Drač – Nova godina

0
first minute do 31.10.
Od399 KM
first minute do 31.10.
Od399 KM
Ime i prezime*
Email*
Broj osoba*
Datum*
Vaš upit*
Slažem se sa Pravima korištenja i Općim uslovima.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Spasi na listu želja

Da biste dodali na listu želja, morate imati račun

973
Albanija
Info
Uključen doček Nove godine / gala večera sa uključenim pićem
30.12.2020. – 03.01.2021.  ( 5 dana/3 polupansiona )
Fotografije
Program putovanja

1. dan SARAJEVO – DRAČ

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u 22:00 h. Noćna vožnja prema Draču uz usputne pauze po potrebi grupe.

2. dan DURRES - SRETNA NOVA 2021 GODINA

Dolazak u Drač te smještaj u odabrani hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima doček Nove godine u hotelu uz novogodišnju večeru i program. Neograničena konzumacija pića tokom novogodišnje večere, te čaša šampanjca u ponoć uključeni u cijenu.

3. danDRAČ

Nakon doručka, Slobodan dan za odmor. U večernjim satima fakultativni izlet u Drač noću. Otići ćemo u centar grada koji ima oko 200.000 stanovnika, dok metropolitansko područje ima oko 265.000 stanovnika, turistički je centar i najveća luka u Albaniji. Drač je danas veliko albansko turističko središte. Godišnji posjet domaćih i stranih turista doseže brojku od 600.000 (mnogi dolaze iz nedaleke Tirane), te je stoga obnovljena i velika plaža za masovni turizam u južnom dijelu grada. Nasuprot tomu, sjeverni dio grada predviđen je za razvoj elitnog turizma, gdje su 2009. godine s gradnjom započela mnoga elitna obalna odmarališta. Godine 2012. obnovljen je i kanalizacijski sustav, tako da gradske otpadne vode više ne teku u more. Naselja iz okolice Drača poznata su po proizvodnji dobrog vina i ukusnim jelima. Povratak u hotel. Noćenje.

4.danDRAČ ( Tirana + Kruje ili Berat )

DDoručak. Fakultativni izlet Tirana i Kruje: obilazak glavnog grada Albanije: centralni Skenderbeg Trg, Edhem pašina džamija sa sahat kulom, Enver Hodžina piramida te nakon obilaska odlazak u Kruje nekadašnji glavni grad Albanije te rodnoi grad narodnog heroja Albanije, Skenderbega ( Gjergj Kastrioti ), koji je u 15.vijeku bio na čelu albanskog otpora nadolazećem osmanskom carstvu. Grad se nalazi 32km sjeverno od Tirane i najposjećenija je atrakcija Albanije odakle se pruža izuzetan panoramski pogled na planine. Obilazimo tvrđavu s Fatihovom džamijom iz 15.vijeka, koja je nekad bila utvrđenje Skenderbega. Također ćemo posjetiti i Skenderbegov muzej u Kruji (fakultativno-ulaznica cca 2€) ,najveći i najznačajniji u čitavoj Albaniji, s obiljem eksponata od kojih su neki stari preko 500 godina. Ovdje se mogu vidjeti izvrsni vezeni detalji na pamuku, svili i vuni, te drugi detalji poput keramike i metalnog oruđa. U sklopu obilaska posjećujemo i bazar Kruje u kojima se nalazi mnoštvo radnjica sa autentičnim suvenirima. U slučaju fakulatativnog izleta u Berat, obići ćemo , “Grad sa hiljadu i jednim prozorom”, koji je tako nazvan zahvaljujući mnogobrojnim prozorima koji ukrašavaju stare kamene i bijelo okrečene kuće. Berat je 2008.g. uvršten u UNSECO-vu listu svjetske baštine kao grad-muzej. Posebno se ističe četvrt Mnagalem izgrađena polovinom 11.vijeka kojeg odlikuju uske, skrivene, kaldrmisane ulice koje dodaju draž i ljepotu ovom inače prekrasnom gradu. Obilazak citadee. Povratak u Drač u hotel. Večera. Noćenje.

5.danDRAČ - MOSTAR - SARAJEVO

Doručak. Nakon doručka polazak za Sarajevo putem kao i u dolasku, s pauzama za odmor i kafu. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima. Kraj usluge.

CIJENA ARANŽMANA:

HOTEL

ODRASLI

DIJETE DO 6 GOD.

DJECA 6 – 12 GOD

BONITA 4*

399,-

99,-

299,-

SANDY BEACH RESORT 4*+

449,-

99,-

324,-

FAFA PREMIUM 5*

479,-

99,-

345,-

GRAND BLUE FAFA 5*

499,-

99,-

355,-

Cijene su za rane rezervacije do 31.10.2020.  Za rezervacije od 1.11.2020. cijena se uvećava za 50KM

 

Dodatne info

Aranžman uključuje:

  • prijevoz autobusom visoke turističke klase na datoj destinaciji putovanja
  • smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi 2 polupansiona i 1 noćenje sa doručkom + galla večera za doček Nove godine sa uključenim neograničenim pićem i šampanjcem u ponoć, u odabranom hotelu
  • pratilac grupe tokom čitavog putovanja
  • organizacija putovanja
  • boravišna taksa

Aranžman ne uključuje

  • putničko i zdravstveno osiguranje 10KM do 60god. Za osobe 60+ cijena je 20KM
  • doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
  • fakultativni izleti. 1.1.2021. Durres by Night 10€ po osobi; Tirana + Kruje 20€ po osobi; Berat 30€ po osobi minimalan broj prijavljenih za izlet je 20 osoba.