Dubai ✈ iz Dubrovnika

0
FIRST MINUTE
Od1,580 KM1,290 KM
FIRST MINUTE
Od1,580 KM1,290 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

596

Izdvajamo

21.06.2020.
UAE
Info

Dubai

21.06.-25.06.2020.

 

Fotografije
Program putovanja

1. dan Dubrovnik – Dubai

Sastanak putnika na aerodromu Dubrovnik u 12:00 sati. Prijava na let kompanije FLY DUBAI i polijetanje aviona za Dubai u 13:55 sati na letu EK2432. Dolazak u Dubai u 21:25 sata po lokalnom vremenu. Nakon preuzimanja prtljage i obavljanja carinskih formalnosti transfer do hotela Metropolitan 4*. Smještaj u hotel, noćenje.

2. dan Dubai – razgled grada, fakultativno: Burj Khalifa

Doručak u hotelu. Nakon doručka odlazak na razgled Dubaija (uključeno u cijenu aranžmana). Razgled započinje vožnjom do Jumeiraha, najluksuznijeg i najpoznatijeg dijela u Dubaiju. Odlazak do Burj Al Araba – jednog od najluksuznijih hotela na svijetu – slijedi fotografiranje ispred hotela. Nastavak razgleda vožnjom po ulici Sheika Zayeda, gdje ćete vidjeti najvišu građevinu na svijetu Burj Khalifu. Fakultativno odlazak na najvišu zgradu na svijetu Burj Khalifa (uz doplatu). Pogledajte Dubai iz potpuno nove perspektive – s nebodera Burj Khalifa, najviše svjetske građevine visoke 828 metara i s više od 160 spratova. Nijedna zgrada u svijetu u modernoj svjetskoj istoriji nije nikada pobudila toliko znatiželje i zaintrigirala posjetitelje kao Burj Khalifa. Ovaj posjet odgovorit će na sva Vaša pitanja i nedoumice koliko je zapravo moderan Dubai poseban i impresivan. Slijedi vožnja brodićem „abra“ u drugi dio grada, gdje ćete osjetiti egzotične mirise, boje i okuse raznih začina uz šarenu tržnicu tekstila te posjet najvećem bazaru zlata na svijetu. Nakon posjeta tržnici odlazak na Palm Island, umjetno stvoren otok u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzni hoteli, od kojih je najpoznatiji Atlantis, The Palm. Povratak u hotel ili slobodno vrijeme iskoristite za kupovinu u jednom od shopping centara (Dubai Mall, jedan od najvećih na svijetu; Mall of Emirates i sl.). Noćenje.

3. danDubai, fakultativno: Abu Dhabi

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i istraživanje Dubaija, odlazak u Aquaventure Waterpark (Atlantis, The Palm) ili odlazak u Abu Dhabi (uz doplatu). Nakon doručka odlazak u Abu Dhabi – glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, smješten na poluotoku okruženom brojnim otocima koji i danas služe kao bijeg od svakodnevice brojnim stanovnicima. Grad je utemeljio šeik nomadskog plemena Bani Yas 1761. godine. Prije ulaska u samo središte Abu Dhabija, oduševit će nas grandiozna Velika džamija, službenog naziva džamija Šeika Zayeda Bin Sultan Al Nahyana. Ovo je ujedno i najveća džamija u UAE-u, izgrađena od elegantnog mramora i zlata može smjestiti više od 40 000 vjernika istovremeno. Raznolikost sadržaja, kao i spoj modernog i tradicionalnog, odlika je Abu Dhabija. Tura nas vodi u Heritage village koji pokazuje i daje dobar uvid kakav je život bio na ovom negostoljubivom području prije nego što je pronađena nafta. Potpuna suprotnost Heritage villageu je Emirates Palace pored koje ćemo proći kasnije tokom ture. Ovaj ultimativni spoj luksuza, najmodernije tehnologije i arapske arhitekture svjetski je poznat hotel u kojemu odsjedaju bogati i slavni. Na povratku iz grada, vidjet ćemo otoke Yas i Saadiyat, dok ćemo pauzu imati u Manarat Al Saadiyat čije ime u doslovnom prijevodu s arapskog jezika znači: ”mjesto koje osigurava prosvjećenje”. S ovog mističnog mjesta put nas vodi preko otoka Yas prema modernom Abu Dhabiju i poznatom Yas Marina Circuitu, mjestu gdje se voze trke Formule 1 – „Velika nagrada Abu Dhabija“ te Ferrari World, interaktivni muzejski centar posvećen talijanskim crvenim ljepoticama. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan Dubai, fakultativno: Pustinjski safari

