Indija – Zlatni trokut ✈ iz Zagreba

0
FIRST MINUTE
Od2,680 KM2,575 KM
FIRST MINUTE
Od2,680 KM2,575 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

226

Izdvajamo

više polazaka
Indija
Info

Indija – Zlatni trokut

06.01.2020.
29.02.2020.

U putopisnim napisima „Zlatni trokut“ je sinonim za rutu Agra-Delhi-Jaipur, a ujedno je i svojevrsni zaštitni znak indijskog podkontinenta. Upravo je u tom području miješanje islamske i hindu tradicije s kasnijim utjecajem evropskog nasljeđa ostavilo neizbrisiv trag na modernu Indiju. Saznanja s ovog putovanja zapanjuju i pamte se cijeli život.

Fotografije
Program putovanja

1. dan ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika na aerodromu Zagreb dva sata prije polijetanja aviona kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines) i polijetanje aviona u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13:15 sati. Nastavak leta za New Delhi 20:55 sati na liniji TK716. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan DELHI

Dolazak u Delhi predviđen je u 5:15 sati. Po dolasku obavljanje viznih i carinskih formalnosti. Odlazak u hotel, smještaj i kratko noćenje. U poslijepodnevnim satima odlazak u razgled Starog Delhija, magičnog, tajanstvenog i haotičnog grada od 25 mil. stanovnika. Vožnja pored Crvene utvrde na obali rijeke Yamuna koja je djelo vladara Shaha Jahana. Zatim odlazak do Raj Ghata, memorijala ocu nacije, Mahatmi Gandhiju te do najveće džamije u Indiji – Jama Masjid. Vožnja rikšama i šetnja kroz bazar Chandani Chowk, najprometniju trgovačku središnjicu grada. U večernjim satima odlazak u zadrugu Kashmir kako biste upoznali njihove vještine i kušali indijski specijalitet kashmiri kahwa. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

3. danDELHI

Doručak. Posjet Mauzoleju cara Humayun, prekrasnoj građevini od crvenog pješčenjaka i bijelog mramora koji je preteča Mughal stila. Posjet hramu Lotus, fascinantnom hramu u obliku istoimenog cvijeta, koji se nalazi u New Delhiju. Jedan je od najistaknutijih atrakcija i najvažnijih vjerskih lokaliteta u gradu. Vožnja pored India Gate-a, spomenika žrtvama 1. svjetskog rata, zatim predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata – građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća. Posjet kompleksu Qutub Minar u sklopu kojeg se nalazi 72 m visok toranj pobjede iz 12. st. te poznati željezni stup sačuvan još iz 4. st. Na kraju dana odlazak do svetog hrama Bangla Sahib, jednog od najvažnijih hodočasničkih lokacija u Delhiju. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. dan DELHI – JAIPUR

Doručak. U jutarnjim satima odjava iz hotela i vožnja prema Jaipuru. Dolazak u Jaipur u kasnim poslijepodnevnim ili večernjim satima. Prijava u hotel, večera i noćenje.

5.danJAIPUR

Nakon doručka slijedi razgled grada. Odlazak do tvrđave Amber do koje se dolazi slonovima (ovisno o raspoloživosti). Amber je izvana klasična radžastanska palača čija se ljepota skriva unutar njenih zidova s naslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcalima. Obilazak izvana Hawa Mahal ili kako je još nazivaju „Palača vjetrova“ zbog fascinantne fasade koja se sastoji od 953 prozora. Sagradio ju je maharadža Sawai Pratop Singh 1799. g. damama u kraljevskom dvoru da neopažene gledaju svakodnevni život na javnim ulicama. Nastavak razgleda maharadžine gradske palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej. Posjet lokalnoj radionici tepiha i nakita kako biste svjedočili izradi indijskih umjetnosti. Razgled završava posjetom najvećoj kameno – mramornoj zvjezdarnici na svijetu, Jantar Mantar. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

6.danJAIPUR – SUROTH

Doručak i odlazak prema Surothu. Po dolasku slijedi topla indijska dobrodošlica. Prijava u Haveli star 700 godina. Ručak. Nakon kratkog odmora možete prošetati selom i vidjeti kako izgleda seoski život u Indiji. Ondje se nalaze razne radionice, tržnica i trgovine. Vožnja na devama do lokalne porodice gdje koja će vam na tradicionalni način pripremiti čaj. U večernjim satima se u Haveliju održava plesni i glazbeni show. Večera i noćenje.

7.dan SUROTH - AGRA

Doručak i odlazak prema Agri. Prva postaja je remek djelo i spomenik ljubavi, monumentalni Taj Mahal kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. Gradnja je započela u 17. stoljeću te je trebalo 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad preko 20.000 majstora i radnika. Potom obilazak tvrđave u Agri koju je dao sagraditi kralj Akbar i koja danas dominira središtem Agre, a ujedno predstavlja i grad u gradu. Za kraj dana posjetit ćemo radionicu mramora u kojoj ćemo vidjeti njegovo nastajanje pomoću stare tehnike Pietradura. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

8.danAGRA – DELHI

Doručak i vožnja prema Delhiju. Dolazak u Delhi. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

9.danDELHI – ISTANBUL – ZAGREB

Odjava iz hotela tijekom noći i transfer do aerodroma New Delhi. Prijava na let i polijetanje aviona prema Istanbulu u 6:55 sati na liniji TK717 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 11:25 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta prema Zagrebu na liniji TK1055 u 19:00 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:05 sati.

Polazak:
9 dana / 7 noćenja

6.-14.1.2020.

29.2.-8.3.2020.

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

2.680 KM

2.575 KM

Doplata za jednokrevetnu sobu

775 KM

Aerodromske takse ( 588 KM ) su uključene u cijenu!

Dodatne info

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 prijevoz avionom na liniji Zagreb-Istanbul-New Delhi-Istanbul- Zagreb, aerodromske takse, smještaj u hotelima 5* u standardnim dvokrevetnim sobama, usluga polupansiona, 3 noćenja u Delhiju, 2 noćenja u Jaipuru, 1 noćenje u Surothu, 1 noćenje u Agri, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, prijevoz autobusom.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 
vizu za Indiju,, napojnice za lokalne vodiče i vozača (preporuka 40 usd), fakultativne sadržaje, obroke i usluge drugačije od navedenih, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

Napomene:

  • Usluga vođenja putovanja bit će na našem jeziku. Usluga turističkog vođenja pružena po lokalnom ovlaštenom vodiču bit će na engleskom jeziku. Program je grupni. Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
  • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
  • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja avio kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
  • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obavezuje da će program izvršiti u cijelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od evropskih standarda.
  • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova.