Apulija ⛴🚌 iz Splita

0
FIRST MINUTE
Od845 KM805 KM
FIRST MINUTE
Od845 KM805 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

1185

Izdvajamo

Terme Laško

Maroko ✈ iz Zagreba – direktni let

Rim ✈ iz Splita

Andaluzija I Gibraltar ✈ iz Zagreba

Putevima Mezopotamije, Jugoistočna Turska

Datumi : 03.09.2021, 01.10.2021.
Italija
Info
Apulija 
Na “peti slavne čizme” krije se iznimno slikovita, neotkrivena i šarmantna regija Apulija. Obilje kulturnih spomenika od praistorije do baroka samo su jedan razlog za posjet. Naići ćete na razne prirodne ljepote: od veličanstvenih špilja do dramatičnih klifova i mirnih maslinika. Gastronomija  je izvrsna, a tradicija nekih prošlih vremena još uvijek živa. Predlažemo da se spakirate i krenete k nezaboravnoj pustolovini!!
Datum putovanja: 03.09., 01.10.2021.
 
Fotografije
Program putovanja

1. dan SPLIT – DUBROVNIK – BARI

Sastanak putnika za putovanje Apulija iz Splita na autobusnoj stanici Sukoišanska u 16:15 sati. Ukrcaj prtljage u autobus, upoznavanje s vodičem i polazak autocestom prema Dubrovniku. Tokom vožnje radimo jednu stanku za odmor. Po dolasku u trajektnu luku ukrcaj na trajekt za Bari. Smještaj u brodske kabine. Noćenje.

2. dan BARI – LECCE – OTRANTO

Po dolasku broda u Bari iskrcaj i granične formalnosti. Slijedi vožnja za Lecce.Istorija grada duga je preko dva milenija ali građani su najponosniji na barokno razdoblje zbog kojeg je grad dobio nadimak „Firenca juga“. Vrijedi spomenuti grčki utjecaj: unatoč brojnim stoljećima koja nas dijele od prisustva Grka na jadranskim obalama, ovdje se u nekim manjim mjestima još govori tzv. griko. Obilazak: Katedrala, Piazza del Duomo, Santa Croce, crkva Santi Nicolo e Catado, Rimski amfiteatar, crkva San Giovanni Battista. Slobodno vrijeme za istraživanje, ručak i šetnju. Popodne kraća vožnja za Otranto. Drevni grad smjestio se na zanimljivoj lokaciji, svega pet kilometara južnije nalazi najistočniji dio talijanskog kopna. Ovdje je vrh pete „talijanske čizme“ i najkraći put preko Jadranskog mora do Balkanskog poluotoka. Gradom su vladali mnogi, od Grka i Rimljana do Normana i Osmanlija. Razgledat ćemo Katedralu i Castello Aragonese, prošetati starom jezgrom i predahnuti uz dobar talijanski espresso. Slijedi vožnja prema hotelu 3*, smještaj u sobe i noćenje.

3. dan BARI – MONOPOLI – POLIGNANO A MARE

Doručak. Kraća vožnja za Bari, veliki grad od 330.000 stanovnika. Važna luka, središte industrije, mode i trgovine, i veliko sajmište. Stari dio grada je na poluotoku, okružen zidinama i najzanimljiviji turistima. Crkva Svetog Nikole iz 11.st. impresivno je i drevno zdanje podignuto za sveca zaštitnika Barija. Obići ćemo Katedralu, Castelo Svevo (Normansku tvrđavu), nekoliko kazališta i uživati u šetnji gradom. Nakon posjeta Bariju organizirat ćemo odlazak na seosko gospodarstvo kako biste upoznali ruralni život, kušali delicije i čuveno maslinovo ulje ovoga kraja. Poslijepodne odlazimo priobalnom cestom za Monopoli. Luka od nekih 50-ak hiljada stanovnika s dugom istorijom (oko 2500 godina). Mirna atmosfera, šarmantna stara luka, Katedrala, dvorac Karla V. iz 16.st., utvrđena Opatija Sv. Stjepana. Popijte espreso, fotografirajte i upoznajte temperamentne ljude ovoga kraja. Kasnije popodne odlazimo u Polignano a Mare i uživamo u slikovitom mjestašcu, toplim bojama tradicionalnih kuća – prisjećamo se da je ovo rodni grad Dominica Modugna. Povratak u hotel..