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Prijepodne preporučujemo odlazak na skijanje s pravim zimskim ugođajem u „Ski Dubai“ centar, WildWadi zabavni vodeni park ili odlazak u shopping. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na pustinjski safari (uz doplatu). Ovaj safari pružit će nam uvid u pustinjski život u samo nekoliko sati. Doživite adrenalinsku vožnju po žuto zlatnim pješčanim dinama u udobnom 4 WD terenskom vozilu. Vozeći se kroz visoke dine, doći ćemo do kampa, smještenog kao enklava unutar pustinje koji vjerno dočarava autentičan arapski pustinjski svijet. Ovdje, u miru i tišini koje pustinja pruža, okruženi impresivnim pješčanim dinama koje izgledaju kao da svijetle u sutonu, večerat ćemo tradicionalni arapski roštilj, nekoliko vrsta mesa i arapskih salata. Nakon večere, opustite se uz shishu (vodenu lulu) i trbušne plesačice, jahanje devama ili oslikavanje tijela kanom. Uz sve ove prijedloge, noć u pustinji postat će nezaboravna. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan Dubai – Dubrovnik

Rani doručak u hotelu. Transfer do aerodroma Dubai te prijava na let za Dubrovnik na linji EK2431 s polaskom iz Dubaija u 09:00 sati. Predviđeno slijetanje u Dubrovnik oko 13:00 sati po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana po osobi:

Super popust: 1.290 KM

Ultra first minute: 1.475 KM

 First minute: 1.530 KM

Redovna cijena: 1.580 KM

Aerodromske takse su uključene u cijenu!

Dodatne info

Cijena aranžmana uključuje:

•  avio prijevoz na direktnoj liniji FLY DUBAI na relaciji Dubrovnik – Dubai – Dubrovnik – prema programu u redu letenja – ekonomska klasa
• aerodrmske takse
• uključeno 30 kg predane prtljage + 1 komad ručne prtljage do 7 kg po osobi
• uključen 1 topli obrok u avionu tokom leta + 1 piće posluženo uz obrok, sve ostale konzumacije pića plaćaju se direktno posadi tokom leta
• napomena: aktivacija sistema zabave tokom leta moguća je isključivo na zahtjev putnika i uz doplatu direktno posadi tijekom leta
• transfer od aerodroma u Dubaiju do hotela i natrag
• smještaj u hotelu Metropolitan 4* na bazi 4 noćenja s doručkom u Dubaiju
• poludnevni razgled Dubaija u pratnji lokalnog vodiča/predstavnika na destinaciji
• lokalnog predstavnika na destinaciji na našem jeziku
• pratitelja putovanja iz Dubrovnika pri minimum 16 plaćenih puntika

Cijena ne uključuje:

• doplatu za jednokrevetnu sobu – 990 kn po osobi
• napojnice lokalnom davatelju usluge – oko 15 USD po osobi
• fakultativne sadržaje
• karte za javni prijevoz
• troškove osobne prirode (piće, dodatne obroke, telefon…)
• ulaznice u muzeje, spomenike i kulturno-povijesne sadržaje koji se posjećuju
• lokalnu pristojbu “Turizam dirhem” koja se naplaćuje po sobi/po danu: hoteli 4*: 4,10 USD
• putno osiguranje i osiguranje u slučaju otkazivanja putovanja.

Doplate za fakultativne izlete tokom boravka u Dubaiju:

• BURJ KHALIFA – 97 KM po osobi (uključuje: ulaznicu do vrha – Observation deck – 124 sprat nebodera)
• PUSTINJSKI SAFARI – 132 KM po osobi (uključuje: prijevoz u 4 WD terenskim vozilima, vožnja dinama, večera s pićima, lokalnog vodiča)
• ABU DHABI – 212 KM po osobi (uključuje: prijevoz, lokalnog vodiča)
• FERRARI WORLD – 320 KM po osobi (uključuje: prijevoz, lokalnog vodiča)

Napomena: za izlete je potrebno minimalno 4 prijavljene osobe