Biseri Rusije – St. Peterburg & Moskva ✈ iz Zagreba

0
FIRST MINUTE
Od1,770 KM1,610 KM
FIRST MINUTE
Od1,770 KM1,610 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

775

Izdvajamo

više polazaka
Datumi : više polazaka
Rusija
Info

Biseri Rusije – St.Peterburg & Moskva

 2.8., 27.8., 24.9.2020.
MOGUĆNOST DOPLATE ZA VEZANI LET IZ DUBROVNIKA i SPLITA – 115 KM ( raspoloživost i potvrda  letova na upit )

VRIJEDNOST VIŠE:

SVI RAZGLEDI U PRATNJI LOKALNOG VODIČA NA NAŠEM JEZIKU

UKLJUČEN IZLET U PUŠKINOVO CARSKO SELO

UKLJUČEN ODLAZAK U KREMLJ S ULAZNICOM

Fotografije
Program putovanja

1. dan ZAGREB – ST. PETERBURG

Sastanak putnika na aerodromu Franjo Tuđman Zagreb u 13:05. Podjela putne dokumentacije te direktan let na Croatia Airlinesu za St. Peterburg u 15:05. Po slijetanju u 18:50, nakon obavljanja carinskih formalnosti, transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel. Navečer predlažemo odlazak na nezaboravan doživljaj u prekrasnu rusku Nikolaevsky palaču, remek djelo ruske arhitekture s kraja 19. stoljeća na tradicionalni ruski folklor, plesove uz najljepša ruska muzička djela, ples uz odsjaj svijeća, a u pauzi se osvježite šampanjcem, votkom, vinom, izborom najboljih kanapea s crvenim kavijarom, tradicionalnim ruskim sirevima, voćem. Kasnije navečer predlažemo odlazak na noćni razgled St. Peterburga uz najljepše zgrade uz rijeku te doživljaj ranojutarnjeg dizanja mostova što je poseban doživljaj u ljetnim mjesecima uz festival „bijelih noći„ te privlači brojne turiste iz cijelog svijeta. Povratak u hotel u kasnim satima. Noćenje.

2. dan ST. PETERBURG

Nakon doručka odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča na našem jeziku: Petropavlovska utvrda s crkvom Sv. Petra i Pavla u kojoj se nalazi grobnica carske porodice Romanov, Ljetni vrt i ljetna palača, nastavak do katedrale Sv. Izaka, spomenik Petru I Velikom, Plavi most, Mihajlovska, palača Stroganof… Slobodno vrijeme za vlastite programe. Poslijepodne predlažemo posjet Muzeju Faberg u kojem se čuva kolekcija uskršnjih jaja koje je za carsku obitelj Romanov izradio čuveni ruski zlatar Petar Karl Faberge. Navečer predlažemo odlazak na čuvenu baletnu predstavu, jedan od najvećih klasika ruskog baleta „Labuđe jezero„ ili nešto slično. Povratak autobusom u hotel. Noćenje.

3. danST. PETERBURG – ERMITAŽ – PETERHOF – ST. PETERSBURG

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet autobusom u pratnji lokalnog vodiča na našem jeziku do Ermitaža, jednog od najvećih muzeja na svijetu koji godišnje posjeti preko 4 miliona posjetitelja. Ermitaž predstavlja jedan od najvećih, najljepših i najstarijih kulturno-istorijskih muzeja. Njegova ogromna zbirka izložena je u 6 zgrada na obali rijeke Neve, s tim što je glavna zgrada, Zimski dvorac nekada bio službena rezidencija ruskih careva. U više od 350 sala izloženo je 60 000 eksponata među kojima su umjetnička djela velikih svjetskih autora poput Rembrandta, Rubensa, Moneta, Raffaela i drugih. Nastavak vožnje do Peterhofa, grada parkova, dvoraca i fontana s jednom od najpoznatijih svjetskih rezidencija ruskih careva, koji su na listi UNESCO svjetske baštine. Povratak u St. Petersburg. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.danST. PETERBURG – PUŠKINOVO CARSKO SELO – MOSKVA

