Brazil i Argentina ✈ iz Zagreba

0
FIRST MINUTE
Od3,485 KM3,215 KM
FIRST MINUTE
Od3,485 KM3,215 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

133
16.11.2019.
Datumi : 16.11. - 27.11.2019.
Brazil i Argentina
Info
Brazil i Argentina
Termin putovanja: 16.11. – 27.11.2019. 
RIO DE JANEIRO, FOZ DO IGUACU, IGUAZU FALLS, BUENOS AIRES
 
Fotografije
Program putovanja

1. dan ZAGREB – PARIZ – RIO DE JANEIRO

Sastanak putnika na aerodromu Zagreb dva sata prije polijetanja. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava za let za Pariz koji polijeće u 09.00 sati. Dolazak u Pariz u 11.05 sati. U dogovoru sa pratiteljom putovanja mogućnost izlaska u grad. Slobodno vrijeme za razgled grada. Povratak na aerodrom. Nastavak putovanja iz Pariza s polaskom u 23.35 sati. Noćni let.

2. dan RIO DE JANEIRO (Brazil)

Dolazak u Rio de Janeiro u 07.10 sati, slijedi transfer do hotela na CopaCabani. Prijava i smještaj u hotel od 13h. Nakon kraćeg odmora posjet tvornice dragog kamenja koja se nalazi na Ipanema Beach-u. U sklopu tvornice vidjeti ćete cjelokupni proces izrade dragog kamenja koji su podrijetlom iz Brazila kao što su akvamarin, topaz, opal, rubine i druge. Nakon razgleda slobodno vrijeme za uživanje na Ipanema Beachu, u večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

3. danRIO DE JANEIRO (Brazil)

Nakon doručka predlažemo odlazak na poludnevni izlet u najpoznatiju favelu u Rio de Janeiru, favelu Rocinhu. Šetnja ulicama favele, posjet lokalnoj školi sambe i doživljaj života ljudi koji žive u favelama. Slijedi nastavak razgleda staroga grad, posjeta katedrale Metropolitan, glavnu znamenitost ovog brazilskog grada i remek-djelo moderne umjetnosti. S arhitekturom inspiriranom piramidama Maja u Meksiku, vjeruje se da konačni oblik daje blizinu Bogu. Vožnja uz akvadukt Carioca koji se nalazi u središtu grada, u četvrti Lapa, a brazilske ljude često nazivaju Arcos da Lapa (Lapa Arches). Od kraja 19. stoljeća akvadukt služi kao most za popularni tramvaj koji povezuje centar grada sa susjedstvom Santa Teresa koja se nalazi na obližnjem brdu. Vožnja po samom djelu Santa Teresa, te odlazak na vidikovac sa koje se pruža lijepi pogled na cijeli grad. Razgled nastavljamo sa stepenicama Selaron, šareno popločeno stubište, rad samoukog čileanskog umjetnika Jorgea Selaróna. Putujući svijetom, Selarón se preselio u Rio 1983. u malenu kuću ispred samotnog stubišta koje je povezivalo područja Lapu i Santa Teresu. 215 koraka koje je u cijelosti prekrio pločicama prikupljenim u urbanim dijelovima Rija ili koje su donirali posjetitelji iz cijelog svijeta. Od 1990. godine, Selarón je položio preko 2000 pločica, uglavnom crvenih: jedinstvenih komada koji predstavljaju “počast brazilskom narodu”. Slobodno vrijeme nakon izleta. U večernjim satima predlažemo odlazak na zajedničku večeru u Rio Scenarium, restoran –muzej poznat po popularnoj Samba muzici, opustite se u jedinstvenom dekoru bara koji je tematski uređen na svoja tri sprata. Noćenje.

4. dan RIO DE JANEIRO

Nakon doručka predlažemo odlazak na izlet na Corcovado gdje se nalazi jedno od 7 modernih svjetskih čuda, kip Krista Otkupitelja. Izgrađen je između 1922. i 1931. godine, visoki kip od 30 metara stoji na postolju od 8 metara i pruža ruke širine do 28m. Divovski kip Isusa Krista osmislio je Paul Landowski, poljsko – francuski kipar, a konstruirali su ga inženjeri Da Silva i Caquot. Izgradnja ovog simbola kršćanstva poznata je diljem svijeta, gotovo u cijelosti financirana od brazilskih katolika. S vidikovca se pruža pogled na grad, plaže i prekrasnu prirodu Rija. Nakon razgleda slijedi obilazak sambodroma, mjesta gdje se održava najpoznatiji karneval na svijetu, zabavite se uz zvukove sambe. Za vrijeme karnevala na stazi dužine 700m svaka samba škola ima 90 minuta da prikažu svoju koregrafiju za koju su se pripremali cijelu godinu, a u nastupu sudjeluje tri do pet tisuća ljudi. Osim povorki škola sambe za vrijeme karnevala, na sambodromu se održavaju i drugi događaji poput koncerata glazbe, vjerskih svečanosti, izvedbi opera i slično. Odlazak do stadiona novinara Maria Filha, općenito poznat kao stadion Maracana. Nazvan je prema četvrti u kojoj se nalazi Maracana. Otvoren je da bi se na njemu održalo Svjetsko nogometno prvenstvo 1950. god., a na njemu su se i održale i utakmice Svjetskog prvenstva 2014 godine. Trenutačni kapacitet Maracane iznosi 76.935 sjedala. Za vrijeme svjetskog prvenstva 1950 godine bio je najveći stadion na svijetu , sa 199.854 gledatelja na završnoj utakmici Brazila protiv Urugvaja. Potom, vožnja kroz park Flamengo, odakle se pruža prekrasan pogled na „Glavu šećera“, jedan od simbola Rio de Janeira. Slijedi uspon žičarom na vrh brda (395 m), odakle se pruža prekrasan pogled na plažu Copacabana i zaljev. Nakon razgleda povratak u hotel. Slobodno vrijeme za uživanje na plažama. Noćenje.