4.danGROTTA DI CASTELLANA – ALBEROBELLO – OSTUNI

Doručak. Kraća vožnja do najspektakularnije pećine u Apuliji: Odabiremo rutu dugu 1km za čiji obilazak treba oko sat vremena. Temperatura je stalna (18 stupnjeva C) i prilično je vlažno (90%). Uživamo u nestvarnim prizorima stalaktita i stalagmita. Ovdje čovjek uistinu zastane i uživa u kreaciji Prirode. Slijedi nastavak vožnje do obližnjeg Alberobella. Ono po čemu je ovo malo mjesto poznato su truli – drevne nastambe koje se gotovo nisu mijenjale od praistorije do danas. Podizane su od nepravilnog vapnenačkog kamena i bez veziva. Uživat ćemo u šetnji, fotografisanju i šarmu ovog mjesta. Nastavljamo do gradića Ostuni. Stara gradska jezgra nalazi se na uzvisini i još uvijek je oivičena drevnim zidinama. Grad je dobio nadimak Citta Bianca po dominantnoj bijeloj boji u kojoj su gotovo sve fasade u središtu. Najveća znamenitost je Katedrala s pripadajućom Biskupovom palačom. Povratak u hotel. Noćenje.

5.danMATERA – ALTAMURA

Doručak. Odlazimo za Materu koja je izvan Apulije, u pokrajini Basilicata, s obje strane malog kanjona rijeke Gravina. Istorijska vjetrometina dovela je Stare Rimljane, Langobarde, Saracene, Normane, Bizant, Njemačko carstvo. Na koncu postao je aragonski posjed, a zatim i posjed rimske familije Orsini. Nadimak stare gradske jezgre je Sassi di Matera, najstarije trajno naseljeno mjesto u Italiji. Obilazimo Katedralu, Rimski amfiteatar, brojne razasute crkve i slikovite portale. Slobodno vrijeme. Kraća vožnja za Altamuru koja se smjestila na samoj granici pokrajine Apulije. Iz Altamure potječe kruh Pane di Altamura kojeg služe kao deliciju u raznim talijanskim gradovima. Nedaleko grada pronađeni su ostaci čovjeka stari oko 130 hiljada godina. Cijeli spektar ostataka iz raznih razdoblja prapovijesti svjedoče o kontinuitetu naseljenosti ovog područja. Grad su uništili Saraceni, a obnovio ga je njem. car Fridrik II u 13.st. Obići ćemo romaničku Katedralu, gradske zidine i uživati u šetnji gradskim uličicama. Povratak u hotel. Noćenje. Noćenje.

6. danLORETO – ANCONA

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Anconi uz stanke za kafu, osvježenje, toaletne potrebe. Posjetit ćemo Loreto – mjestašce kojeg pohode hodočasnici kako bi obišli Samostanski kompleks sa Santa Casa-om. Imat ćemo vremena i za ručak. Kraća vožnja za Anconu. Ukrcaj na brod za Split. Smještaj u kabine. Noćenje.

7. danSPLIT

Dolazak u trajektnu luku Split je u 7 sati prema redu plovidbe. Naše putovanje u Apuliju završava.

Cijena putovanja:
first minute:  810KM
redovna cijena: 845 KM

Dodatne info

Cijena putovanja UKLJUČUJE:

Prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja, prijevoz brodom u dvokrevetnim i četverokrevetnim unutrašnjim kabinama s umivaonikom na relacijama Dubrovnik-Bari i Ancona-Split, lučke takse, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama (tuš i wc) na bazi 4 noćenja s doručkom (lokacija hotela je nedaleko Barija, uz rutu putovanja, kako ne bismo gubili vrijeme na gradsku gužvu prilikom odlaska na svakodnevne izlete), pratitelja skupine tijekom putovanja, lokalne vodiče na engleskom gdje su potrebni, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane.

Cijena putovanja NE UKLJUČUJE:

Smještaj u jednokrevetnoj sobi i kabini (na upit), ulaznice za sadržaje koji se obilaze a nisu navedeni pod “cijena uključuje”, osobne troškove, usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’ (za dodatne usluge poput suite sobe u hotelu, dodatnih sadržaja u kabini broda i sl obratite se pravovremeno agenciji), dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza). Boravišna taksa u hotelu / par eura po noćenju.