Dubai ✈ iz Sarajeva

0
FIRST MINUTE
Od1,289 KM1,189 KM
FIRST MINUTE
Od1,289 KM1,189 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

640

Izdvajamo

LeMERIDIEN LAV***** Split

Valamar Collection Club President 5*

TURSKA OKTOBAR 2020!

20.11.2020.
UAE
Info

20.11-25.11.2020.

3 NOĆENJA DUBAI + 2 NOĆENJA ABU DHABI!
DIREKTAN LET SA FLY DUBAI!

MILLENNIUM PLACE BARSHA HEIGHTS 4* DUBAI 

HOTEL ROYAL ROSE 5* ABU DHABI 

Fotografije
Program putovanja

1. dan

Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu u 15.00h. Let broji za Dubai u 17.25h. Slijetanje na međunarodni aerodrom Dubai u 02.00h. Nakon pasoških i carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela u Dubaiju. Smještaj i noćenje.

2. dan

Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevno fakultativno razgledanje grada (uz doplatu). Razgledanje obuhvata stari i novi dio grada i započinje razgledanjem starog dijela grada i odlaskom do tvrđave Fahidi u kojoj se nalazi u Muzej Dubaija koji predstavlja pravo putovanje u historiju. Nastavak vožnje do obale Jumeirah (Džumeira), najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak do najluksuznijeg hotela na svijetu, Burj Al Araba (Burdž el Arab), i stanka za fotografiranje ispred hotela. Slijedi odlazak na Palm Island, umjetno stvoreno ostrvo u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput hotela Atlantis The Palm (pauza za fotografisanje).
Razgledanje nastavljamo odlaskom do marine gdje ćemo se odmoriti i osvježiti a zatim preko najšire ulice Šejh Zejd i kroz novi Dubai otići do najviše građevine na svijetu, tornja Burj Khalifa (828 m, mogućnost posjete uz doplatu). Razgledanje završavamo posjetom najvećem i najposjećenijem shopping centru na svijetu – Dubai Mall.
Mall je glavna atrakcija Dubaija! Zahvaljujući raznovrsnom sadržaju, “Dubai Mall“ je postao najposjećeniji tržni centar na svijetu. Godišnje ga posjeti više od 65 miliona ljudi! Otvoren je 2008. godine, u sklopu kompleksa vrijednog 20 milijardi dolara, čiji su dio i Burdž Halifa i Dubai fontana. Ono što ga izdvaja od ostalih nisu prodavnice luksuznih brendova, već obilje propratnog sadržaja. Na prostoru od 1.124.000 kvadratnih metara, pored 1.200 butika, nalaze se i tematski zabavni parkovi, 22 kina, hotel sa 250 soba, replika čuvene londonske ulice Regent, klizalište, skijalište, akvarijum, vodopad, fontane… Zanimljiv je podatak da se u njemu dešava više pješačkog saobraćaja nego na Ajfelovom tornju, Nijagarinim vodopadima i Diznilendu zajedno. Ispred Dubai Malla, na vještačkom jezeru, nalazi se još jedna veleljepna građevina – najveća fontana na svijetu. Izgradnja ove 275 metara duge vodene skulpture koštala je 218 miliona dolara. Fontana je osvijetljena sa 6.600 reflektora i 25 projektora u boji. Izbacuje mlaz vode do 73 metara visine, a snopovi svjetlosti koje stvara mogu se vidjeti i na 32 kilometara udaljenosti. Ova nesvakidašnja igra vode, svjetlosti i boja praćena je muzikom – tradicionalnim arapskim numerama i modernim svjetskim hitovima.
Prije povratka u hotel, slobodno vrijeme za shopping i promatranje magičnih fontana. Noćenje.

3. dan

Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlažemo odlazak u neki od novootvorenih tematskih parkova (IMG Worlds of Adventure, Butterfly Garden). U popodnevnim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet – jeep safari s večerom (uz doplatu). Očekuje vas prava adrenalinska zabava tokom vožnje terenskim vozilima kroz zlatno-crvene pješčane dine. Prije večere u beduinskom kampu, mogućnost surfanja na dinama, jahanja deva i ukrašavanje kože kanom. Uživanje u nezaboravnom zalasku sunca uz dobru hranu, piće (uključeno u cijenu) i ples trbušnih plesačica uz ritmove beduinske muzike. Povratak u Dubai. Noćenje.

