Grčka ✈ iz Splita

0
FIRST MINUTE
Od1,865 KM1,745 KM
FIRST MINUTE
Od1,865 KM1,745 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

871

Izdvajamo

05.06.2021.
Datumi : 05.06.-12.06.2021.
Grčka
Info

Grčka

05.06.2021.

Grčka je kolijevka Zapada, čudesan poluotok oivičen bezbrojnim otocima i morem. Ponos današnjih Grka na svoju slavnu prošlost, velikane koji su oblikovali svijet i hramove od kojih zastaje dah, potpuno je opravdan. Veliko kružno putovanje na kojem ćemo otkriti drevnu Mikenu, velebne Delfe, i srednjovjekovnu mistiku Meteora, temperamentne zvukove sirtakija i uživati u ukusnoj grčkoj hrani. Grčku je teško opisati, ali je svakako vrijedi istražiti

Fotografije
Program putovanja

1.dan SPLIT – ATENA

Okupljanje skupine za putovanje u Grčku na aerodromu Split u 16:45 sati. Putnici se upoznaju s vodičem putovanja, obavljaju prijavu na let, predaja putne torbe, preuzimanje ukrcajne karte. Sigurnosne i granične kontrole. Let Split-Atena 18:30h/21:15h (lokalna vremena na odredištima). Nakon preuzimanja prtljage vožnja prema Nafplionu. Smještaj u hotel očekujemo iza ponoći. Noćenje #1.

2. dan EPIDAUR – MIKENA

Doručak. Putovanje Grčka vodi nas do posjeta lokalitetu Epidaur i drevnoj Mikeni. Epidaur je smješten u Saronskom zaljevu i dugo je bio neovisan grad. Poznat po Apolonovom sinu Asklepiju u čije lječilište hrle Stari Grci. Danas se lokalitet sastoji od monumentalnih građevina (stoa, stadion, tolos, Asklepijev hram), te najvećeg kazališta Stare Grčke. Kazalište je obnovljeno i fascinira kako veličinom tako i savršenom akustikom. Nakon obilaska nastavljamo prema obližnjoj Mikeni. Napravit ćemo pauzu za posjet radionici keramike i za ručak. Poslijepodne uranjamo u još dalju prošlost kada je Mikena bila važno središte Grčke i Sredozemlja u drugom tisućljeću pr. Kr. Obilazimo veličanstvena Lavlja vrata, kružnu utvrdnu arhitektura, tolose i drevne grobnice vladara (Artrejeva grobnica). Povratak u hotel. Slobodna večer i noćenje #2.

3. danOLIMPIJA – PATRAS

Doručak i odjava iz hotela. Naše putovanje u Grčku danas nas vodi prema zapadu i obalama Jonskog mora. Obilazimo Olimpiju, drevno svetište poznato kao mjesto održavanja drevnih i prvih Olimpijskih igara: Pritaneon, Filipejon, Herin hram, Stadion, Eko stoa, Stoa Hestija, Zeusov hram i Zeusov oltar, Gimnazion, … Vrijedi posjetiti i Muzej Olimpije koji se nalazi na lokalitetu. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavljamo za Patras, veliki grad i luka koji vrvi životom. Pauza za šetnju središtem, kupnju, večeru. Smještaj u hotel i noćenje #3.

4. danDELFI – KALAMPAKA

Doručak i odjava iz hotela. Putovanje Grčka nastavljamo prelaskom novog mosta Rio-Antirio preko Korintskog zaljeva i prema Delfima. Rijetko se koji lokalitet na svijetu može podičiti slavom koja pripada Delfima. Mjesto proročanstava koje su u velebnom Apolonovom hramu izricale Pitije, ujedno i mjesto održavanja Pitijskih igara, jedinih koje su bile poznate jednako koliko i Olimpijske igre. Lokalitet se smjestio na fantastičnoj lokaciji, strmini koja se s planine spušta prema plodnoj dolini. Obilazak uključuje šetnju do Stadiona, te završava pregledom Muzeja Delfa. Nastavljamo putovanje prema sjeveru i Kalampaki. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje #4.

5.dan METEORA – ATENA

Doručak i odjava iz hotela. Putovanje u Grčku privodimo kraju. Obilazimo Meteoru, nestvaran prizor prirodnih formacija na kojima su srednjovjekovni kršćani podigli manastire. Vožnja između ovih čudesnih formacija kamena je nezaboravno iskustvo. Obilazimo jedan od manastira kako bismo zašli u svijet molitve i mira, onaj svijet koji je pomogao sačuvati grčki jezik i kulturu u vrijeme osmanlijske okupacije. Nakon posjeta vožnja za Atenu. Smještaj u hotel i noćenje #5.

6.danATENA

Doručak. Naše putovanje u Grčku započinjemo obilaskom glavnog grada Atene. Panoramska vožnja: Trg Sintagma sa stražom ispred zgrade Parlamenta, Akademija, Biblioteka, Zappeion, Hram Zeusa Olimpijskog, Nacionalni park, Olimpijski stadion. Slijedi pregled Akropole sa slavnim Panteonom. Šetnja starim gradskim središtem, trgovima i uličicama koje vrve od trgovina, suvenirnica, kafana i restorana. Slobodno poslijepodne. Povratak u hotel. Fakultativna večera uz folklorni program. Noćenje #6.

7. danATENA – SOUNION

Doručak. Putovanje u Grčku danas započinjemo izletom na krajnji jug poluotoka Atike. Posjet Posejdonovom hramu na rtu Sounion koji na svojoj prekrasnoj lokaciji dominira morskom pučinom. Nakon obilaska slobodno vrijeme za uživanje u krajoliku, kupanje (ponesite ručnik, kupaće kostime i sandale) i ručak (preporučujemo riblje specijalitete). Slijedi vožnja preko priobalne atenske četvrti Glifada i Pireja prema Ateni. Slobodan ostatak dana. Noćenje #7.

8.dan ATENA – SPLIT

Doručak i odjava iz hotelskih soba. Vršimo ukrcaj prtljage u autobus. Putovanje Grčka iz Splita danas nas vodi u atenske muzeje koji kriju neprocjenjivo umjetničko blago Stare Grčke. Jutro ćemo posvetiti Muzeju Akropole koji je nedavno otvoren i na fantastičan način dopunjava posjet atenskoj Akropoli. Popodne odlazimo do Nacionalnog arheološkog muzeja za pregled najbolje i najveće zbirke artefakta koji su sačuvani na teritoriju Grčke. Slobodno vrijeme. Transfer do aerodroma. Prijava na let, granične formalnosti. Let Atena-Split 21:55h/22:35h. Naše nezaboravno putovanje u Grčku završava.

Cijena aranžmana po osobi:
First minute: 1.745 KM
Redovna cijena: 1.865 KM

Aerodromske takse: 310 KM

Dodatne info

Cijena putovanja u Grčku uključuje:

Let Croatia Airlines Split-Atena-Split, prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama na bazi sedam (7) noćenja s doručkom, pratitelja skupine tijekom putovanja, troškove organizacije putovanja, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti.

Cijena putovanja u Grčku ne uključuje:

Obaveznu doplatu za aerodromske takse koje na dan objave aranžmana iznose 310 KM a tačan iznos se utvrđuje na dan izdavanja karata, usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 345 KM), lične troškove, paket ulaznica za lokalitete koji se obilaze (oko 90€, uplata na licu mjesta), dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika – uplata isključivo prilikom prijave za putovanje).