Doručak. Slobodno prijepodne u St. Petrburgu. Odjava iz hotela, te odlazak autobusom i u pratnji lokalnog vodiča na našem jeziku do mjesta Puškin koji je udaljeno oko pola sata vožnje. Carsko selo je poklon cara Petra I svojoj supruzi u čast rođenja kćerke, buduće carice Elizabete Petrovne. Predlažemo posjet Palači Ekatarine Velike koja je jedno vrijeme bila carska rezidencija, zajedno s palačom Aleksandra I. Veliki park pun je paviljona, mostova, fontana, kanala i jezera. Povratak u St. Peterburg predvečer te odlazak do Gallery centra gdje ćete ostaviti prtljagu u za to namijenjenom prostoru. Slobodno vrijeme za shopping ili večeru u jednom od mnogih restorana. Ovdje se nalazi i jedan od najpopularnijih gruzijskih restorana u gradu… Ukrcaj za noćni voz za Moskvu te smještaj u četverokrevetne kabine. Polazak vlaka za Moskvu u 23:30h.

5.danMOSKVA

Dolazak u Moskvu u jutarnjima satima. Odlazak na panoramski razgled grada koji je danas jedan od najvećih i najbogatijih gradova na svijetu koji ima zanimljivu arhitekturu, predivan izbor muzeja te bogatu istoriju i kulturu. Posjetit ćemo velebni Crveni trg koji je najpoznatiji moskovski gradski trg. Trg odvaja Moskovski kremlj, nekadašnju carsku, a današnju službenu rezidenciju ruskoga predsjednika, od stare trgovačke četvrti Kitaj-gorod ili poznatu kao kineski grad. Vidjet ćemo golemi Lenjinov mauzolej te najfotografiraniju crkvu u Moskvi, Katedralu Sv. Vasilija Blaženog koja osvaja svojim šarenim tornjićima. Crveni trg smatra se središnjim moskovskim trgom i ujedno srcem cijele Rusije te je zajedno s Kremljem pod zaštitom UNESCO-a. Pokraj trga nalazi se i najraskošnija moskovska robna kuća GUM sa svjetski poznatim dizajnerskim trgovina i šarmantnim kafićima. Nastavak razgleda grada vodi nas do Teatralnog trga i čuvenog Bolshoy teatra, crkva Hrista spasitelja, Lubyanka – bivša zgradu KGB-a, a danas središte FSB-a. Prošetat ćemo kroz ulicu Tverskaya koja je danas najpoznatija moskovska ulica prepuna raznih svjetski poznatih trgovina i restorana. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak razgleda grada: Bijeli Dom, Ulica Novi Arbat, Novodjevičanski samostan, Kutuzovski prospekt, Park Pobjede, čuveno moskovsko sveučilište Lomonosov. Odlazak do najljepšeg moskovskog vidikovca, Vorobyevi Gory odakle se pruža prekrasan pogled na rijeku Moskvu i sam grad. Odlazak prema hotelu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.danMOSKVA

Doručak. Nastavak razgleda grada. Odlazak do centra grada poznatim moskovskim metroom te posjet čuvenom Kremlju u pratnji lokalnog vodiča na našem jeziku. Moskovski Kremlj najpoznatiji je ruski kremlj, utvrđeno središte Moskve na malom brežuljku iznad rijeke Moskve blizu Crvenog trga. U Kremlju se nalaze 4 palače Kremlja, Katedralni trg koji je srce moskovskog Kremlja s Crkvom Vasilija Blaženog, Aleksandrovski park i poznati obrambeni zid s tornjevima. Kremlj služi i kao službena rezidencija predsjednika Rusije. Najviši je toranj Spaskaja (71m) iz 1625. godine. U sklopu Kremlja se nalaze čak 3 katedrale (u cijenu uključen ulaz u 1 katedralu). Možda je najpoznatija Uspenski katedrala u kojoj su krunjeni svi moskovski kraljevi. Također, u sklopu Kremlja nalazi se i najveće zvono na svijetu – veliko carsko zvono, Arsenal i neorenesansna oružarnica koja je pretvorena u muzej državnog znakovlja i dijamanata. Odlazak do poznate ulice Arbat. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite sadržaje. Poslijepodne predlažemo posjet čuvenoj Tretjakovska galeriji, jedan je od najvećih muzeja na svijetu i nezaobilazna riznica ruske umjetnosti u kojoj se čuvaju djela nastala od 11. st. do danas. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7.danMOSKVA – SERGIJEV POSAD – MOSKVA