5. danRIO DE JANEIRO – FOZ DO IGUACU

Nakon doručka slijedi transfer do aerodroma. Prijava na let za Foz do Iguacu. Po dolasku slijedi transfer do hotela na Brazilskoj strani slapova. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet na tromeđu gdje rijeka Iguazu dijeli tri zemlje Paragvaj, Argentinu i Brazil, i ulijeva se u rijeku Paranu. Povratak u hotel. U večernjim satima predlažemo odlazak na tradicionalnu večeru uz izvedbu plesača latino-američkih plesova. Noćenje.

6. danIGUAZU FALLS

Nakon doručka, predlažemo obilazak slapova sa argentinske strane. Slapovi Iguazu jedno su od najvećih prirodnih čuda Južne Amerike. Smješteni su u suptropskoj klimi na granici između Argentine, Paragvaja i Brazila, gdje se najveći slapovi na svijetu obrušavaju u rijeku Iguazu. Šetnja stazama koje vode uz gornji dio kaskada. Potom slijedi vožnja ekološkim vlakom do fascinantnog Đavoljeg ždrijela, nakon odlazimo na vožnju gliserom ispod slapova. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. danIGUAZU FALLS – BUENOS AIRES

Nakon doručka slijedi transfer do aerodroma. Prijava na let za Buenos Aires. Po dolasku slijedi transfer za hotel. Prijava i smještaj u hotelu koji je smješten u mikrocentru Buenos Airesa. Nakon kraćeg odmora predlažemo zajednički odlazak u tradicionalnu Argentinski restoran. Večernja šetnja ulicom Floridita. Noćenje.

8.danBUENOS AIRES (Argentina)

Nakon kasnijeg doručka predlažemo odlazak u razgledanje glavnog grada Argentine, od milja zvan «Pariz Južne Amerike». Počinjemo sa četvrti Recoleto, u kojoj žive bogati sloj stanovnika Buenos Airesa, te posjet grobu Evite Peron. Nastavak razgleda La Boca četvrti koja je posebno atraktivna zbog svojih šareno obojenih limenih kuća. Fotografiranje sa plesačima tanga i imitatorima Maradone. Nakon razledavanja Boce, krećemo prema San Telmu na ručak u vrhunskom restoranu gdje se poslužuje poznati argentinski biftek. Poslije ručka krećemo prema glavnom trgu Plaza de Mayo, na kojem se nalaze Casa Rosada – palača Vlade, vijećnica te katedrala. Povratak u hotel, noćenje.

9.danBUENOS AIRES (Argentina)

Nakon doručka, predlažemo odlazak na ranč koji se nalazi 90 min vožnje od Buenos Airesa. Ovaj izlet je najbolji način da osjetite atmosferu života na selu, uživate u mesnoj piti poznatoj empanadi ili u tipičnom roštilju (asado) poznatom po odličnoj kvaliteti mesa, imati ćete priliku probati 7 vrsta različitog mesa sa roštilja, degustirati popularna argentinska vina, te jahati u društvu gauchosa. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

10.danBUENOS AIRES

Nakon doručka, predlažemo odlazak na Tiger Deltu. Sa lokalnim vodičem malo ćete upoznati povijest razvoja i širenja Buenos Airesa kroz godine. Krstarenje kanalima delte, jedne od najvećih u svijetu. Otkrijte kako su stanovnici delte ovo močvarno područje pretvorili u razvijeno područje sa pitkom vodom. Na delti se nalaze mnogobrojni yacht klubovi, vikendice, te kuća i muzej bivšeg predsjednika Argentine Sarmienta koji potiče razvoj ovog područja. Nakon lokalnog ručka povratak u grad. U poslije podnevnim satima mogućnost odlaska u školu tanga na tečaj plesa. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

11.dan BUENOS AIRES – AMSTERDAM

Nakon doručka, slobodno vrijeme za posljednje utiske grada. Slijedi transfer do aerodroma. Prijava na let za Amsterdam u 16.40 sati. Noćni let.

12.danAMSTERDAM – ZAGREB

Slijetanje u Amsterdam u 10.00 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 12.45 sati. Dolazak u Zagreb u 14.35 sati.

 

First minute cijena po osobi za gotovinski popust iznosi: 3.215 KM
Redovna cijena po osobi za gotovinski popust iznosi: 3.485 KM
Dodatne info

U cijenu je uključeno:
–avionske karte Zagreb –  Rio De Janeiro , Buenos Aires – Zagreb
– unutrašnji let Rio De Janeira – Iguazu –Buenos Aires
– transferi na destinaciji od/do hotela sa aerodroma
– 4 noćenja sa doručkom u Buenos Airesu hotel 4*,2 noćenje sa doručkom u Foz do Iguacu 4*, 3 noćenja sa doručkom u Riu hotel 4*
– pratitelj iz Zagreba na hrvatskom jeziku
– organizacija i jamčevinu putovanja
DOPLATE:
– avio takse 990 KM ( podložne promjenama)– doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 620 KM
– putno zdravstveno osiguranje i osiguranje otkaza putovanja
– izleti : Buenos Aires city tour 102 KM, tradicionalni ranč 202 KM, Tiger Delta 120 KM, poludnevni izlet u Paragvaj 50 KM, Slapovi Iguazu 130 KM, Favela tour & Santa terasa 110 KM, Rio de Janeiro cjelodnevni izlet 250 KM.

Napomena: izleti se bookiraju i plaćaju u agenciji 15 dana prije putovanja.