4. dan

Doručak. Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i transfer prema Abu Dhabiju. Po dolasku u Abu Dhabi (vožnja traje cca 2h) slijedi odlazak na cjelodnevno fakultativno razgledanje grada (uz doplatu). Glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 malih ostrva razasutih ispred obala grada. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne kvartove grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od historije do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Nakon pauze kraći obilazak nove atrakcije Abu Dhabija – Ferrari World. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan

Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlažemo odlazak u neki od shopping centara ili u jedan od najvećih vodenih parkova u Emiratima: YAS WATERWORLD (uz doplatu).
U popodnevnim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet u muzej LOUVRE (uz doplatu). Muzej je osnovan 2017. godine, i dio je sporazuma između grada Abu Dhabija i francuske vlade.

Smješten je na ostrvu Saadiyat na preko 260.000m2, što ga čini najvećim muzejom na arapskom poluotoku, a očekuje se da će konačni trošak izgradnje da iznosi oko 600 miliona eura. Poslijepodne mogućnost fakultativnog izleta u drugi najskuplji hotel ikad izgrađen, EMIRATES PALACE (uz doplatu). Opustite se uz
popodnevni čaj u veličanstvenom ambijentu ovog poznatog hotela, posjetite luksuzni Le Café, probajte najukusnije delicije i uživajte u izvrsnoj usluzi i raskošnom dekoru Emirates Palace hotela.
Povratak u hotel. Noćenje. (Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.)

6. dan

Rani doručak. Slijedi transfer na aerodrom Dubai i let FZ761 za Sarajevo u 12.55h. Dolazak u Sarajevo u 16.15h. Kraj putovanja.

Cijena aranžmana po osobi:

CIJENA: 1.189,00 KM za rezervacije do 30.09.2020!

Cijena nakon 30.09.2020. iznosi 1.289,00 KM.

Aerodromske takse su uključene u cijenu!

 

Dodatne info

U cijenu je uključeno:

Povratna avio karta na relaciji Sarajevo- Dubai -Sarajevo (ekonomska klasa, dozvoljeni prtljag 20kg po osobi, ručni prtljag 7kg po osobi. Svaki dodatni prtljag se posebno naplaćuje),
Sve aerodromske takse,
3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu MILLENNIUM PLACE BARSHA HEIGHTS 4*DUBAI ili sličan https://www.millenniumhotels.com/en/dubai/millennium-al-barsha/#home
2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu ROYAL ROSE 5* ABU DHABI ili sličan http://www.royalrosehotel.com/
Svi bus transferi na destinaciji
Kompletna organizacija putovanja i usluge vodiča na našem jeziku tokom boravka

 

U cijenu nije uključeno:

Viza za UAE 180,00 KM (potrebna jasna kopija pasoša – važnost pasoša minimum 6 mjeseci nakon povratka sa putovanja; skenirana slika u boji; rok za izdavanje vize je 10 radnih dana; putnici sa pečatom države Izrael u pasošu ne mogu dobiti vizu),
 Boravišna taksa (Tourism Dirham) 15,00 AED (cca 8,00 KM)/soba/noćenje (plaća se na licu mjesta),
 Fakultativni izleti i napojnice (plaćaju se na licu mjesta kod našeg predstavnika u USD ili EUR, minimalno 15 putnika za realizaciju fakultativnih izleta)
Putničko-zdravstveno osiguranje 10,00 KM za osobe do 60 godina. Za osobe od 60 do 70 godina plaća se duplo
polica osiguranja (20,00 KM).
Osiguranje od otkaza putovanja 25 KM po osobi , za izdavanje police osiguranja od otkaza potrebno je uplatiti kompletan iznos aranzmana odmah.
Negativan PCR test potreban za ulazak u UAE , ne stariji od 96 sati.
Doplata za jednokrevetnu sobu 450,00 KM

 

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 20 putnika i kursa: 1 USD = 1,70 KM. Agencija zadržava pravo otkaza putovanja 5 dana prije polaska, ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih putnika. Agencija ne odgovara za bilo kakvo kašnjenje ili otkazivanje letova, ili gubljenje ličnog prtljaga. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja bh pasoša ili ne.

Za putovanje važe Opći uslovi putovanja.