazimo u dolinu Ihlara i prolazimo dugačkim kanjonom rijeke Melendiz, koja je nestvarna skupina isklesnih kamenih stijena u kojima se nalazi stotinjak kućica, ispresijecane brojnim riječicama. Pauzu od šetnje napravićemo u selu Belisirma, gdje imamo slobodno vrijeme za ručak. Izlet nastavljamo do manastira Selime, najvećeg kamenog manastira u Kapadokiji sa velikom pećinskom katedralom i bajkovitim pogledom na okolinu. Po povratku u Uçhisar zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu koji gleda na dolinu golubova, gdje ćemo saznati zašto su golubovi oduvijek zauzimali posebno mesto u srcu mještana Kapadokije. U kasnim poslijepodnevnim časovima povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. Dan GÖREME - KAYSERI – ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak. Check out. Transfer do aerodroma. Prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul. Slijetanje u Istanbul i presjedanje na let za Sarajevo sa očekivanim slijetanjem u Sarajevo u večernjim satima po lokalnom vremenu.

SATNICA LETA:

BR LETA: TK1024 V TH 30DEC SARAJEVO – ISTANBUL 0830 1230
BR LETA: TK2012 Y TH 30DEC ISTANBUL – KAYSERI 1445 1605
BR LETA: TK2013 Y TU 04JAN KAYSERI – ISTANBUL 1655 1820
BR LETA: TK1023 V TU 04JAN ISTANBUL – SARAJEVO 2000 1950

 

PROMO CIJENA 15.11. 2021. 
899,00KM (sa uključenim aerodromskim taksama)
OGRANIČEN BROJ MJESTA

NAKON 15.11. CIJENA SE UVEĆAVA ZA 200,00KM

Dodatne info

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Povratna avio karta na relaciji SARAJEVO – ISTANBUL – KAYSERI – ISTANBUL – SARAJEVO (TURKISH ARILINES)
 • Aerodromske takse +30kg checkiranog prtljaga po osobi 
 • 5 noćenja sa doručkom u Kapadokiji (mjesto Goreme) u tradicionalnom boutique hotelu tipa GRAND CAPPADOCIA http://www.grandcappadocia.com/ ili slican, OSMANLI HOTEL https://osmanlicappadociahotel.com/ ili slican
 • Privatni transfer minibusom na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručnog vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u kao i u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 10 KM
 • Doplata za osiguranje od COVID-a 5KM
 • Doplata za 1/1 (jednokrevetnu) sobu 120,00KM
 • Doplata za dodatni prtljag od 20kg (provjeriti u agenciji)

FAKULTATIVNI (NEOBAVEZNI) IZLETI:

 • Mistična Kapadokija (sjeverna tzv.crvena tura) – 40 EUR
 • Drevna Kapadokija (juzna tzv.zelena tura) – 40 EUR
 • Let balonima u Kapadokiji 100-120 EUR (1h) zavisno od tipa balona i broja osoba (realizacija izleta na let sa balonima zavisi od vremenskih uslova i brzine vjetra)
 • Tradicionalno tursko veče Kapadokija – 35 EUR
 • Adrenalinska Quad bike tura – 25 EUR

NAPOMENE:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje putem agencije
 • Organizator nije odgovoran za eventualna povećanje cijena ulaznica ili fakultativnih (neobaveznih) izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Putnik moze uplatiti osiguranje od OTKAZA po cijeni od 25KM po osobi
 • Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa i izleta po danima

šifra aranžmana: 000SOL