Doručak. Predlažemo odlazak u gradić Sergijev Posad koji je udaljen oko sat vremena vožnje od Moskve, gdje se nalazi prekrasan pravoslavni samostan Trojstvena lavra svetog Sergeja koji je uvršten i na Popis svjetske baštine. Samostan je poznat po velikoj zbirci ikona te se u samostanskom tlu nalaze posmrtni ostaci Borisa Godunova koji je vladao zemljom nakon vla-davine Ivana Groznog. Sergejev Posad u ranoj je prošlosti postao poznat po ručnoj izradi predmeta od drveta, najviše igračaka, među kojima su i najpoznatije ruske matrojške koje se ovdje uz ostale suvenire mogu kupiti, a tu se nalazi i muzej igračaka te trgovina sa suvenirima. Slijedi razgled samostana u pratnji lokalnog vodiča na našem jeziku (u cijenu izleta uključena je i ulaznica u samostan). Slobodno vrijeme za kupnju suvenira i ručak. Povratak u Moskvu. Za one koji ostaju u Moskvi imaju slobodno vrijeme za posjet nekom od muzeja ili shopping. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na vožnju rijekom Moskvom uz najljepše simbole grada. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

8.danMOSKVA – ST.PETERBURG – ZAGREB

Doručak. Transfer do Leningradsky kolodvora te odlazak super brzim SAPSAN vozom za Moskvu koji vozi do 250km/h. Po dolasku u St.Peterburg slijedi transfer do aerodroma Pulkovo te prijava na let za Zagreb. Direktan let Croatia Airlinesa za Zagreb u 19:40. Dolazak u Zagreb u 21:30. Kraj programa.
Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

Cijena aranžmana po osobi:
Datum putovanja
First minute cijena
Redovna cijena
02.08-09.08.
1.635 KM
1.715 KM
27.08-03.09.
1.635 KM
1.715 KM
24.09-01.10.
1.610 KM
1.690 KM

Aerodromske takse: 350 KM

Dodatne info

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • avio prijevoz direktnom linijom Croatia Airlinesa Zagreb-St. Petersburg-Zagreb
 • transfere autobusom aerodrom-hotel-stanica-aerodrom
 • panoramski razgled St. Petreburga i Moskve autobusom i pješke
 • smještaj u novootvorenom hotelu Valo 3* u St. Peterburgu na osnovi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama
 • smještaj u četverokrevetnoj kabini na relaciji St. Peterburg-Moskva na osnovi 1 noćenja
 • smještaj u Moskvi u hotelu 3* na osnovi 3 noćenja s doručkom
 • lokalni vodič na našem jeziku prema programu u St. Peterburgu i Moskvi
 • poludnevni izlet Puškinovo carsko selo autobusom i u pratnji lokalnog vodiča na našem jeziku
 • obilazak Kremlja u pratnji lokalnog vodiča na našem jeziku sa uključenom ulaznicom
 • stručno vodstvo – voditelj putovanja tokom cijelog putovanja
 • organizaciju i pripremu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • aerodromske takse: 350 KM – iznos je promjenljiv do dana izdavanja avio karata
 • obavezna doplata 35 Eur po osobi za lokalne vodiče i vozače
 • PZO

Popusti i doplate:

 • doplata za 1/1 – 275 KM
 • dijete do 14 god na pom. ležaju (moguće u oba hotela) – popust 130KM
 • odrasla osoba u St. Peterburgu na pomoćnom ležaju, u 1/1 sobi u Moskvi – doplata 95 KM

PRIJAVE PRILIKOM REZERVACIJE: ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana, fakultativne izlete, obroke koji nisu uključeni u cijenu.

EVENTUALNE DOPLATE:

 • cjelodnevni izlet u Ermitaž i Peterhof s ulaznicama i pratiteljem na našem jeziku – 160 KM (na osnovi min 15 prijavljenih putnika), PRIJAVE PRILIKOM REZERVACIJE
 • poludnevni izlet u Sergejev Posad s ulaznicom i lokalnim vodičem na hrvatskom – 155 KM, PRIJAVE PRILIKOM REZERVACIJE
 • Dvokrevetna kabina 1 klase u vozu na relaciji St. Petersburg-Moskva – 110 KM po osobi(na upit)