Dubai ✈ iz Sarajeva

0
Cijena
1,159 KM
Cijena
1,159 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

454
29.02.2020.
UAE
Info

Dubai sa izletom u Abu Dhabi

29.02.2020.

 

 

Fotografije
Program putovanja

1. dan SARAJEVO – DUBAI /SHARJAH

Sastanak putnika na aerodromu u Sarajevu cca 3h prije leta. Podjela putne dokumentacije. Let na relaciji Sarajevo – Dubai/Sharjah. Dolazak u Dubai u večernjim satima. Po dolasku slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan DUBAI

Doručak. Mogućnost za fakultativno razgledanje Dubaija. Odlazak do prvog umjetnog sagrađenog otoka u obliku palme u Dubaiju, vožnja do hotela Atlantis i kratko zaustavljanje za fotografiranje. Kratka pauza na poznatoj plaži na kojoj se nalazi najpoznatiji hotel u obliku jedra – Burj Al Arab – čudo moderne arhitekture i jedan od najluksuznijih hotela na svijetu. Vožnja autobusom prema džamiji Jumeirah i razgled džamije izvana. Odlazak prema Bastakiji, starom dijelu Dubaija, koji je zadržao autohtonu arhitekturu. Posjet muzeju starog Dubaija u kojem se mogu vidjeti prikazi historijskog života grada, nekad najpoznatijeg po trgovini i brodogradnji. Nastavak putovanja kroz zaljev na tradicionalnom taksi brodiću – abri – do četvrti tržnica, poznatih soukova. Šetnja kroz souk sa začinima i kroz tzv. zlatni souk. Povratak u hotel. Noćenje.

3. danDUBAI

Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativnu poludnevnu shopping turu, obilazak najpoznatijih tržnica i shopping centara u Dubaiju: Madinat souka, zlatnog souka, souka sa začinima, Karama tržnice. Poslijepodne predlažemo vrijeme za odmor i razonodu u sklopu hotelskog kompleksa. Povratak u hotel, noćenje.

4. danDUBAI – ABU DHABI – FERARI WORLD

Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska na cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata kojeg smatraju i jednim od najmodernijih gradova u svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala. Posjeta jednoj od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim obilazak rezidencijalnih četvrti grada, stanka u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira to područje, od historije do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Fakultativni odlazak do najpoznatijeg tematskog zabavnog parka, FERARI WORLD, gdje vam se pruža prilika da sagledate poznati svjetski brand i okušate svoj adrenalin u top spinu pri brzinama i većim od 120 km/h. Animacija i razonoda do večernjih sati. Povratak prema Dubaiju. Povratak u hotel, noćenje.

5.danDUBAI

Doručak. Fakultativni odlazak u jedan od najpopularnijih hotela sa 7* gdje Vam se pruža fascinantan pogled na grad i na prestiž grada – popodnevni čaj u Burj Al-Arabu , jednom od najluksuznijih hotela na svijetu, izgrađenom u obliku jedra. Ili poludnevni izlet u Sharjah, treći po veličini grad u Arapskim Emiratima, historijski gledajući jedan od najbogatijih gradova u regiji, administrativno-poslovni centar Emirata, udaljen samo 15-tak kilometara od Dubaija, poznat po Al Qasba-i „Eye of the Emirates“ – ogromnim kotačem koji nudi prekrasan panoramski pogled na obližnji Dubai. Nakon posjete slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti i odmor na ugodnih 30 stepeni. Noćenje.

6.danDUBAI – SAFARI

Doručak. Fakultativno – cjelodnevne aktivnosti u pustinji Dubaija. Krenite u svoju avanturu pustinjskim dinama i vozite se posebnim džipovima uz ritmove arapske muzike. Nakon vožnje dolazak u centralni plato gdje ćete biti posluženi tradicionalnom arapskom večerom i gdje ćete biti počašćeni specijalnim trbušnim plesom. Zabava do kasnih večernjih sati. Povratak u hotel. Noćenje.

7.danDUBAI – SARAJEVO

Rani doručak. Odjava iz hotela u ranim jutarnjim satima. Let na relaciji Dubai / Sharjah – Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u kasnim popodnevnim satima. Kraj programa.

Cijena aranžmana po osobi:

1159 KM + aerodromske takse – 285 KM

 

Dodatne info

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Dubai – Sarajevo,
 • Smještaj u hotelu 4* u Sharjahu na bazi 7 noćenja s doručkom ½ i 1/3 sobama po izboru;
  OGLEDNI HOTEL – CARTLON SHARJAH 4*
 • Transferi na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom u Dubai-u;
 • Organizaciju putovanja, i vodičko osoblje u slučaju 20+ uplata/prijava;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Aerodromske takse 285 KM (plaćaju se u agenciji),
 • Troškovi viziranja cca 110 EUR (plaćanje prilikom rezervacije u agenciji);
 • Putno zdravstevno osiguranje 2 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Fakultativni izleti (opcija će biti ponuđena u toku putovanja);
  PANORAMSKO RAZGLEDANJE – cca 40 EUR; ABU DHABI – cca 75 EUR;  SAFARI – cca 65 EUR; FERRARI WORLD – cca 35 EUR; BURJ KHALIFA – cca 35 EUR;
 • Individualni troškovi;

DOKUMENTACIJA ZA VIZU:

 • Važeći pasoš (od dana polaska minimalno 180 dana) skeniran i dostavljen u boji;
 • 1 slika sa bijelom pozadinom formata za pasoš / putovnicu;

NAPOMENE:

Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju. Agencija nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljeni prtljag ili uništenje prtljaga. Agencija nije odgovorna za neizdavanje viza putnicima i novac uplaćen za vizu se ne vraća u slučaju neodobravanja iste, niti putnik ima pravo žalbe, kao ni na povrat sredstava za izdatu avio kartu. Hrvatske putovnice ne podliježu viziranju u agencijskom procesu, već vize dobijaju na ulasku u UAE (gdje podliježu proceduri propisanoj UAE).